Η κρέμα πατισερί μπορεί να αναδείξει υπέροχα όλα τα γλυκά. Επίσης, μπορεί να γίνει το κυρίως συστατικό για ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι.
Η πιο εύκολη κρέμα πατισερί
Για κάποιο λόγο βρέθηκες να έχεις πολύ κόρν φλάουρ και δεν ξέρεις τι να το κάνεις; Μην ανησυχείς, δεν θα πάει χαμένο. Θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη κρέμα που θα σου λύσει τα χέρια και όχι μόνο. Διάβασε παρακάτω για να πάρεις ιδέες.
Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.
Υλικά που θα χρειαστείς για τη κρέμα: (για 2 μερίδες)
- 2 ποτήρια φρέσκο γάλα
- 2 αβγά
- 1,5-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κόρν-φλάουρ
- Μία βανίλια
Εκτέλεση και παρασκευή για την εύκολη κρέμα πατισερί
Ακόμα θυμάμαι τη μέρα που έμαθα να φτιάχνω αυτή τη καταπληκτική συνταγή. Μου τη συνέστησε ένας φίλος μου, πρώην σεφ και μου είχε πει ότι είναι η πιο βασική κρέμα που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική. Από εκείνη τη μέρα δεν σταμάτησα να τη χρησιμοποιώ σε ότι γλυκό ήθελα. Με βοήθησε να βρω άπειρες ιδέες για νόστιμα και εύκολα γλυκά και δεν την αλλάζω με τίποτα. Με λίγα απλά υλικά που έχεις σίγουρα στα ντουλάπια σου, θα φτιάξεις ένα λαχταριστό γλυκό.. από το τίποτα! Πάμε να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις αυτή την υπέροχη κρέμα.
Για κάθε ποτήρι γάλα, χρησιμοποίησε μια κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, τη βανίλια και 2 αβγά. Βάλε τα μέσα σε ένα κατσαρολάκι και ανάμειξε τα μέχρι να πάρουν μία βράση και γίνουν ομοιόμορφη ζύμη. Η κρέμα σου είναι έτοιμη. Μπορεί να πάρει διάφορες γεύσεις. Με λίγο ξύσμα εσπεριδοειδών κατά το ανακάτεμα, η γεύση γίνεται φρουτένια. Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, λεμονιού ή μανταρινιού θα απογειώσουν τη γεύση της. Αν θέλεις προσθέτεις κακάο σε σκόνη, για σοκολατένια όψη και γεύση. Για πιο έντονη γεύση μπορείς να προσθέσεις δύο κουταλιές του γλυκού λικέρ της αρεσκείας σου.
Αυτή η κρέμα έχει πολλές χρήσεις. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για άλειμμα ψωμιού στο πρωινό σου. Μπορείς να την μοιράσεις σε μπολάκια, και έτσι θα έχεις ένα εύκολο απογευματινό γλυκό. Ρίξε από πάνω και κάποιο τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς και έτοιμο το γλυκάκι σου. Χρησιμοποιείται επίσης ως γέμιση σε κέικ. Αφού φτιάξεις την ζύμη του κέικ, τη χωρίζεις στα δύο. Απλώνεις μια στρώση ζύμης στη φόρμα για κέικ, συνεχίζεις με μια στρώση κρέμας και τελειώνεις με μια στρώση ζύμης. Ψήνεις κανονικά.
Αυτή η κρέμα μπορεί επίσης να γίνει γέμιση για τάρτες ή να απλωθεί σε παντεσπάνι για να γίνει τούρτα. Δεν θα το φανταζόσουν, αλλά αυτή η κρέμα μπορεί να δώσει νοστιμιά στο σπιτικό παγωτό βανίλια και να κάνει τη γεύση του να μοιάζει με αυτή του εμπορίου. Χτυπάς σε μπολ μια συσκευασία κρέμας γάλακτος, 2 βανίλιες σκόνη και μισό κιλό ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας κρέμα πατισερί, χτυπάς λίγο ακόμη και βάζεις στην κατάψυξη.
Μία κρέμα με άπειρες χρήσεις που σίγουρα δεν θα χορταίνεις να τη φτιάχνεις.
Extra tips και συμβουλές:
- Θέλεις τραγανές τηγανιτές πατάτες; Κόψε τες, πλύνε τες και πριν τις τηγανίσεις πασπάλισε τες με δύο κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ. Ανακάτεψε τις καλά για να φύγει το περιττό κόρν-φλάουρ και τηγάνισε τις σε άφθονο καυτό ηλιέλαιο. Αμέσως θα γευτείς τις πιο τραγανές πατάτες που έχεις δοκιμάσει.
- Στη κρέμα σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι γάλα επιθυμείς. Για παράδειγμα φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά, χωρίς λακτόζη, κάποιο φυτικό, όπως σόγιας, καρύδας, αμυγδάλου κλπ.
- Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μπορείς να φτιάξεις και κρέμα για γαλακτομπούρεκο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις και λίγο σιμιγδάλι για περισσότερη νοστιμιά. Άπλωσε τη κρέμα ανάμεσα σε 2 φύλλα και μόλις ψηθεί το γαλακτομπούρεκο, περίχυσε το με κρύο σιρόπι ή το αντίθετο, ζεστό σιρόπι κρύο γλυκό. Με το που τραβήξει όλο το σιρόπι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
-
Επίσης, μπορείς να φτιάξεις νόστιμα σουδάκια με αυτή τη κρέμα. Δες εδώ πώς μπορείς να φτιάξεις σπιτικά σουδάκια και γέμισε τα με την απίστευτη κρέμα.
- Ένα ακόμα αγαπημένο γλυκό που μπορείς να φτιάξεις με αυτή τη κρέμα, είναι το γνωστό καλοκαιρινό γλυκό με ζελέ φράουλα. Βάλε μία στρώση μπισκότα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, μία στρώση κρέμα, ξανά μπισκότα και μετά κρέμα και στο τέλος, ρίξε από πάνω ζελέ φράουλα. Στο ψυγείο για 3-4 ώρες και έτοιμο. Δες εδώ τη συνταγή.
- Το πιο απλό γλυκάκι που δεν χρειάζεται πολύ ετοιμασία είναι το εξής: Φτιάχνεις κανονικά τη κρέμα και μόλις κρυώσει λίγο τη χωρίζεις σε μπολάκια. Στόλισε τα με κομμένα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα και άφησε τα να κρυώσουν στο ψυγείο για 1 ώρα. Έτοιμο το πιο εύκολο γλυκάκι που έχεις δοκιμάσει.
- Πανεύκολη κρέμα μπανάνας για ένα καλοκαιρινό γλυκάκι.
- Δροσερή κρέμα φράουλας με λίγες θερμίδες.
- Εύκολη κρέμα μπεσαμέλ για απίστευτα πιάτα.
- Νόστιμη κρέμα σοκολάτα διαίτης για απόλαυση χωρίς τύψεις.
Μοιράσου αυτή την υπέροχη κρέμα πατισερί με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!