manitaria-pane-sintages-tiganites-laxanika-tiganita-eisaimonadikigr

Μοναδική συνταγή για μανιτάρια πανέ

Αυτά τα μανιτάρια πανέ είναι μία μοναδική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις. Ένα ξεχωριστό πιάτο που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

 

Υπέροχα μανιτάρια πανέ

tiganita-manitaria-pane-ston-fourno-sintages-eisaimonadikigr

 

Αν είσαι και εσύ ένας άνθρωπος που λατρεύει τα μανιτάρια, τότε θα λατρέψεις και εσύ αυτή τη συνταγή. Κατά καιρούς μου αρέσει να βρίσκω συνταγές με μανιτάρια και να τις φτιάχνω με τον δικό μου τρόπο. Ότι συνταγή και να είναι με ενθουσιάζει γιατί περιέχει το πιο σημαντικό συστατικό, τα μανιτάρια. Αν σε έπεισα με τη λατρεία μου για αυτό το υλικό, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Μία μέρα καθώς έψαχνα για μία ακόμα παρασκευή, έπεσα πάνω σε αυτή τη καταπληκτική συνταγή. Δεν άργησα να τη φτιάξω και το αποτέλεσμα με ξετρέλανε. Έκανα 2-3 αλλαγές και η συνταγή απογειώθηκε. Δεν έχω ξαναδοκιμάσει πιο νόστιμα μανιτάρια και είμαι σίγουρη πως θα συμφωνήσεις μαζί μου. Αρκεί μία δοκιμή για να σε πείσει. Και σίγουρα είναι ένα έδεσμα που θα αγαπήσουν και οι μικροί μας φίλοι. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα μαγειρέψεις αυτά τα πεντανόστιμα μανιτάρια.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς:



  • Μισό κιλό μανιτάρια της επιλογής σου
  • 3 αυγά
  • Μισό ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 200 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και τρόπος παρασκευής για τα μανιτάρια πανέ

pane-manitaria-tiganita-portobello-mushrooms-sintages-eisaimonadikigr

 

 

Αυτά τα υπέροχα μανιτάρια γίνονται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Μπορείς να τα έχεις ως κυρίως πιάτο αλλά και ως συνοδευτικό. Όπως επίσης και ως μεζέ με κάποιο ούζο, κρασί, μπύρα κλπ.

Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή μας με τα μανιτάρια μας. Κόβουμε τα μανιτάρια που έχουμε επιλέξει σε φέτες (μπορείς να διαλέξεις πόρτο μπέλο, πλευρώτους, αγαρικά, λευκά μεγάλα και μικρά κλπ.) Επίσης, τα μανιτάρια είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Μπορείς να αντικαταστήσεις το κρέας με μανιτάρια και δεν θα καταλάβεις τη διαφορά.

Αφού πλύνουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόψουμε σε φέτες, τα αφήνουμε στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο απλώνουμε τη τριμμένη φρυγανιά. Τώρα θα ξεκινήσουμε με το τηγάνισμα των μανιταριών.

 

 

Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Περνάμε ένα ένα τα μανιτάρια από το χτυπημένο αυγό και τη φρυγανιά και ψήνουμε στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να αποφύγουμε το περιττό λάδι. Απολαμβάνουμε τα μανιτάρια μας σκέτα ή με συνοδεία κάποιας σάλτσας ή γιαουρτιού. Με τα συγκεκριμένα μανιτάρια ταιριάζει πολύ το τζατζίκι, η μελιτζανοσαλάτα, η κέτσαπ, η γλυκόξινη σάλτσα αλλά και οι υπόλοιπες πιο ελαφριές σάλτσες που μπορείς να βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου τα πιο νόστιμα μανιτάρια πανέ με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr