krema-diaitis-sokolata-elaxista-ilika-vegan-zaxaroplastiki-eisaiimonadikigr

Νόστιμη κρέμα σοκολάτα διαίτης για όλα τα γούστα

Ετοιμάσου να φτιάξεις και εσύ τη πιο νόστιμη κρέμα σοκολάτα διαίτης με λίγα υλικά για να ξετρελάνεις τους πάντες με τη νοστιμιά της.

 

Νόστιμη κρέμα σοκολάτα διαίτης

nostimi-krema-sokolatas-diaitis-ugieini-zaxaroplastiki-glika-eisaimonadikigr

Μία μέρα καθώς έψαχνα για κάτι εύκολο αλλά και πολύ νόστιμο, έπεσα πάνω σε αυτή τη νόστιμη κρέμα σοκολάτα διαίτης. Tη λάτρεψα από τη πρώτη στιγμή. Δεν περιέχει κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν και μπορείς να δημιουργήσεις μία υπέροχη εκδοχή της με λίγη φαντασία.

Η πιο υπέροχη κρέμα σοκολάτα σε περιμένει να τη δοκιμάσεις.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 3-5 μπολάκια:



  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • Μισό λίτρο γάλα καρύδας ή σόγιας ή αμυγδάλου.  (Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κανονικό γάλα αλλά εγώ προτιμώ τα φυτικά )
  • 3 βανίλιες
  • 1 κουταλιά της σούπας κόρν-φλάουρ
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι ή καστανή ζάχαρη ή στέβια (αν δεν θέλεις μην χρησιμοποιήσεις κάποιο γλυκαντικό)

 

 

 

Προαιρετικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σόγιας ή καρύδας

 

 

 

 

Εκτέλεση

sokolata-krema-diaiti-glika-vegan-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Η εκτέλεση της συνταγής μας είναι πολύ εύκολη και μπορούν να βοηθήσουν όλα τα μέλη της οικογένειας. Φτιάξε τη για κάποια ειδική περίπτωση, ή ως ένα υγιεινό επιδόρπιο ή για τις ώρες που έχεις μία μικρή λιγούρα.  Προσωπικά, τη φτιάχνω μία φορά την εβδομάδα και μου μένει για 2-3 μέρες αναλόγως την όρεξη μου.

 

Για περισσότερες vegan νοστιμιές δες εδώ

 

Για αρχή, βάλε το γάλα που έχεις επιλέξει μέσα σε μία κατσαρόλα μαζί με το γλυκαντικό που επιθυμείς (εγώ προτιμώ τη καστανή ζάχαρη) και τις βανίλιες.  Ανακάτεψε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρει μία βράση το μείγμα και να λιώσουν όλα τα υλικά μαζί.

Με το που περάσουν τα 5 λεπτά, πρόσθεσε και το κακάο σε σκόνη και ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε το κόρν-φλάουρ. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίζει να πήζει το μείγμα.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Μόλις αρχίσει το πήξιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε τη κατσαρόλα με τη κρέμα μας πάνω σε μία κρύα επιφάνεια για να παγώσει για περίπου μισή ώρα.

Όταν περάσει η μισή ώρα, ρίξε μέσα και το γιαούρτι και ανακάτεψε καλά. Χώρισε τη κρέμα μας σε μπολάκια ή ποτήρια και άσε το στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 1 ώρα και έτοιμο το γλυκάκι μας.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Στόλισε τη κρέμα μας, με κομμένα φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς, τρούφα σοκολάτα, τριμμένη καρύδα, μπισκότα αλλά και ότι άλλο υλικό επιθυμείς.
  • Αν δεν θέλεις το γλυκό μας να είναι τόσο ”διαίτης”, μπορείς να το στολίσεις και με σαντιγί, γλυκό του κουταλιού, αλλά και να προσθέσεις και άλλη ζάχαρη μέσα στο μείγμα για να είναι πιο γλυκό.
  • Επίσης, αν δεν το επιθυμείς, μπορείς να μην προσθέσεις το γιαούρτι και να την απολαύσεις έτσι όπως είναι.
  • Πρόσθεσε ξηρούς καρπούς μέσα στη κρέμα για να έχεις ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη. Σου άρεσε η συνταγή; Άφησε το σχόλιο σου από κάτω.

Post Author: Eisaimonadikigr