kalokairini-makaronada-me-thalassina-makaronia-zimarika-saltsa-sintages-eisaimonadikigr

Σάλτσα με θαλασσινά για μία απίστευτη καλοκαιρινή μακαρονάδα

Η πιο νόστιμη σάλτσα με θαλασσινά που μπορεί να απογειώσει όλα τα πιάτα σου. Μπορείς να κάνεις ότι συνδυασμούς θέλεις, όλες τις εποχές.

 

Καλοκαιρινή σάλτσα με θαλασσινά

saltsa-me-thalassina-zimarika-makaronia-makaronada-sintages-eisaimonadikigr

 

Τα θαλασσινά έχουν τη τιμητική τους το καλοκαίρι και ειδικά αν συνοδεύονται με ζυμαρικά. Υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές με θαλασσινά, αλλά αυτές που περιέχουν και σάλτσα είναι από τις αγαπημένες μου. Γιατί; Διότι μπορείς να βάλεις τη σάλτσα όπου θέλεις, να προσθέσεις ότι υλικά σου αρέσουν αλλά και να τη προσφέρεις σε όσους αγαπάς ως ένα απλό καλοκαιρινό πιάτο.

Αυτή η πανεύκολη σάλτσα με θαλασσινά θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σου μιας και φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά και είναι και πεντανόστιμη. Πάμε να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη σάλτσα που μυρίζει θάλασσα και καλοκαίρι.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 4-5 μερίδες:



  • 1 κιλό ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά ή 2 συσκευασίες των 500 γραμμαρίων
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γραμμάρια πελτέ ντομάτας σε κομματάκια
  • Μία συσκευασία μακαρόνια της επιλογής σου (500 γραμμάρια)
  • Τυρί τριμμένο για να σερβίρεις μαζί με τα μακαρόνια

 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για την εύκολη σάλτσα με θαλασσινά

makaronada-me-saltsa-apo-thalassina-sintages-zimarika-eisaimonadikigr

 

Για αρχή, θα φτιάξουμε τα μακαρόνια μας για να είναι έτοιμα για το σερβίρισμα μετά. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα αρκετό νερό και λίγο αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, τα παγώνουμε καλά με άφθονο νερό και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με λίγο λάδι ή βούτυρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τα βρασμένα μακαρόνια στην άκρη.

Στη συνέχεια πάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα μας. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού τα ψιλοκόψουμε. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν σε μέτρια φωτιά για να πάρουν χρώμα. Αφού τσιγαριστούν, ρίχνουμε μέσα τα κατεψυγμένα θαλασσινά και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά πάλι, να ψηθούν και να βράσουν για 5 λεπτά περίπου.

 

 

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, τη ρίγανη και τη ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίζει να πήζει λίγο. Όταν παρατηρήσουμε ότι αρχίζει να δένει, αποσύρουμε από τη φωτιά γιατί η σάλτσα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τα έτοιμα μακαρόνια και από πάνω μία καλή ποσότητα από τη σάλτσα με θαλασσινά. Προσθέτουμε τριμμένο τυράκι και έτοιμη η πιο νόστιμη καλοκαιρινή μακαρονάδα.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη σάλτσα θαλασσινών με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Διαβάστε περισσότερα

Post Author: Eisaimonadikigr