Μία πεντανόστιμη σπιτική κρέμα φέτας που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε ότι πιάτο θέλεις. Συνδύασε τη με κάποιο φαγητό που σου αρέσει.
Σπιτική κρέμα φέτας με λίγα υλικά και άπειρη νοστιμιά
Θέλω να δηλώσω ότι είμαι μεγάλος fan της φέτας και μου αρέσει να την έχω πάντα στο ψυγείο μου. Η φέτα είναι ένα φαγητό που μπορείς να το συνδυάσεις με ότι θέλεις και ταιριάζει απίστευτα πολύ με λαδερά αλλά και σε σαλάτες. Και βέβαια οι αγαπημένες σαλάτες που περιέχουν φέτα είναι η χωριάτικη και ο ντάκος που οι περισσότεροι αγαπάμε και τιμούμε επάξια.
Ωστόσο, η αγαπημένη φέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πίτες, σφολιάτες, σε κάποια γέμιση αλλά και σε κρέμα. Και τώρα θα μου πεις πώς γίνεται αυτό; Θα σου απαντήσω ότι αυτή η συγκεκριμένη κρέμα φέτας γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και μπορείς να τη συνδυάσεις με τα πάντα. Εγώ προσωπικά τη τρώω μαζί με τηγανιτές πατάτες, κομμένα λαχανικά, όπως καρότο και αγγούρι αλλά και να την αλείφω σε ψωμί ή τοστ. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρύα σάλτσα για μακαρόνια και διάφορες άλλες παρασκευές που νομίζεις ότι ταιριάζει.
Την έχω στο ψυγείο μου για τουλάχιστον 4-6 μέρες σε ένα μπολάκι και όποτε τη χρειαστώ, τη χρησιμοποιώ. Είμαι σίγουρη ότι αφού τη φτιάξεις και εσύ θα καταλάβεις το πόσο νόστιμη και μοναδική είναι.
Υλικά που θα χρειαστείς για τη κρέμα:
- 1 κιλό φέτα της επιλογής σου (σκληρή προς μέτρια)
- 1 γιαούρτι (200 γραμμάρια)
- 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
- Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Μία πρέζα σκόνη σκόρδου ή μια λιωμένη σκελίδα σκόρδου
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Παξιμάδια ή κριτσίνια ή φρυγανιές ή φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα
Διαδικασία και εκτέλεση για τη σπιτική κρέμα φέτας
Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτή τη μοναδική κρέμα είναι πανεύκολος και πολύ γρήγορος. Μέσα σε ούτε 2 λεπτά θα έχεις έτοιμη μία από τις πιο νόστιμες κρέμες φέτας. Πάμε να δούμε πως θα τη φτιάξουμε με ελάχιστα βήματα.
Πλένουμε καλά τη φέτα μας και τη κόβουμε με τα χέρια μας ή με ένα πιρούνι σε μικρά κομματάκια ή τρίμματα. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μας και προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι και το φρέσκο γάλα. Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να λιώσει η φέτα και να γίνει σαν κρέμα για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα. Ύστερα προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάμε για άλλη μία φορά. Βλέπουμε τη σύσταση της κρέμας να είναι πηχτή και αν θέλουμε να είναι πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο περισσότερο γάλα ή ελαιόλαδο.
Τη σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και τη συντηρούμε στο ψυγείο. Αλλιώς τη συνδυάζουμε με κάποιο παξιμάδι, κριτσίνι, φρυγανιά, λαχανικά ή φρυγανισμένο ψωμί και απολαμβάνουμε. Η πιο νόστιμη σπιτική κρέμα φέτας είναι έτοιμη να την δοκιμάσεις και να την αγαπήσεις.
Extra tips:
- Μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις ότι υλικά θέλεις από τη συνταγή μας, ανάλογα τα γούστα σου.
- Εκτός από φέτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι τυρί σου αρέσει. Για παράδειγμα το blue cheese, το ροκφόρ, η μοτσαρέλα, το τσένταρ αλλά και το ανθότυρο θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν επάξια τη φέτα.
- Όπως προανέφερα αυτή η κρέμα μπορεί να συνοδέψει πολλά πιάτα αλλά και να χρησιμοποιηθεί ως ντιπάκι ή κρύα σάλτσα. Κόψε λαχανικά σε λωρίδες, κρακεράκια και κριτσίνια μαζί με διάφορα αλλαντικά και κρασί και φτιάξε μία πεντανόστιμη πιατέλα για πάρτι ή διάφορες συγκεντρώσεις.
- Επίσης, μπορείς να βράσεις μακαρόνια, να τα κρυώσεις καλά και να ρίξεις μέσα τη κρέμα φέτας. Πρόσθεσε μέσα και ότι λαχανικά θέλεις και έτοιμη η πιο νόστιμη μακαρονοσαλάτα.
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις το πιο εύκολο σκορδόψωμο για να συνοδεύσεις τη συνταγή μας.
- Φτιάξε τη πιο νόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με το όνομα ”μπατζίνα”.
- Βρες εδώ τα πιο νόστιμα συνοδευτικά για κρασί.
- Πενταντόστιμα μεζεδάκια για ούζο και καλή παρέα.
Μοιράσου την υπέροχη σπιτική κρέμα φέτας με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!