kotopoulo-karmponara-chicken-carbonara-leuki-saltsa-zimarika-makaronia-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Καρμπονάρα με κοτόπουλο, το πιο νόστιμο πιάτο

Αντί για τη κλασική καρμπονάρα, θα μάθεις να φτιάξεις μία πιο ξεχωριστή. Αυτή η καρμπονάρα με κοτόπουλο θα γίνει το αγαπημένο σου πιάτο.

 

Απολαυστική καρμπονάρα με κοτόπουλο

carbonara-me-kotopoulo-zimarika-makaronia-saltses-fagita-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα είναι και η καρμπονάρα και γενικά λατρεύω ότι περιέχει ζυμαρικά. Είμαι μακαρονού, τι να κάνουμε; Έχω δοκιμάσει άπειρες συνταγές με μακαρόνια με διάφορες σάλτσες και υλικά και τις έχω αγαπήσει όλες πάρα πολύ.

Ακόμα και να μην έχω τίποτα στο ψυγείο, πάντα θα έχω στα ντουλάπια μου κάποιο ζυμαρικό που θα μπορώ να χρησιμοποιήσω. Επίσης, τα μακαρόνια είναι από τα ελάχιστα υλικά που μπορείς να καταναλώσεις και σκέτα χωρίς τίποτα. Ναι ναι είμαστε πολλά άτομα που το κάνουμε αυτό. Ωστόσο, η καρμπονάρα είναι ένα λατρεμένο πιάτο και το έχω μαγειρέψει σε 200 παραλλαγές. Μία από αυτές είναι και αυτή με το κοτόπουλο. Αντί για μπέικον προσθέτω το κοτόπουλο και η νοστιμιά αυτού του πιάτου δεν περιγράφεται με λόγια. Ώρα να μάθεις και εσύ πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτή τη λαχταριστή συνταγή.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 4-5 μερίδες:



  • Μία συσκευασία ζυμαρικά της επιλογής σου (500 γραμμάρια) (Εγώ προτείνω ταλιατέλες, πένες, ριγκατόνι, λιγκουίνι ή σπαγγέτι)
  • Λίγο αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγο νερό από τα μακαρόνια (2 κουτάλες πάνω κάτω)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας
  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κρέμες γάλακτος μαγειρικής 400 ml
  • 200 γραμμάρια τυρί τριμμένο

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για τη καρμπονάρα με κοτόπουλο

karmponara-me-kotopoulo-carbonara-zimarika-saltsa-leuki-makaronia-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

 

Το πρώτο βήμα για τη συνταγή μας είναι να ετοιμάσουμε τα μακαρόνια. Τα θέλουμε al dente ή να τα κλείσουμε 5 λεπτά πριν να είναι έτοιμα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση και αφήνουμε το νερό να βράσει. Με το που πάρει μία βράση, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια που έχουμε επιλέξει, μία πρέζα αλάτι και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τα βάζουμε να βράσουν 5 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία τους. Μόλις βράσουν, κρατάμε στην άκρη λίγο νερό από τα μακαρόνια γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε μετά για τη σάλτσα μας. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στην άκρη για έπειτα.

 

 

Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αφού κάψει προσθέτουμε μέσα το στήθος κοτόπουλου σε κομματάκια. Κατεβάζουμε τη φωτιά και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα και αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί ρίχνουμε και τα μανιτάρια μας. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 5-6 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το μισό νερό από τα μακαρόνια που έχουμε κρατήσει.

Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει λίγο τα υγρά του. Μόλις δεις ότι δεν έχει ζουμί, ρίξε μέσα τις κρέμες γάλακτος και άφησε το μείγμα να βράσει όλο μαζί για περίπου 10 λεπτά. Όταν περάσουν τα 10 λεπτά, ρίχνουμε τα μακαρόνια μας μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για να πάει παντού η σάλτσα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας το υπόλοιπο νερό που έχουμε κρατήσει και μόλις τα μακαρόνια ρουφήξουν όλη τη σάλτσα, είναι έτοιμα τα να απολαύσουμε. Τα σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί. Αυτή η καρμπονάρα με κοτόπουλο θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σου.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου τη πιο νόστιμη καρμπονάρα με κοτόπουλο με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr