spitiki-krema-fetas-sintages-turi-cheese-cream-mageiriki-eisaimonadikigr

Σπιτική κρέμα φέτας ιδανική για όλες τις περιστάσεις

Μία πεντανόστιμη σπιτική κρέμα φέτας που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε ότι πιάτο θέλεις. Συνδύασε τη με κάποιο φαγητό που σου αρέσει.

 

Σπιτική κρέμα φέτας με λίγα υλικά και άπειρη νοστιμιά

krema-fetas-spitiki-turia-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Θέλω να δηλώσω ότι είμαι μεγάλος fan της φέτας και μου αρέσει να την έχω πάντα στο ψυγείο μου. Η φέτα είναι ένα φαγητό που μπορείς να το συνδυάσεις με ότι θέλεις και ταιριάζει απίστευτα πολύ με λαδερά αλλά και σε σαλάτες. Και βέβαια οι αγαπημένες σαλάτες που περιέχουν φέτα είναι η χωριάτικη και ο ντάκος που οι περισσότεροι αγαπάμε και τιμούμε επάξια.

Ωστόσο, η αγαπημένη φέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πίτες, σφολιάτες, σε κάποια γέμιση αλλά και σε κρέμα. Και τώρα θα μου πεις πώς γίνεται αυτό; Θα σου απαντήσω ότι αυτή η συγκεκριμένη κρέμα φέτας γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και μπορείς να τη συνδυάσεις με τα πάντα. Εγώ προσωπικά τη τρώω μαζί με τηγανιτές πατάτες, κομμένα λαχανικά, όπως καρότο και αγγούρι αλλά και να την αλείφω σε ψωμί ή τοστ. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρύα σάλτσα για μακαρόνια και διάφορες άλλες παρασκευές που νομίζεις ότι ταιριάζει.

Την έχω στο ψυγείο μου για τουλάχιστον 4-6 μέρες σε ένα μπολάκι και όποτε τη χρειαστώ, τη χρησιμοποιώ. Είμαι σίγουρη ότι αφού τη φτιάξεις και εσύ θα καταλάβεις το πόσο νόστιμη και μοναδική είναι.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για τη κρέμα:



  • 1 κιλό φέτα της επιλογής σου (σκληρή προς μέτρια)
  • 1 γιαούρτι (200 γραμμάρια)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Μία πρέζα σκόνη σκόρδου ή μια λιωμένη σκελίδα σκόρδου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Παξιμάδια ή κριτσίνια ή φρυγανιές ή φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για τη σπιτική κρέμα φέτας

mous-krema-fetas-liga-ilika-turia-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτή τη μοναδική κρέμα είναι πανεύκολος και πολύ γρήγορος. Μέσα σε ούτε 2 λεπτά θα έχεις έτοιμη μία από τις πιο νόστιμες κρέμες φέτας. Πάμε να δούμε πως θα τη φτιάξουμε με ελάχιστα βήματα.

Πλένουμε καλά τη φέτα μας και τη κόβουμε με τα χέρια μας ή με ένα πιρούνι σε μικρά κομματάκια ή τρίμματα. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μας και προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι και το φρέσκο γάλα. Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να λιώσει η φέτα και να γίνει σαν κρέμα για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα. Ύστερα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάμε για άλλη μία φορά. Βλέπουμε τη σύσταση της κρέμας να είναι πηχτή και αν θέλουμε να είναι πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο περισσότερο γάλα ή ελαιόλαδο.

 

 

Τη σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και τη συντηρούμε στο ψυγείο. Αλλιώς τη συνδυάζουμε με κάποιο παξιμάδι, κριτσίνι, φρυγανιά, λαχανικά ή φρυγανισμένο ψωμί και απολαμβάνουμε. Η πιο νόστιμη σπιτική κρέμα φέτας είναι έτοιμη να την δοκιμάσεις και να την αγαπήσεις.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου την υπέροχη σπιτική κρέμα φέτας με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr