Η πιο νόστιμη μαρινάδα για ψημένα κρέατα με σάλτσα barbeque για εκπληκτικό κρέας. Αυτή η μαρινάδα θα απογειώσει όλα τα πιάτα σου.
Μαρινάδα για ψημένα κρέατα
Πριν λίγο καιρό είχα ένα μεγάλο τραπέζι και έψαχνα διάφορες σάλτσες και μαρινάδες για να το συνοδεύσω. Στο μενού μου είχα διάφορα πιάτα με κρέας, ψάρι αλλά και ζυμαρικά και σαλάτες. Και καθώς είχα βρει διάφορα και τα έβαλα και αυτά στο τραπέζι που είχα, βρήκα και μία πολύ νόστιμη μαρινάδα για ψημένα κρέατα.
Τη συγκεκριμένη μπορείς να τη βάλεις και ως μαρινάδα αλλά και ως μια ελαφριά σάλτσα για να τα συνοδεύσεις μαζί με τις πατάτες, τα ζυμαρικά, το ρύζι ή τη σαλάτα σου. Έχει ως κυρίως συστατικό τη σάλτσα barbeque που απογειώνει όλες τις γεύσεις.
Υλικά για τη μαρινάδα για ψημένα κρέατα:
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα barbeque
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1,5 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- Ένα κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασί
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 3 σκελίδες σκόρδο ή 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- Ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ένα ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 ποτήρι νερό
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι κανονικό ή μπαλσάμικο
- Χυμό από μισό λεμόνι και από 1 ολόκληρο πορτοκάλι
Παρασκευή μαρινάδας
Για να φτιάξεις αυτή την υπέροχη μαρινάδα, θα χρειαστείς πολύ λίγο από τον χρόνο σου. Γίνεται πανεύκολα και είναι σίγουρο ότι μόλις της χρησιμοποιήσεις θα λατρέψεις τη νοστιμιά της.
Κόβουμε σε μικρές φετούλες ή κομματάκια το σκόρδο μας και παίρνουμε τον χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι. Τα βάζουμε μέσα σε ένα βαθύ μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα barbeque, το μέλι, τη κέτσαπ, τη ζάχαρη, το κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο, τη δάφνη και όλα τα μπαχαρικά μας, τη μουστάρδα και το ξύδι.
Ρίχνουμε ένα καλό ανακάτεμα σε όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι και η μαρινάδα μας είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσεις. Κόψε σε κομμάτια το κρέας της επιλογής σου και βύθισε το μέσα στη μαρινάδα. Άφησε το να μαριναριστεί καλά για τουλάχιστον μία ώρα και καλό μας ψήσιμο.
Extra tips:
- Όσο πιο πολύ ώρα αφήσεις το κρέας μέσα στη μαρινάδα, τόσο πιο πολύ νόστιμο θα γίνει. Μπορείς επίσης, να το βάλεις το βράδυ και να το αφήσεις μέχρι το πρωί.
- Αυτή η μαρινάδα είναι κατάλληλη για όλα τα είδη κρέατος αλλά και για ψάρι.
- Μπορείς να τη σερβίρεις μαζί με το κρέας σου ως συνοδευτικό και για να βουτάς μέσα ή να το απλώσεις πάνω σε πουρέ , πατάτες ή ρύζι. Φρόντισε να μην προσθέσεις το κρασί, αν τη βάλεις ως συνοδευτικό.
- Μάθε τα μυστικά της τέλειας μαρινάδας.
- Φτιάξε σπιτική γλυκόξινη σάλτσα για κρέας και όχι μόνο.
- Η πιο εύκολη σίζαρ σος μόνο για σένα.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!