soupes-laxanikon-patata-patatosoupa-veloute-sintages-eisaimonadikigr

Νόστιμη πατατόσουπα βελουτέ γεμάτη μυρωδιές και αρώματα

Μία εύκολη πατατόσουπα βελουτέ για όλη την οικογένεια. Μπορεί να γίνει ένα πολύ γκουρμέ πιάτο αλλά και ένα υγιεινό και ελαφρύ βραδινό για όλους.

 

Εύκολη πατατόσουπα βελουτέ

patatosoupa-veloute-soupes-laxanika-sintages-eisaimonadikigr

Και που λέτε, μία ωραία μέρα καθώς κοίταζα την αρχική μου στο facebook, έπεσα πάνω σε μία απίστευτη συνταγή. Είδα μία κρεμώδης πατατόσουπα που έλιωνε στο στόμα. Έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία στις βελουτέ σούπες και από τη μέρα που την έφτιαξα έγινε από τις πιο αγαπημένες μου.

Βεβαίως μπορείς να τη καταναλώσεις και χωρίς να τη κάνεις βελουτέ αλλά σαν κανονική σούπα με λαχανικά. Μπορείς να τη φας ότι εποχή και να είναι μιας και τρώγεται πολύ ευχάριστα τον χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι λόγω της κρεμώδης και ελαφριάς υφής της. Για να δούμε τι θα χρειαστούμε για τη πατατόσουπα μας.

 

 

 

Υλικά για 2-3 μερίδες:



  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 3 καρότα
  • Μισή μικρή κολοκύθα σε κομματάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο λεμόνι
  • Τυρί παρμεζάνα για το τέλος

 

  • Προαιρετικά: Κολοκυθάκια, σέλινο, φρέσκια ντομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά, μανιτάρια, τζίντζερ κλπ. Μπορείτε να προσθέσετε ότι λαχανικά εσείς επιθυμείτε ανάλογα με τα γούστα σας.

 

 

 

 

 

Παρασκευή και διαδικασία για τη παπατόσουπα βελουτέ

soupa-me-patata-patatosoupa-soupes-laxanikon-eisaimonadikigr

Η προετοιμασία αυτής της σούπας είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και με πολύ απλά βήματα θα έχεις τη σούπα των ονείρων σου. Για αρχή, καθαρίζουμε καλά τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε να βράσουν σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να σκεπάσει τα λαχανικά μας.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το σκόρδο μαζί με το άνηθο ψιλοκομμένα καλά. Τα προσθέτουμε όλα στη κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

 

Για περισσότερες νόστιμες σούπες δες εδώ

 

Τέλος, πολτοποιούμε το μείγμα με το ειδικό εργαλείο ή μέσα σε ένα μπλέντερ και δοκιμάζουμε να δούμε αν του λείπει κάτι και το προσθέτουμε. Σερβίρουμε τριμμένη παρμεζάνα και έτοιμη η πατατόσουπα βελουτέ μας.

 

 

 

Extra tips:

  • Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις και μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα και λίγο γιαούρτι ή μόνο το ένα από τα δύο υλικά. Θα δώσουν μία έξτρα γεύση στο πιάτο μας.
  • Ακολουθούμε την ίδια τακτική και με τα υπόλοιπα λαχανικά αν επιθυμούμε να προσθέσουμε και άλλα.
  • Αντί για παρμεζάνα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τριμμένη φέτα ή ανθότυρο ή κάποιο τυρί που σου αρέσει.
  • Όπως είπαμε και στην αρχή, μπορείς να τη καταναλώσεις και χωρίς να τη κάνεις βελουτέ.
  • Τέλος, μπορείς να τη σερβίρεις με κρουτόν (δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις σπιτικά κρουτόν) αλλά και με καραμελωμένα κρεμμύδια (δες εδώ πως να τα φτιάξεις).

 

 

 

Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου. Καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr