mous-portokali-liga-ilika-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Εύκολη μους πορτοκάλι ιδανική για όλα τα γλυκά και όχι μόνο

Μία πολύ εύκολη μους πορτοκάλι για να μπορείς να τη συνδυάσεις με διάφορα γλυκά αλλά και να την απολαύσεις και μόνη της με ξηρούς καρπούς ή σκέτη.

 

Εύκολη μους πορτοκάλι

mous-portokaliou-sinatgi-glika-eukolo-krema-vanilia-eisaimonadikigr

Αυτή η συνταγή μου ήρθε στο μυαλό όταν μία μέρα έφτιαχνα μία από τις αγαπημένες μου κρέμες. Και μιας και είχα κάποια ζουμερά πορτοκάλια που δεν ήξερα τι να τα κάνω, είπα να τα χρησιμοποιήσω σε αυτή τη κρέμα και να κάνω μία παραλλαγή.

Το αποτέλεσμα με τρέλανε και ήθελα να το μοιραστώ με όλο τον κόσμο. Μία πολύ εύκολη μους πορτοκάλι που μπορείς να τη βάλεις σε ότι γλυκά θες αλλά και να τη δοκιμάσεις μόνη της με διάφορους ξηρούς καρπούς και όχι μόνο.

 

 

Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις αυτή τη λαχταριστή μους πορτοκάλι.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 5-6 μπολάκια:



 

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα της επιλογής σου
  • 2 αυγά
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • Μισή κούπα ζάχαρη άχνη
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ

 

 

 

Προαιρετικά: Ξηροί καρποί και μπισκότα.

 

 

 

 

 

Διαδικασία

krema-portokali-mous-zaxaroplastiki-glika-eisaimonadikigr

Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτή την υπέροχη κρέμα πορτοκαλιού, είναι εύκολος και γρήγορος. Μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια στη παρασκευή του και να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί.

Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα  μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το αφήνουμε απλά να ζεσταθεί για λίγα λεπτά. Το αφήνουμε να ζεσταθεί και όχι να βράσει όμως, και συνεχίζουμε με τη συνταγή μας.

Έπειτα σε ένα άλλο μπολάκι, χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε μέσα στο γάλα. Παίρνουμε τον χυμό από τα 2 πορτοκάλια και το ρίχνουμε και αυτόν μέσα στο μείγμα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια παίρνουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και το λεμόνι και το βάζουμε και αυτό στη κατσαρόλα μας μαζί τις βανίλιες.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Αφήνουμε τη κρέμα μας να βράσει σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το κορν-φλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις αρχίσει και πήζει το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε σε μία παγωμένη σχετικά επιφάνεια. Όσο κρυώνει, τόσο πιο πηχτή θα γίνεται η μους μας.

Η εύκολη μους πορτοκάλι, είναι έτοιμη να την απολαύσεις. Μπορείς να τη βάλεις μόνη της σε διάφορα μπολάκια και να τη παγώσεις στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή να τρίψεις μπισκότο στο πάτο του ποτηριού και να βάλεις από πάνω τη κρέμα με την ίδια διαδικασία.

Ή απλά μπορείς να τρίψεις λίγο μπισκότο πάνω από τη κρέμα. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις ξηρούς καρπούς μέσα στο μείγμα για πιο τραγανό αποτέλεσμα, όπως καρύδι, αμύγδαλο, φιστίκι.

 

 

 

 

Extra tips: 

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr