spitiki-marmelada-lemoni-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Μυρωδάτη μαρμελάδα λεμόνι που γίνεται πανεύκολα

Αν σου αρέσει το λεμόνι, τότε αυτή η μαρμελάδα λεμόνι θα γίνει αγαπημένη σου. Γίνεται πολύ εύκολα με λίγα υλικά και λίγο από τον χρόνο σου.

 

Μοσχομυριστή μαρμελάδα λεμόνι

eukoli-murodati-marmelada-lemoni-marmelades-me-frouta-esperidoeidi-gluka-eisaimonadikigr

 

Αυτόν τον καιρό μου αρέσει να ανακαλύπτω ποια φρούτα είναι της εποχής και να επισκέπτομαι τη λαϊκή της περιοχής μου. Και ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στην αγαπημένη μου εποχή, τον χειμώνα, λατρεύω ιδιαίτερα να παίρνω ποσότητες από εσπεριδοειδή. Αγοράζω σακούλες από πορτοκάλια και λεμόνια και τα φτιάχνω σε ότι παρασκευές μου αρέσει. Είτε χυμοί, κέικ. γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Βεβαίως και τα αποθηκεύω και τα έχω για όλο τον χειμώνα ή τα μοιράζομαι με φίλους και αγαπημένους.

Μία από αυτές τις αγαπημένες μου παρασκευές είναι και αυτή η μοσχομυριστή μαρμελάδα λεμόνι που τη λατρεύω ιδιαίτερα. Την έχω και το καλοκαίρι και τη βάζω σε παγωτά, μαζί με γιαούρτι, σε διάφορα κέικ, λεμονάδες κλπ. Επίσης, μου αρέσει πάρα πολύ διότι γίνεται πολύ εύκολα και με υλικά που έχουμε όλοι στα ντουλάπια μας. Και επίσης, μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις ότι υλικά θέλεις ανάλογα τα γούστα σου. Πάμε να δούμε μαζί τι θα χρειαστείς και πως θα φτιάξεις πανεύκολα αυτή την αγαπημένη μαρμελάδα.

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 1 κιλό λεμόνια:



 

  • 8 λεμόνια (1 κιλό λεμόνια)
  • 2,5 κούπες νερό
  • 4 κούπες ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα

 

 

 

 

 

Διαδικασία για τη πιο νόστιμη μαρμελάδα λεμόνι

marmelada-lemoni-spitiki-eukoli-marmelades-eisaimonadikigr

 

Ξεκινάμε τη συνταγή μας με τα πιο απλά βήματα που έχεις συναντήσει ποτέ. Για αρχή, πλένουμε καλά τα λεμόνια μας με αρκετό νερό και έπειτα τα κόβουμε σε 4 κομμάτια το καθένα. Καθαρίζουμε καλά το εσωτερικό τους, αφαιρώντας τα κουκούτσια και τις ίνες τους και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες ή λωρίδες ανάλογα πως τα θες.

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και ρίχνουμε μέσα τα κομμένα λεμόνια μόλις πάρει μία βράση το νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά για να ξεπικρίσουν καλά. Τα σουρώνουμε με άφθονο παγωμένο νερό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές ακόμα μέχρι να ξεπικρίσουν καλά τα λεμόνια. Στη τρίτη βράση, δοκίμασε μία φετούλα και αν δεν έχει ξεπικρίσει καλά, βράσε τα άλλη μία φορά.

 

 

Αφού τα ξεπλύνουμε καλά, συνεχίζουμε με το σιρόπι μας. Σε μία κατσαρόλα πρόσθεσε 2,5 κούπες νερό και τις 4 κούπες ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα και βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε μέσα τα λεμόνια μας και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Πλένουμε το κλωναράκι της αρμπαρόριζας και το προσθέτουμε μέσα 10 λεπτά πριν τελειώσει η βράση του γλυκού μας. Μόλις ρίξουμε την αρμπαρόριζα, αρχίζουμε να ανακατεύουμε περισσότερο για να μην κολλήσει η μαρμελάδα μας.

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη μόλις πήξει λίγο και έχει δέσει όταν μένει ένα παχύ στρώμα στην ανάποδη μεριά της κουτάλας. Μόλις η μαρμελάδα λεμόνι είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε σε καθαρά και αποστειρωμένα βαζάκια ή μπολάκια και τα αφήνουμε ανοιχτά να κρυώσουν για 10-15 λεπτά πριν τα κλείσουμε. Τα αποθηκεύουμε εκτός ψυγείου σε ένα σημείο που θέλουμε και απολαμβάνουμε κάθε φορά που θέλουμε. Επίσης, οι σπιτικές μαρμελάδες είναι το καλύτερο δώρο για τους αγαπημένους σου. Ένα δώρο φτιαγμένο με αγάπη που θα κρατήσει καιρό και είναι και πεντανόστιμο.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

 

Μοιράσου τη πιο καταπληκτική μαρμελάδα με άρωμα λεμονιού με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr