Αυτό το υπέροχο παγωτό με γεύση bueno, ήρθε για να δροσίσει το καλοκαίρι σου. Με ελάχιστα υλικά και χωρίς κόπο θα το λατρέψουν όλοι.
Αφράτο παγωτό με γεύση bueno
Μπορώ να πω ότι είμαι ένας άνθρωπος που δεν αγαπώ ιδιαίτερα το καλοκαίρι και τη ζέστη. Θα προτιμούσα να είμαι μέσα στο χιόνι και το κρύο και να έχει χειμώνα όλο τον χρόνο. Παρόλο όμως που είμαι ένας ”χειμωνάκιας”, μπορώ να παραδεχτώ ότι και το καλοκαίρι έχει και τα καλά του. Ένα από αυτά είναι το υπεραγαπημένο μου παγωτό που μπορώ να το τρώω όπου σταθώ και όπου βρεθώ.
Συνέχεια ψάχνω καινούριες συνταγές για σπιτικό παγωτό και καθώς έψαχνα για κάτι διαφορετικό, έπεσα πάνω σε αυτό το παγωτό με γεύση bueno. Όπως κατάλαβες, το έφτιαξα αμέσως και δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο λαχταριστό είναι. Ώρα να το φτιάξεις και εσύ για να πειστείς για τη νοστιμιά του.
Τι θα χρειαστείς για ένα κανονικό μπολ:
- 2 ζαχαρούχα γάλατα (390 γραμμάρια πάνω κάτω το καθένα)
- 1 κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής (200 γραμμάρια)
- 2 βανίλιες
- Μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 4-5 συσκευασίες διπλές bueno σοκολάτες
Εκτέλεση και διαδικασία για το υπέροχο παγωτό με γεύση bueno
Αυτό το παγωμένο γλύκισμα θα γίνει από τα πιο αγαπημένα σου παγωτά και δεν θα χορταίνεις να το φτιάχνεις και να το γεύεσαι. Γίνεται πολύ απλά και γρήγορα χωρίς καθόλου κόπο και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δεν θα προλαβαίνεις να το φτιάχνεις συνέχεια.
Για αρχή θα πάρουμε τη κρέμα γάλακτος και θα τη χτυπήσουμε μέχρι να γίνει μία απαλή κρέμα (όχι σαντιγί, απλά μία κρέμα). Καλό θα ήταν να είναι παγωμένη για να σφίξει πιο γρήγορα. Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τις βανίλιες και τη ζάχαρη άχνη και ξανά χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα. Τέλος, ρίχνουμε τα ζαχαρούχα και ανακατεύουμε ελαφριά με μία σπάτουλα μέχρι να γίνουν ένα όλα τα υλικά.
Σε ένα μπλέντερ, σπάμε τις μισές σοκολάτες bueno και τις πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν σαν τραγανή κρέμα. Προσθέτουμε το μείγμα μέσα στο παγωτό μας και σπάμε σε κομμάτια τις υπόλοιπες σοκολάτες bueno. Τις προσθέτουμε και αυτές μέσα στο μείγμα του παγωτού και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
Τέλος, βάζουμε το παγωτό μας σε ένα βαθύ μπολ και το αφήνουμε στη κατάψυξη να παγώσει καλά για 3-4 ώρες. Μόλις παγώσει καλά, το παγωτό με γεύση bueno, είναι έτοιμο να το απολαύσεις και να το σερβίρεις σε όλους.
Extra tips:
- Για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις ξηρούς καρπούς μέσα στο μείγμα, σοκοφρέτα, διάφορα μπισκότα, δημητριακά αλλά και αποξηραμένα φρούτα.
- Επίσης, μπορείς να προσθέσεις λιωμένη σοκολάτα λευκή ή μαύρη, διάφορα σιρόπια που σου αρέσουν, κάποιο γλυκού του κουταλιού, μαρμελάδες της επιλογής σου, φρέσκα φρούτα αλλά και ότι άλλο θέλεις για να απογειώσεις το παγωτό bueno μας.
- Αν θέλεις το παγωτό να είναι πιο γλυκό, πρόσθεσε λίγη παραπάνω ζάχαρη άχνη ή κανονική ζάχαρη ή κάποιο γλυκαντικό της επιλογής σου.
- Ωστόσο, αν δεν θέλεις γλυκό το παγωτό και προτιμάς πιο ελαφριές γεύσεις, μην προσθέσεις ζάχαρη άχνη μιας και το ζαχαρούχο γάλα του προσφέρει μία γλυκύτητα.
- Και αν θέλεις να δώσεις μία φρεσκάδα στο παγωτό, πρόσθεσε λίγο ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι.
- Για περισσότερο παγωτό, βάλε περισσότερα υλικά στο μείγμα μας.
- Συνόδευσε το παγωτό μας με σαντιγί, τρούφα σοκολάτας, τριμμένη σοκολάτα, τριμμένη καρύδα, κάποιο σιρόπι που σου αρέσει αλλά και φρέσκα κομμένα φρούτα.
- Δες εδώ πως να φτιάξεις δροσιστικό παγωτό σορμπέ λεμόνι με λίγα υλικά.
- Φτιάξε ελαφρύ παγωτό διαίτης με μπισκότα και μυρωδιά λεμονιού.
- Σπιτικό παγωτό βύσσινο και αξεπέραστη νοστιμιά.
- Τέτοιο σπιτικό παγωτό με φυστικοβούτυρο, δεν έχεις ξαναφάει σίγουρα!
- Παγωτό φράουλα διαίτης για όλες τις ώρες της ημέρας.
Μοιράσου αυτό το απίστευτα εύκολο παγωτό με γεύση bueno με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!