liker-pasxalias-koniak-apo0-anthi-pasxalia-pota-eisaimonadikigr

Συνταγή για μοναδικό λικέρ πασχαλιάς που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει

Ναι, σωστά διαβάσατε. Το λικέρ πασχαλιάς είναι γαλλική συνταγή, που ξεφεύγει από τα κλασσικά σπιτικά ποτά. Έχει υπέροχη γεύση και χρώμα.

 

Έχει ανάλαφρη, ανοιξιάτικη γεύση, υπέροχο λιλά χρώμα και μπορείτε να το προσφέρετε ως πρωτότυπο χειροποίητο δώρο. Είναι ιδανικό για γιορτές και γενέθλια και όλοι οι αγαπημένοι σας θα το λατρέψουν μιας και είναι τόσο ξεχωριστό.

 

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

Τι θα χρειαστείς για το λικέρ πασχαλιάς :



  • Ένα λίτρο κονιάκ
  • Τέσσερα φλιτζάνια λουλούδια πασχαλιάς, καλά πλυμένα και στραγγισμένα
  • Ένα κιλό ζάχαρη
  • Δύο φλιτζάνια νερό
  • Μία βανίλια
  • Δέκα αστεροειδείς γλυκάνισου
  • Ένα κλωνάρι αρμπαρόριζας
  • Χυμός μισού λεμονιού

 

 

 

 

Διαδικασία

koniak-liker-pasxalias-pota-alkool-rofimata-eisaimonadikigr

Ο τρόπος για να φτιάξετε αυτό το ανάλαφρο και μυρωδάτο λικέρ πασχαλιάς , είναι πολύ εύκολος και η διαδικασία θα σας λύσει τα χέρια.

Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τη ζάχαρη και το νερό, σε ένα γυάλινο δοχείο και τα κλείνετε σε ένα ντουλάπι, για τρεις μέρες. Του ρίχνετε μια ματιά κάθε μέρα, για να ελέγχετε το χρώμα του. Αν το αφήσετε περισσότερο, θα μαυρίσει.

 

Για περισσότερα ροφήματα και ποτά δες εδώ

 

Την τρίτη μέρα φτιάχνετε το σιρόπι. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά, υπολογίζοντας το πεντάλεπτο από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Μόλις κρυώσει, το ρίχνετε στο βάζο.

Αφήνετε για είκοσι μέρες ακόμα το λικέρ στο δοχείο. Την εικοστή μέρα, δοκιμάζετε τη ζάχαρη. Αν το θέλετε πιο γλυκό, προσθέτετε σιρόπι. Αν είναι πολύ γλυκό, βάζετε και άλλο κονιάκ (σ’ αυτή την περίπτωση, όμως, μπορεί το λικέρ να γίνει πιο «βαρύ»).

Το αφήνετε στο δοχείο για 10 μέρες ακόμα. Αν είναι καλό, το σουρώνετε και το προσφέρουμε ή το κάνουμε δώρο σε φίλους και γνωστούς.

 

 

 

 

 

Εναλλακτικές Λύσεις

  • Εναλλακτικά, αντί να βράσετε το σιρόπι, μπορείτε να προσθέσετε το νερό και τη ζάχαρη απευθείας στο δοχείο, μαζί με τα άλλα υλικά. Ανακινείτε καλά το δοχείο και αποθηκεύετε για τρεις μέρες. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια.

 

 

Καλή επιτυχία! Σου άρεσε αυτό το υπέροχο λικέρ πασχαλιάς ; Μοιράσου τη με τους φίλους σου!



Post Author: Eisaimonadikigr