veloute-soupa-laxanikon-me-kotopoulo-soupes-creamy-soups-sintages-eisaimonadikigr

Η πιο νόστιμη βελουτέ σούπα λαχανικών με κοτόπουλο

Αυτή είναι η πιο νόστιμη βελουτέ σούπα λαχανικών με κοτόπουλο που έχεις δοκιμάσει. Μία δοκιμή θα σε πείσει και δε θα χορταίνεις αυτή τη σούπα.

 

Πεντανόστιμη βελουτέ σούπα λαχανικών με κομματάκια κοτόπουλου

soupa-veloute-laxanikon-me-kotopoulo-laxanika-soupes-eisaimonadikigr

 

Έχω να σου δηλώσω ότι αυτή η συνταγή μου ήρθε τελείως τυχαία και έγινε από τις πιο αγαπημένες μου σούπες. Μία μέρα που είχε πολύ κρύο ήθελα κάτι ζεστό και εύκολο. Το ψυγείο μου είναι πάντα γεμάτο με λαχανικά και μου ήρθε η ιδέα αυτής της υπέροχης σούπας. Πρόσθεσα μέσα και λίγο κοτοπουλάκι και ειλικρινά η νοστιμιά της δεν περιγράφεται.

Επίσης, αυτή η σούπα είναι γεμάτη βιταμίνες και νοστιμιά και μπορείς να ”κρύψεις” πολλά λαχανικά μέσα. Με αυτόν τον τρόπο οι μικροί μας φίλοι θα αγαπήσουν τις βελουτέ σούπες και δεν θα υπάρχουν παράπονα για τυχόν λαχανικά που δεν τους αρέσουν. Πρέπει να φτιάξεις αυτή τη σούπα άμεσα για να ανακαλύψεις και εσύ το πόσο νόστιμη είναι. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια το πόσο λαχταριστή είναι. Πάμε να τη φτιάξουμε μαζί για να κολλήσεις και εσύ μαζί της.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 2-3 μερίδες:

 



  • 1 στήθος κοτόπουλου ή 2 μπούτια κοτόπουλο
  • Μία πιπεριά κόκκινη φλωρίνης
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
  • 2 καρότα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κολοκυθάκια
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
  • Μία κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και οδηγίες παρασκευής για τη νόστιμη βελουτέ σούπα λαχανικών

veloute-soupa-me-laxanika-kai-kotopoulo-soupes-eisaimonadikigr

 

Η συγκεκριμένη σουπίτσα γίνεται εύκολα και χωρίς πολύ κόπο, όπως και οι περισσότερες από τις συνταγές μας. Για αρχή, θα βάλουμε νερό μέσα στη κατσαρόλα μας και θα αφήσουμε μέσα το κοτόπουλο να βράσει για περίπου 40-45 λεπτά. Μόλις δούμε ότι είναι μαλακό και μπορούμε να το κόψουμε, το σουρώνουμε από το ζουμί του και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Όταν κρυώσει το κόβουμε κομματάκια και το αφήνουμε στην άκρη για τη συνέχεια. Δεν πετάμε τον ζωμό του κοτόπουλου μιας και εκεί μέσα θα βράσουν τα λαχανικά μας.

 

 

Έπειτα καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε μεσαία κομματάκια γιατί δεν μας ενδιαφέρει το πως θα είναι από τη στιγμή που θα τα πολτοποιήσουμε μετά. Τα ρίχνουμε μέσα στον ζωμό του κοτόπουλου και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, το σκόρδο σε σκόνη, τον κουρκουμά και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα λαχανικά μας να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (υπολόγισε γύρω στα 20-25 λεπτά). Δεν χρειάζεται να βάλουμε μεγάλη ποσότητα μπαχαρικών μιας και θα προσθέσουμε και έπειτα αφού κάνουμε τη σούπα μας βελουτέ.

Μόλις βράσουν τα λαχανικά, παίρνουμε το ραβδομπλέντερ μας και τα λιώνουμε μέσα στη κατσαρόλα κλείνοντας για λίγο τη φωτιά. Αφού λιώσουν, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο από πριν, το λεμόνι και το τυρί κρέμα. Ανοίγουμε πάλι τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν άλλη μία φορά όλα μαζί για 5-10 λεπτά. Επίσης, δοκιμάζουμε για αν τυχόν χρειάζονται και άλλα μπαχαρικά και προσθέτουμε κατά βούληση. Τέλος, αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ μπορούμε να περάσουμε τα λαχανικά από το μπλέντερ μας. Η πιο υπέροχη βελουτέ σούπα λαχανικών με κοτοπουλάκι, σε περιμένει να την απολαύσεις και να γλείφεις τα δάχτυλα σου.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

 

Μοιράσου τη πιο νόστιμη βελουτέ σούπα λαχανικών με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr