Το πιο εύκολο και υγιεινό παγωτό με μπανάνα που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Είναι το πιο ιδανικό παγωτό για το καλοκαίρι και όχι μόνο.
Παγωτό με μπανάνα και γιαούρτι
Το καλοκαιράκι ισούται πάντα με παγωτό. Θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια που αδημονούσαμε να έρθει το καλοκαίρι για να κλείσουν τα σχολεία, αλλά και για να γευτούμε το πρώτο μας δροσερό παγωτό. Και μετά ξέρεις πως πάει, αυτός που είχε φάει τα περισσότερα παγωτά ήταν ο νικητής.
Έτσι και εγώ κάθε χρόνο, για να θυμηθώ εκείνα τα χρόνια, αρχίζω το καλοκαίρι μου με ένα σπιτικό παγωτό φτιαγμένο από τα χεράκια μου. Γιατί, τι πιο τέλειο από ένα πεντανόστιμο παγωτό που να ξέρεις και τι περιέχει μέσα;
Μία μέρα λοιπόν, που έψαχνα την επόμενη συνταγή παγωτού που θα μου κάνει το κλικ, έπεσα πάνω σε αυτό το υπέροχο παγωτό. Με αιφνιδίασε ευχάριστα η ευκολία του αλλά και η νοστιμιά του. Και ένα μεγάλο πλεονέκτημα του είναι ότι δεν περιέχει ζάχαρη και αποτελείται από 4 υγιεινά υλικά που σχεδόν όλοι και όλες έχουμε στα ντουλάπια μας. Αλλά ας μην μακρηγορώ, συνέχισε να διαβάζεις και μάθε και εσύ πως να φτιάξεις αυτό το απίστευτο παγωτάκι που μπορείς να το μοιραστείς με όσους αγαπάς ότι εποχή και να είναι.
Τι θα χρειαστείς για ένα μικρό μπολάκι (2-3 μερίδες):
- 10 κουταλιές της σούπας βρώμη
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 450 γραμμάρια μπανάνα κατεψυγμένη (2-3 μπανάνες)
- 200 γραμμάρια γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
- Προαιρετικά: Ξηρούς καρπούς ή δημητριακά για το σερβίρισμα και για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα.
Εκτέλεση και διαδικασία για το εύκολο παγωτό με μπανάνα που θα λατρέψεις
Ξεκάθαρα το συγκεκριμένο παγωτάκι είναι πανεύκολο και γίνεται απίστευτα γρήγορα. Μέσα σε ούτε 10 λεπτά θα είναι έτοιμο και μόλις το ψυγείο κάνει τα ”μαγικά” του, το παγωτάκι θα είναι στα χέρια σου. Και είμαι σίγουρη ότι δεν έχεις ξαναδοκιμάσει τόσο υγιεινό παγωτό που να είναι και σπιτικό για να το φτιάξεις όπως θέλεις εσύ.
Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε πριν ξεκινήσουμε το γλυκάκι μας, είναι να κόψουμε σε κομματάκια ή ροδέλες τις μπανάνες και να τις βάλουμε σε ένα μπολ στη κατάψυξη μας για τουλάχιστον 4-5 ώρες να παγώσουν καλά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη βρώμη μας στο μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη ή χρησιμοποιούμε έτοιμο αλεύρι βρώμης για μεγαλύτερη ευκολία. Έπειτα στο ίδιο μπλέντερ με τη βρώμη, προσθέτουμε τις παγωμένες μπανάνες, το μέλι και το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μία κρέμα, λίγο σφιχτή. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στη κατάψυξη για 3-4 ώρες μέχρι να γίνει παγωτό. Σερβίρουμε σε μπολάκια της επιλογής μας και αν θέλουμε διακοσμούμε με ξηρούς καρπούς, περισσότερο μέλι, δημητριακά σε διάφορες γεύσεις. Μπισκότα, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, κάποια μαρμελάδα ή κάποιο γλυκό του κουταλιού. Μπορείς να δημιουργήσεις ότι παγωτάκι επιθυμείς ανάλογα τα γούστα σου. Φτιάξε και εσύ αυτό το υπέροχο παγωτό και θα με θυμηθείς.
Extra tips:
- Αν θέλεις το παγωτό σου πιο σοκολατένιο, πρόσθεσε μέσα κακάο σε σκόνη, τρούφα σοκολάτας, λιωμένη σοκολάτα κλπ.
- Στη περίπτωση που δεν σε νοιάζει η προσθήκη ζάχαρης και θέλεις το παγωτό σου να είναι πιο γλυκό, πρόσθεσε μέσα όση ζάχαρη θέλεις ή κάποιο άλλο γλυκαντικό.
- Για ένα πιο τραγανό παγωτάκι, πρόσθεσε μέσα στο μείγμα ξηρούς καρπούς, μπισκότα αλλά και αποξηραμένα φρούτα.
- Αν θέλεις μεγαλύτερη ποσότητα παγωτού, πρόσθεσε περισσότερα υλικά.
- Επίσης, μπορείς να προσθέσεις και άλλα φρούτα εκτός από μπανάνα, για περισσότερη νοστιμιά.
- Για περισσότερες υγιεινές επιλογές, δες εδώ.
- Λαχταριστό παγωτό με ζαχαρούχο με μόνο 3 υλικά.
- Απολαυστικό παγωτό με γεύση capppuccino με ελάχιστα υλικά.
- Πανεύκολο παγωτό με γεύση bueno για μικρούς και μεγάλους.
- Δροσιστικό παγωτό σορμπέ λεμόνι με λίγα υλικά.
- Μοναδικό παγωτό στρατσιατέλλα με μόνο 3 υλικά.
- Σπιτικό παγωτό με βύσσινο με αναμνήσεις χρόνων για όλους.
- Και αν θέλεις ένα πιο φρουτώδες παγωτό, φτιάξε αυτό το υπέροχο παγωτό mango.
Μοιράσου αυτό το υπέροχο παγωτό με μπανάνα και γιαούρτι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!