gluko-apo-floudes-portokaliou-gliko-tou-koutaliou-portokali-eisaimonadikigr

Μοναδικό γλυκό από φλούδες πορτοκαλιού γεμάτο αναμνήσεις χρόνων

Αν ψάχνεις ένα γλυκό του κουταλιού που μυρίζει πορτοκάλι, τότε αυτό το γλυκό από φλούδες πορτοκαλιού, είναι αυτό που ψάχνεις.

 

Γλυκό από φλούδες πορτοκαλιού για να κεράσεις όσους αγαπάς

gluko-tou-koutaliou-portokali-glko-apo-floudew-portokaliou-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική έχουμε μάθει να μην πετάμε σχεδόν τίποτα. Αυτό το γλυκό από πορτοκάλι είναι από αυτές τις συνταγές που δεν θα πίστευες ότι υπάρχουν. Ακόμα θυμάμαι τη γιαγιά μου που το έφτιαχνε και το κέρναγε σε φίλους και γνωστούς. Δεν πέταγε σχεδόν τίποτα και νομίζω ότι αυτό το κάνουν μέχρι και σήμερα οι γιαγιάδες μας.

Έτσι και η γιαγιά μου κάθε καλοκαίρι με το που καθάριζε να φάει πορτοκάλια, κρατούσε τις φλούδες τους και έφτιαχνε αυτό το γλυκάκι. Το συγκεκριμένο ταιριάζει απόλυτα με ελληνικό καφέ και φίλους στη βεράντα ένα δροσερό απόγευμα του καλοκαιριού. Αν θέλεις και εσύ να μάθεις πως να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα αυτό το πορτοκαλένιο γλύκισμα, συνέχισε να διαβάζεις.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς:



  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 12 πορτοκάλια
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • Οδοντογλυφίδες για να στερεώσουμε τις φλούδες

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία για το εύκολο γλυκό από φλούδες πορτοκαλιού

gliko-me-floudes-apo-portokali-gluko-tou-koutaliou-eisaimonadikigr

 

Αυτό το υπέροχο γλυκάκι φτιάχνεται πολύ εύκολα και με πολύ απλά βηματάκια. Επίσης, αποτελείται από ελάχιστα υλικά, αλλά πολύ νοστιμιά. Θα το αποθηκεύσεις σε διάφορα βάζα και θα έχεις πάντα ένα γλυκάκι για να κεράσεις τους πάντες ή για να το απολαύσεις εσύ.

Για αρχή θα πάρουμε τα πορτοκάλια και θα τα πλύνουμε καλά. Έπειτα τα ξεφλουδίζουμε και κρατάμε τις φλούδες τους αλλά να προσέξουμε να είναι καθαρές. Περνάμε μία οδοντογλυφίδα από τις 2 άκρες της κάθε φλούδας για να σχηματιστεί ένα σχήμα. Αφού τις φτιάξουμε όλες, τις τοποθετούμε σε μία λεκάνη με νερό και τις αφήνουμε εκεί για 24 ώρες.

Όταν περάσουν οι 24 ώρες, τις βουτάμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό. Τις σουρώνουμε καλά και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.

 

 

Στη συνέχεια βάζουμε σε μία κατσαρόλα 450 γραμμάρια ζάχαρη με δύο ποτήρια νερό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε μέσα τις φλούδες των πορτοκαλιών και το λεμόνι και τις αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα σε χαμηλή με μέτρια φωτιά. Όταν περάσει η 1 ώρα, πιρουνιάζουμε μία φλούδα και αν έχει μαλακώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα. Αν χρειάζεται και άλλο βράσιμο, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά ακόμα το μείγμα.

Όταν οι φλούδες είναι έτοιμες, τις αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στη κατσαρόλα και τις περνάμε από την υπόλοιπη ζάχαρη όταν θα είναι κρύες. Χωρίζουμε το μείγμα σε βάζα ή μπολ και σερβίρουμε όταν θέλουμε εμείς. Το πιο νόστιμο γλυκό από φλούδες πορτοκαλιού είναι έτοιμο να το απολαύσεις και να το μοιραστείς με τα αγαπημένα σου άτομα.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

Μοιράσου αυτό το υπέροχο γλυκάκι από πορτοκάλι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr