penes-me-saltsa-votkas-zimarika-saltses-piata-makaronia-sintages-eisaimonadikigr

Πένες με σάλτσα βότκας , ένα ξεχωριστό πεντανόστιμο πιάτο

Θέλεις ένα ξεχωριστό πιάτο με ζυμαρικά; Αν είσαι και εσύ μακαρονάς, τότε θα λατρέψεις αυτές τις μοναδικές πένες με σάλτσα βότκας.

 

Ανεπανάληπτες πένες με σάλτσα βότκας

zimarika-me-saltsa-votkas-penes-vodka-sintages-eisaimonadikigr

 

Αυτό το λαχταριστό πιάτο, μπορεί άνετα να το βρεις σε κάποιο γκουρμέ εστιατόριο. Αλλά επίσης, μπορείς να το φτιάξεις και μόνη σου και να το σερβίρεις σε φίλους και αγαπημένους που τους αρέσουν τα ζυμαρικά και οι ”περίεργες” σάλτσες.

Το συγκεκριμένο το ανακάλυψα καθώς έψαχνα μία διαφορετική σάλτσα για να συνοδεύσω τα μακαρόνια μου. Στην αρχή παραξενεύτηκα λόγω της βότκας αλλά το αποτέλεσμα με άφησε άφωνη. Δεν έχω ξαναδοκιμάσει τόσο νόστιμη σάλτσα και τη φτιάχνω όποτε βρω αφορμή. Ωστόσο, αν δεν σου αρέσει η βότκα, μπορείς να μην τη βάλεις καθόλου ή να την αντικαταστήσεις με κάποιο άλλο αλκοόλ της επιλογής σου. Και σίγουρα είναι ένα πιάτο που μπορείς να σερβίρεις στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα το φτιάξεις.

 

 

Τι θα χρειαστείς για 3-4 μερίδες:



  • 500 γραμμάρια πένες (1 συσκευασία)
  • Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
  • Μία κουταλιά της σούπας λάδι

 

 

Για τη σάλτσα με βότκα:

  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γραμμάρια μπέικον
  • 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κρέμες γάλακτος (400 ml)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 χυμό ντομάτας (500 γραμμάρια)
  • Ένα ποτηράκι του κρασιού βότκα ή κάποιο άλλο αλκοόλ που θέλεις
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • Τυρί τριμμένο ή φρέσκια μοτσαρέλα για το σερβίρισμα

 

 

 

 

 

 

Παρασκευή και διαδικασία για τις πένες με σάλτσα βότκας

penes-me-saltsa-apo-vodka-saltses-makaronia-zimarika-sintages-eisaimonadikigr

 

Πάμε να φτιάξουμε το πιο ξεχωριστό πιάτο ζυμαρικών που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Για αρχή θα βράσουμε τα μακαρόνια μας. Σε μία κατσαρόλα, βάλε νερό και άφησε το να βράσει. Μόλις πάρει μία βράση, ρίξε μέσα το αλάτι και το ελαιόλαδο, ανακάτεψε και ρίξε μέσα και τις πένες ανακατεύοντας πάλι για να μην κολλήσουν. Βράζουμε τα μακαρόνια μας 3 λεπτά λιγότερο από όσο λέει η συσκευασία τους διότι τα θέλουμε al dente και όχι τελείως βρασμένα. Όταν βράσουν τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε τη σάλτσα μας.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να ζεσταθεί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρουν χρώμα. Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια και το προσθέτουμε να τσιγαριστεί μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε σε φέτες ή κομματάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ανακατεύουμε για να βγάλουν τα υγρά τους τα μανιτάρια. Με το που τραβήξουν όλα τα υγρά τους και ψηθούν, σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε να εξατμισθεί για 5-10 λεπτά.

 

 

Όταν εξατμισθεί η βότκα, ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, τη ρίγανη και τη ζάχαρη.  Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να ψηθεί για 8-10 λεπτά. Όταν δούμε ότι η σάλτσα μας αρχίσει να πίνει τα υγρά της, προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για να μην κόψει η κρέμα γάλακτος.

Μετά από 10 λεπτά, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια που έχουμε βράσει και ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα μας. Τα αφήνουμε μέχρι να τραβήξουν όλη τη σάλτσα ανακατεύοντας για να μην μας κολλήσουν. Όταν δεις ότι είναι έτοιμα, πρόσθεσε το τυρί κρέμα και ανακάτεψε μία τελευταία φορά.

Σέρβιρε όπως είναι ζεστό το φαγητό μας και ρίξε από πάνω ή κάποιο κίτρινο τυρί της επιλογής σου ή φρέσκια μοτσαρέλα σε κομματάκια. Το πιο λαχταριστό πιάτο σε περιμένει να το γευτείς.

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου τις πιο νόστιμες πένες με σάλτσα βότκας με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

[ad2]

Διαβάστε περισσότερα

Post Author: Eisaimonadikigr