ta-mustika-tis-teleias-marinadas-kreas-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Ήρθε η ώρα να μάθεις τα μυστικά της τέλειας μαρινάδας

Μάθε και εσύ τα μυστικά της τέλειας μαρινάδας. Μικρές συμβουλές για τη μαρινάδα σου που θα απογειώσουν τη γεύση της με λίγα απλά βήματα.

 

 

Τα μυστικά της τέλειας μαρινάδας

teleia-marinada-simvoules-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Τις μέρες των εορτών συνηθίζουμε να μαγειρεύουμε κρέας.  Ξέρουμε όμως να το μαγειρεύουμε σωστά;  Το μυστικό βρίσκεται στη μαρινάδα.  Το σωστό μαρινάρισμα μπορεί να απογειώσει το πιάτο μας.  Σας παρουσιάζουμε μερικούς τρόπους μαγειρέματος.

Ο βασικός κανόνας είναι πως, με εξαίρεση το βοδινό, όλα τα κρέατα, τα πουλερικά και το κυνήγι μπορούν να συνδυαστούν με μέλι.  Να ξέρετε, όμως, ότι το μέλι δεν είναι καλός αγωγός θερμότητας.  Είναι σημαντικό να το ανακατεύετε καλά όταν το χρησιμοποιείτε σε σάλτσα.  Παρόλα αυτά, αν η μορφή του έχει στερεοποιηθεί, η θερμότητα γρήγορα θα το υγροποιήσει.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

 

 

 

Μαρινάδα πριν από το μαγείρεμα

Με το μέλι μπορούμε να κάνουμε πολλές μαρινάδες, χρησιμοποιώντας σάλτσα σόγιας.  Η πάπια, για παράδειγμα, όπως και το χοιρινό, μπορούν να μαριναριστούν για ώρες.  Στη συνέχεια, η μαρινάδα χρησιμεύει και στο μαγείρεμα, αφού μπορούμε να την ρίξουμε πάνω στο κρέας που ψήνεται στον φούρνο, το γκριλ ή το μπάρμπεκιου.

 

 

Για χρήση στη διάρκεια του μαγειρέματος

Με εξαίρεση τα κρέατα που έχετε ήδη μαρινάρει, μπορείτε να απλώσετε μέλι και πάνω στο κρέας –στο κυνήγι, στα πουλερικά, στο αγριογούρουνο, στα ορτύκια.  Μπορείτε να το απλώσετε το τελευταίο τέταρτο του ψησίματος, για να σχηματίσει μία ωραία τραγανή κρούστα.  Τέλος, για όσους θέλουν να μειώσουν τα λιπαρά, το μέλι μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο ή το λάδι, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό τηγάνι.

 

 

 

Για περισσότερα δες εδώ



 

 

Για να «δέσει» μια σάλτσα

Όταν τα κρέατα σιγοβράζουν, το μέλι μπορεί να «δέσει» τον ζωμό τους, όπως και ο χυμός ντομάτας ή το καλαμποκάλευρο.  Μπορείτε να το προσθέσετε στη μέση του μαγειρέματος ή τα τελευταία λεπτά, για να δώσει μια ωραία νότα στη σάλτσα.  Αυτή τη μέθοδο μπορείτε να την εφαρμόσετε κι όταν μαγειρεύετε πάπια, λαγό και μοσχάρι.

 

 

 

Σε ζωμό

Αν διαλύσετε μέλι μέσα σε χυμό εσπεριδοειδών (μανταρίνι, λεμόνι, κ.λπ.) ή μέσα σε ξίδι, θα φτιάξετε μία ωραιότατη σάλτσα για το κρέας, η οποία θα ικανοποιήσει απόλυτα τον ουρανίσκο σας.

 

kreas-marinada-mistika-simvoules-mageiriki-sintages-eisaimonadikigr

 

 

Μαρινάδα για παϊδάκια

Αναμείξτε μέλι, σάλτσα σόγιας, σκόρδο, κρεμμύδι και μείγμα μπαχαρικών.  Αργότερα, σε αυτή τη μαρινάδα μπορείτε να προσθέσετε συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και να φτιάξετε μια ωραία σάλτσα για κρέας.

 

 

 

 

Δοκιμάστε τις ιδέες μας και θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά που θα αποκτήσουν τα πιάτα σας.  Καλή όρεξη!

 



Post Author: Eisaimonadikigr