Φτιάξε τα πιο εύκολα και λαχταριστά μπισκότα νουτέλας με μόνο 4 υλικά. Και μάλιστα δεν χρειάζεται να προσθέσεις ζάχαρη στη ζύμη τους.
Εύκολα μπισκότα νουτέλας για όλη την οικογένεια
Τα μπισκότα είναι ένα γλυκό που αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά. Υπάρχουν πολλά τυποποιημένα μπισκότα στα σουπερμάρκετ αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τα προτιμώ. Τα περισσότερα από αυτά είναι γεμάτα στα συντηρητικά και στη ζάχαρη και κανείς δεν γνωρίζεις τι ακριβώς περιέχουν.
Έτσι, όποτε έχω χρόνο προσπαθώ να φτιάχνω σπιτικά μπισκότα με εύκολες συνταγές και παρασκευές και σίγουρα με λίγα υλικά. Αποφεύγω να προσθέσω και ζάχαρη γιατί είναι ανθυγιεινή αλλά έτσι κι αλλιώς τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια με νουτέλα δεν χρειάζονται ζάχαρη. Είναι ήδη αρκετά γλυκά λόγω της νουτέλας και της σοκολάτας που θα προσθέσουμε. Αλλά εσύ πάντα μπορείς να κάνεις τις δικές σου παραλλαγές και να προσθέτεις μέσα ότι υλικά σου αρέσουν. Ώρα να μάθεις πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτά τα πανεύκολα μπισκότα νουτέλας με μόνο 4 υλικά.
Τι θα χρειαστείς για 10-15 μπισκότα:
- 400 γραμμάρια νουτέλα ή μερέντα
- 2 αυγά
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
- Κουτάλι ή ένα σκούπ από παγωτό για να τα βάλεις στον φούρνο
- Λαδόκολλα για το ψήσιμο
Εκτέλεση και διαδικασία για τα εύκολα μπισκότα νουτέλας
Όπως έχεις ήδη καταλάβει αυτά τα μπισκοτάκια φτιάχνονται πανεύκολα και θα τα λατρέψεις αμέσως. Μπορείς να τα αποθηκεύσεις και να τα απολαμβάνεις όποτε θέλεις ή να τα μοιράσεις σε όσους αγαπάς.
Για αρχή, βάλε σε ένα μπολ τη νουτέλα και τα αυγά. Χτύπησε τα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και πρόσθεσε μέσα και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακάτεψε τα όλα μαζί και στη συνέχεια ρίξε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να μπορείς να το βγάλεις με ένα κουτάλι. Άφησε στην άκρη τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια, άπλωσε ένα κομμάτι λαδόκολλας σε ένα ταψάκι και βάλε κουταλιές κουταλιές τη ζύμη με απόσταση το ένα μπισκότο από το άλλο. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, τα μπισκοτάκια μας για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Μόλις γίνουν βγάλε τα από τον φούρνο και άφησε τα να κρυώσουν λίγο πριν τα δοκιμάσεις. Μπορείς να τα βάλεις στο ψυγείο μέσα σε μία πιατέλα ή εκτός ψυγείου μέσα σε πιατέλα με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη. Παραμένουν φρέσκα για 3-4 μέρες.
Extra tips:
- Για ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις ξηρούς καρπούς μέσα στα μπισκότα σου. Για παράδειγμα, καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια κλπ. Όπως επίσης και αποξηραμένα φρούτα, σαν χουρμάδες, δαμάσκηνα, βερίκοκα, σταφίδες κλπ.
- Μπορείς να στολίσεις τα σοκολατένια μπισκοτάκια σου με ζάχαρη άχνη, τριμμένη καρύδα, κακάο σε σκόνη, τριμμένους ξηρούς καρπούς, λιωμένη σοκολάτα, λευκή λιωμένη σοκολάτα, σαντιγί, φιστικοβούτυρο, κάποια μαρμελάδα κλπ.
- Επίσης, μπορείς να κρατήσεις λίγη νουτέλα για το τέλος και να τα αλείψεις μόλις ψηθούν και κρυώσουν. Το ίδιο μπορείς να κάνεις με λιωμένη σοκολάτα και μπορείς να τα βουτήξεις μέσα και να τα παγώσεις στο ψυγείο. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.
- Αντί για νουτέλα, μπορείς να προσθέσεις λιωμένη σοκολάτα, κουβερτούρα γάλακτος, μερέντα αλλά και κάποια άλλη πραλίνα σοκολάτας που σου αρέσει, όπως για παράδειγμα τη vegan πραλίνα sisini, χωρίς ζάχαρη.
- Φυσικά, αν θέλεις να φτιάξεις περισσότερα μπισκότα, απλά χρησιμοποίησε περισσότερα υλικά στη συνταγή σου.
- Επίσης, αντί για αυγά, μπορείς να προσθέσεις 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι της επιλογής σου. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο και πιο υγιεινό.
- Για πιο μοσχομυριστά μπισκοτάκια, πρόσθεσε βανίλια, ξύσμα πορτοκαλιού αλλά και λεμονιού.
- Φτιάξε νόστιμα μπισκότα με φυστικοβούτυρο χωρίς αλεύρι και γάλα.
- Παιδικά μπισκοτάκια χωρίς ζάχαρη και αλεύρι με ελάχιστα υλικά.
- Νηστίσιμα μπισκοτάκια με λεμόνι χωρίς αυγά και βούτυρο.
- Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που μοσχοβολάνε, για τον καφέ και το τσάι σου.
- Πανεύκολα κουλουράκια μελιού χωρίς ζάχαρη που θα λατρέψουν όλοι.
Μοιράσου αυτά τα υπέροχα μπισκότα νουτέλας με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!