zimi-gia-makaronia-italiki-zimi-pasta-sintages-eisaimonadikigr

Μάθε πως μπορείς να φτιάξεις αυθεντικά Ιταλικά μακαρόνια

Ώρα να μάθεις και εσύ πως μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα αυθεντικά Ιταλικά μακαρόνια. Θα τα λατρέψεις.

 

 

Αυθεντικά Ιταλικά μακαρόνια

italiki-zimi-gia-makaronia-italikes-sintages-diatrofi-eisaimonadikigr

Είναι μεγάλη μου χαρά που μοιράζομαι μαζί σου αυτή την όμορφη εμπειρία που είχα. Πριν κάποια χρόνια, είχα επισκεφτεί την Ιταλία για μία εκπαιδευτική εκδρομή με τη σχολή μου και από τότε την έχω λατρέψει. Ήταν μία από τις πιο μοναδικές χώρες και θα ήθελα να ξαναζήσω αυτή την εμπειρία κάποια στιγμή.

Όσο ήμουν εκεί έμαθα πολλές συνταγές και γεύτηκα άλλες τόσες. Μία από αυτές, ήταν και αυτά τα αυθεντικά Ιταλικά μακαρόνια. Η ζύμη τους είναι πολύ εύκολη και μπορείς να τα φτιάξεις μαζί με φίλους ή με την οικογένεια σου. Θα λατρέψεις το πόσο νόστιμα και φρέσκα είναι και είμαι σίγουρη ότι θα τα φτιάχνεις πολύ συχνά.

Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις αυτή την υπέροχη ζύμη.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς:



  • 1 κιλό αλεύρι
  • 5-6 κρόκους αυγών
  • 600 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

 

Υ.Γ: Αν θέλεις να κάνεις σπαγγέτι, χρησιμοποίησε σκληρό αλεύρι και αν θέλεις να γίνει λίγο πιο σκληρή η ζύμη σου, πρόσθεσε 1 κούπα σιμιγδάλι.

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία

pasta-italiki-italia-italikes-sintages-makaronia-eisaimonadikigr

Η εκτέλεση της συνταγής μας είναι πάρα πολύ εύκολη. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις αυθεντική ιταλική ζύμη για μακαρόνια. Για αρχή, κοσκινίζουμε το αλεύρι καλά και το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ.

Διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι. Ρίχνουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας τα υλικά. Η ζύμη μας θα αρχίσει να γίνεται σαν μικρά γρομπαλάκια και θα τρίβεται στα χέρια μας.

Τέλος, ρίχνουμε και το νερό σιγά σιγά πλάθοντας με τα χέρια μας. Μόλις η ζύμη αρχίσει και παίρνει σχήμα, τη κάνουμε μία μπάλα και τη τυλίγουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα και τη βγάζουμε από τη μεμβράνη.

 

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές δες εδώ

 

Χώρισε τη ζύμη σε ίσα μπαλάκια και βάλε λίγο αλεύρι σε μία καθαρή επιφάνεια. Άνοιξε τη ζύμη με έναν πλάστη σε πολύ λεπτό φύλλο και στη συνέχεια κόψε τη ζύμη σε λεπτές λωρίδες. Ρίξε τους λίγο αλεύρι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αν έχεις το ειδικό μηχάνημα για παρασκευή μακαρονιών, πέρασε από εκεί τη ζύμη.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βάλε άφθονο νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μόλις βράσει το νερό, ρίξε μέσα τα σπιτικά μακαρόνια μας και άφησε τα να βράσουν για περίπου 2-3 λεπτά, δεν χρειάζονται παραπάνω.

Σέρβιρε σε μία μεγάλη πιατέλα και ρίξε από πάνω 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και αφού τα ανακατέψεις, πρόσθεσε και το τυρί της επιλογής σου. Απλά, εύκολα μακαρόνια με μυρωδιά Ιταλίας, στο πιάτο σου.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Φυσικά , μπορείς να συνοδεύσεις τα μακαρόνια σου με τη σάλτσα της επιλογής σου για ένα νόστιμο πιάτο.
  • Η γεύση τους είναι μοναδική και θα καταλάβεις πόσο διαφορά έχουν από τα τυποποιημένα.
  • Τα πιο ”φτωχά” μακαρόνια, δεν περιέχουν αυγό και με αυτόν τον τρόπο, γίνονται και vegan. Παραμένουν το ίδιο νόστιμα. Στη παλιά Ιταλία, έβαζαν αλεύρι, σιμιγδάλι και νερό και έτοιμη η ζύμη μας.
  • Και κάτι τελευταίο από μένα. Αν δεν έχεις επισκεφθεί την Ιταλία, μην χάνεις καιρό. Θα περάσεις πολύ όμορφα και η όλη εμπειρία θα γεμίσει τη ψυχή σου. Να ταξιδεύετε.

 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr