Οι πιο λαχταριστοί πατατοκεφτέδες με 3 είδη τυριών, σε περιμένουν να τους δοκιμάσεις. Λιώνουν στο στόμα και δεν θα χορταίνεις να τους φτιάχνεις.
Πατατοκεφτέδες με 3 είδη τυριών
Εμπνεύστηκα τη συγκεκριμένη συνταγή, από τις πατάτες που είχα ως μεσημεριανό. Ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούριο που δεν είχα φτιάξει ποτέ ξανά και αυτοί οι πατατοκεφτέδες δεν με άφησαν παραπονεμένη.
Έχουν 3 είδη τυριών που τρελαίνομαι να τρώω και πολλές μυρωδιές που θα σου σπάσουν τη μύτη. Είναι ιδανικό ορεκτικό για διάφορα πάρτι, τραπέζια αλλά και για να τα παίρνεις στο σχολείο, στη δουλειά ή στη σχολή. Φτιάξε όσα κομμάτια επιθυμείς και απόλαυσε τους πατατοκεφτέδες των ονείρων σου.
Τι θα χρειαστείς: (Για 20-30 κομμάτια)
- 10 μεγάλες πατάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- αλάτι, πιπέρι, λίγο πάπρικα
- Μισό κουτί τυρί Φιλαδέλφεια
- 100 γραμμάρια γκούντα τριμμένη
- Ένα τέταρτο ανθότυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Ένα σακουλάκι τριμμένη φρυγανιά
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 3 αυγά
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Αρχίζουμε με τις πατάτες. Αφού τις καθαρίσουμε και τις βάλουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα, τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μόλις είναι έτοιμες, τις κρυώνουμε γιατί πρέπει να είναι κρύες στη συνταγή μας. Μπορείς να τις φτιάξεις και πολλές ώρες πριν αρχίσεις τη συνταγή για να έχουν κρυώσει καταλλήλως.
Στη συνέχεια κόψε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και πολτοποίησε τις με ένα πιρούνι σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και στη συνέχεια λιώσε στον τρίφτη το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάλε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέσα στη λιωμένη πατάτα και στη συνέχεια ρίξε τα αυγά και το ελαιόλαδο.
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ
Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και έπειτα ρίξε και τα 3 είδη τυριών μέσα στο μείγμα. Τέλος, πρόσθεσε τη τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι και άρχισε να πλάθεις με τα χέρια σου τη ζύμη. Η ζύμη μας είναι έτοιμη για τηγάνισμα, όταν θα μπορούμε να τη πλάσουμε σε μπαλάκια και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Βάλε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και αφού κάψει καλά, πέρασε τους από αλεύρι και τηγάνισε τους πατατοκεφτέδες μας και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Σέρβιρε σε απορροφητικό χαρτί και έτοιμοι οι πατατοκεφτέδες με 3 είδη τυριών.
Extra tips:
- Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις νόστιμους κολοκυθοκεφτέδες
- Επίσης, δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις φακοκεφτέδες για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.
- Συνόδευσε τους κεφτέδες μας με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού, τριμμένη ντομάτα αλλά και τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια.
- Ένα υπέροχο πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
- Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις ψιλοκομμένο άνηθο, μαϊντανό ή ότι άλλο επιθυμείς για περισσότερη μυρωδιά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!