liker-fountouki-spitiko-poto-rofima-fountoukia-eisaimonadikigr

Συνταγή για το πιο μυρωδάτο, σπιτικό λικέρ φουντούκι

Το πιο μυρωδάτο λικέρ φουντούκι. Ένα σπιτικό ποτό με πολλές αναμνήσεις. Φτιάξε το και εσύ με ελάχιστα υλικά και απόλαυσε τη γεύση του.

 

Σπιτικό λικέρ φουντούκι

spitiko-liker-fountoukiou-fountouki-poto-koniak-eisaimonadikigr

Τα λικέρ είναι πια το νέο trend της εποχής μας. Δεν είναι όμως κάτι καινούριο. Φανταστείτε πως τα πρώτα λικέρ εμφανίστηκαν τον 16ο αιώνα. Τα έφτιαχναν κυρίως μοναχοί, για φαρμακευτική χρήση. Τον 19ο αιώνα εξελίχθηκαν και ανανεώθηκαν. Τον 20ο αιώνα πια, μπήκαν σε κάθε σπίτι. Μετά τη δεκαετία του 80 όμως, βγήκαν από τη μόδα. Σήμερα όμως επιστρέφουν δυναμικά και βλέπουμε πως κλασσικά λικέρ που ήταν ξεχασμένα στα μπλοκάκια συνταγών της γιαγιάς μας ξαναέγιναν μοντέρνα και περιζήτητα.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

Στη συνταγή μας θα δείτε πώς γίνεται το λικέρ φουντούκι. Θυμίζει πολύ στη γεύση το ποτό Frangelico, το κλασσικό ιταλικό λικέρ.

 

 

 

Υλικά για το λικέρ φουντούκι:



  • 500 γραμμάρια φουντούκια φρέσκα χωρίς το τσόφλι τους
  • Ένα λίτρο κονιάκ ή βότκα ή τσίπουρο
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
  • Μία πρέζα βανίλια (προαιρετικά)

 

 

 

 

Εκτέλεση

fountouki-liker-koniak-poto-rofima-spitiko-eisaimonadikigr

  1. Ο τρόπος για να φτιάξετε αυτό το εύγευστο λικέρ είναι πολύ εύκολος και γρήγορος. Για αρχή, ρίξτε τα φουντούκια στο μούλτι και χτυπήστε τα για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν περίπου σαν σκόνη. Προσέξτε όμως, να είναι σχετικά χοντροκομμένα. Βάλτε τα σε γυάλινο βάζο που κλείνει καλά και προσθέστε το αλκοόλ και τη βανίλια (αν θέλετε).

 

Για περισσότερα ποτά και ροφήματα δες εδώ

 

Αφήστε να μείνει δύο μήνες. Μόλις περάσουν οι δύο μήνες, αναμιγνύετε τη ζάχαρη σε τρία κύπελλα νερό και βράζετε για δέκα λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αραιό σιρόπι. Σουρώστε το περιεχόμενο του βάζου, προσθέστε το σιρόπι και αδειάστε σε βάζο που κλείνει καλά. Αφήστε το για άλλες δυο βδομάδες. Έπειτα, βάλτε το σε μπουκάλια. Χαρίστε το λικέρ στους αγαπημένους σας ή κρατήστε το για εσάς και μόνο. Το λικέρ σας είναι έτοιμο.

 

 

 

ΤΡΟΠΟΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

  • Ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξετε τη γεύση του είναι να το σερβίρετε σκέτο με πάγο.
  • Μπορείτε όμως να το σερβίρετε και αναμειγμένο με σόδα, πορτοκάλι ή τζίντζερ.
  • Αν θέλετε παράλληλα και ένα γλυκάκι, μπορείτε να το συνοδέψετε με αμυγδαλωτά. Ταιριάζει άψογα.
  • Μία ιδέα άγνωστη σε πολλούς, είναι να προσθέσετε ένα σφηνάκι λικέρ φουντούκι σε ένα ποτήρι αφρώδη οίνο. Έτσι θα δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο κοκτέιλ σαμπάνιας.
  • Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις λικέρ μυρτιά.
  • Αν αναμίξετε δύο σφηνάκια λικέρ φουντούκι σε ένα σφηνάκι βότκας, θα έχετε ένα ποτό με γεύση Μαρτίνι.
  • Φτιάξε υπέροχο λικέρ πασχαλιάς.
  • Αν θέλετε κάτι διαφορετικό στη γεύση, ρίξτε στο ποτηράκι με το λικέρ σας μία κουταλιά του γλυκού καφέ και ανακατέψτε. Η γεύση του λικέρ θα αναδειχτεί μοναδικά.

 

 

 

Καλή επιτυχία! Μοιράσου τη συνταγή με τους φίλους σου!



Post Author: Eisaimonadikigr