Θες ένα δροσερό παγωτό που είναι ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες; Αυτό το δροσερό παγωτό με γεύση μάνγκο είναι αυτό που ζητάς.
Εύκολο παγωτό με γεύση μάνγκο
Κάθε καλοκαίρι τρελαίνομαι να κάθομαι με τις ώρες και να ψάχνω διάφορες δροσιστικές συνταγές. Το παγωτό έχει μία ιδιαίτερη θέση στη καρδιά μου και μου αρέσει να βρίσκω καινούριες παραλλαγές και γεύσεις.
Μία από αυτές τις νέες γεύσεις που δεν έχω δοκιμάσει πολλές φορές, είναι εκείνη του μάνγκο. Εμπνεύστηκα από αυτό το καλοκαιρινό φρούτο και έψαξα να βρω παγωτό με γεύση μάνγκο. Και μάντεψε! Βρήκα το καλύτερο παγωτό που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Αυτό το παγωτάκι είναι γεμάτο γεύση και δροσιά και μπορείς να το φας ότι ώρα θέλεις. Έλα μαζί μου να δούμε πως θα το φτιάξουμε.
Υλικά για ένα κανονικό μπολ παγωτού:
- 500 γραμμάρια κατεψυγμένο μάνγκο ή φρέσκο σε κομματάκια
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
- 2 βανίλιες
- 200 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
- Προαιρετικά: Κομματάκια από μάνγκο ή ξηρούς καρπούς για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα
Διαδικασία και παρασκευή για το παγωτό με γεύση μάνγκο
Αυτό το υπέροχο παγωτάκι γίνεται πανεύκολα και μπορείς με τον ίδιο τρόπο να δημιουργήσεις ότι παγωτό θέλεις και σου αρέσει. Ένα δροσερό γλυκό που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Για αρχή, βγάλε το κατεψυγμένο μάνγκο από τη κατάψυξη και άφησε το σε θερμοκρασία δωματίου για 2 λεπτά, πριν το χρησιμοποιήσεις. Μόλις περάσουν τα 2 λεπτά, βάλε το μέσα στο μπλέντερ σου και χτύπησε το μέχρι να γίνει ένας πουρές. Αν νομίζεις ότι είναι πολύ σκληρό και δεν κόβεται καλά στο μπλέντερ, πρόσθεσε λίγο νεράκι. Αφήνουμε τον πουρέ μάνγκο στην άκρη και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Παίρνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις γίνει σαντιγί, προσθέτουμε τις βανίλιες και το ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί απαλά με μία σπάτουλα και τέλος ρίχνουμε τον πουρέ μάνγκο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί απαλά κι αν θέλουμε προσθέτουμε κομματάκια μάνγκο, ξηρούς καρπούς ή κάποιο άλλο φρούτο που σου αρέσει. Αν δεν θέλεις, μπορείς να μην ακολουθήσεις αυτό το βήμα.
Βάζουμε το μείγμα του παγωτού σε ένα μεσαίο γυάλινο ή πλαστικό μπολ και πριν το κλείσουμε από πάνω, το σκεπάζουμε με μεμβράνη (για να μην βγάλει κρυστάλλους). Το κλείνουμε καλά με το καπάκι του και το αφήνουμε τουλάχιστον 8-10 ώρες μέσα στη κατάψυξη. Πριν σερβίρεις, άφησε το λίγο εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορείς να το βγάλεις εύκολα.
Σέρβιρε το παγωτό μας σε μπολάκια με συνοδεία σαντιγί ή κάποιο σιρόπι, τρούφα σοκολάτα ή πολύχρωμη, μπισκότο τριμμένο αλλά και ότι άλλο σου αρέσει. Το πανεύκολο παγωτό με γεύση μάνγκο είναι έτοιμο να το απολαύσεις.
Extra tips:
- Αν θέλεις ένα vegan αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε φυτική κρέμα ή φυτικό γάλα αντί για γάλακτος.
- Αντί για μάνγκο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι φρούτο σου αρέσει και να το φτιάξεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
- Για περισσότερο παγωτό, διπλασίασε τη ποσότητα των υλικών.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις εύκολο παγωτό φράουλα διαίτης χωρίς γάλα και ζάχαρη.
- Το πιο νόστιμο παγωτό διαίτης με μπισκότο και λεμόνι, μόνο για σένα.
- Υπέροχο σπιτικό παγωτό με βύσσινο για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.
- Λαχταριστό παγωτό με ζαχαρούχο με μόνο 3 υλικά!
Μοιράσου αυτό το υπέροχο παγωτάκι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!