ntipaki-giaourtiou-dip-sauce-me-giaourti-saltses-sws-mageiriki-sintages-eisaimonadikigr

Ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού με μυρωδικά που γίνεται πανεύκολα

Φτιάξε το πιο ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού που μπορείς να το συνδυάσεις σε ότι πιάτο θέλεις. Σε σαλάτες, με κρέας ή κοτόπουλο, ακόμα κι ως σος.

 

Ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού για όλα τα πιάτα σου

elafru-ntip-giaourtiou-dip-sauce-yogurt-saltses-sws-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Τον τελευταίο καιρό κάνω μία υγιεινή διατροφή λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας που εμφάνισα. Ωστόσο, αυτή η διατροφή με έχει κάνει να νιώθω πολύ καλά σωματικά και ψυχικά και περιέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες για τον οργανισμό μου. Πριν κάτι μέρες πήρα το καινούριο πρόγραμμα και ο διατροφολόγος μου, μου έχει βάλει κάποια μέρα να τρώω τορτίγιες με ένα ντιπ γιαουρτιού. Πειραματίστηκα με τα υλικά που έχω στη κουζίνα μου και έφτιαξα το πιο νόστιμο ντιπ γιαουρτιού που έχω δοκιμάσει ποτέ. Απογείωσε σε γεύση τις τορτίγιες μου και τις έκανε 10 φορές πιο νόστιμες.

Έτσι σκέφτηκα γιατί να μην μοιραστώ τη συνταγή με σένα; Είναι ένα ντιπάκι που σίγουρα θα αγαπήσεις. Έχει πολύ λίγες θερμίδες, είναι ελαφρύ και πολύ νόστιμο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε όλα τα πιάτα σου και να τα συνδυάσεις με ότι θέλεις. Πάμε να δούμε πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ και τι θα χρειαστείς.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα μικρό ντιπάκι (200 γραμμάρια):



  • 1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (εγώ προτιμώ τα γιαούρτια χωρίς λακτόζη γιατί είναι πιο ελαφριά και δεν με φουσκώνουν)
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μία κουταλιά της σούπας λεμόνι
  • 1,5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Λίγη ρίγανη

 

 

 

 

 

Παρασκευή για το ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού

giaourti-ntip-elafru-liges-thermides-ntipaki-sauce-sws-saltsa-eisaimonadikigr

 

Όπως μπορείς να καταλάβεις και εσύ, αυτό το ντιπ γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις όλα τα υλικά μαζί και έχεις έτοιμο το ντιπάκι σου μέσα σε ένα λεπτό. Θα σου πρότεινα αν θέλεις, να χρησιμοποιήσεις ένα γιαούρτι χωρίς λακτόζη για να μην σε φουσκώσει. Ωστόσο, ότι γιαούρτι και να βάλεις θα είναι το ίδιο νόστιμο.

Άφησε το για λίγο στο ψυγείο (το πολύ 10 λεπτά) και κατανάλωσε το. Έτσι θα γίνει πιο δροσερό και νόστιμο. Το πιο νόστιμο ντιπάκι με γιαούρτι είναι έτοιμο να το δοκιμάσεις και να το συνδυάσεις με ότι θέλεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτό το ελαφρύ ντιπ γιαουρτιού με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr