mpatzina-turopita-xoris-fillo-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

“Μπατζίνα” η παραδοσιακή τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε λίγα λεπτά

Η μπατζίνα είναι ίσως από τις πιο εύκολες πίτες. Μία τυρόπιτα χωρίς φύλλο με λίγα υλικά που μπορείς να τη φτιάξεις μέσα σε ελάχιστα υλικά.

 

Υπέροχη μπατζίνα

turia-turopita-mpatzina-xoris-fullo-feta-sintages-pites-eisaimonadikigr

Μία μέρα τυπική σαν όλες τις άλλες, η μητέρα μου ήθελε να φτιάξει τη περιβόητη ”τυρόπιτα χωρίς φύλλο”. Μόλις άκουσα αυτή τη φράση, παραξενεύτηκα αλλά ήθελα να μάθω πως τη φτιάχνει. Εκτός από αυτό, έμαθα κιόλας ότι αυτή την υπέροχη τυρόπιτα τη λένε και αλλιώς ” μπατζίνα ”.

Έχει διάφορες ονομασίες ανάλογα τη περιοχή αλλά η ” μπατζίνα ” μου κίνησε το ενδιαφέρον.  Η μητέρα μου την έφτιαξε και εγώ δηλώνω ερωτευμένη από τότε που τη δοκίμασα. Είναι εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη και κυρίως σε ταξιδεύει σε καλοκαίρια και αναμνήσεις καλοκαιριού που μετά από τη θάλασσα γύρναγες σπίτι με μία ατελείωτη πείνα.

Φέτα, πολύ φαντασία και μεράκι και έτοιμη η τυρόπιτα μας. Πάμε να δούμε πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς:



  • 450 γραμμάρια φέτα σε τρίμματα
  • 230 γραμμάρια αλεύρι
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 γιαούρτια
  • Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
  • 4 αυγά
  • Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο

 

 

 

Διαδικασία τυρόπιτας

tiropita-xoris-fullo-feta-turia-mpatzina-eisaimonadikigr

Η εκτέλεση της συνταγής είναι από τις πιο εύκολες. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα κουτάλι, ένα μεγάλο σχετικά μπολ, ένα ταψάκι της επιλογής σου και πολύ μεράκι. Με λίγα απλά βήματα θα έχεις τη πιο αφράτη τυρόπιτα για όλη την οικογένεια.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα αυγά μαζί με τα γιαούρτια, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, τις δύο κουταλιές βούτυρο και τη φέτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Βουτυρώνουμε ένα ταψί που μας αρέσει με τη κουταλιά βούτυρο που μας έχει μείνει και ρίχνουμε μέσα το μείγμα για τη τυρόπιτα, απλώνοντας το σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Βάζουμε από πάνω και άλλη φέτα θρυμματίζοντας τη με τα χέρια μας.

Ψήνουμε τη πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα. Η πίτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

 

 

 

Extra tips:

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Μοιράσου την εύκολη πίτα μας με τους φίλους σου!

Post Author: Eisaimonadikigr