Το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και ζελέ φράουλα. Ένα παραδοσιακό καλοκαιρινό γλυκάκι που όλοι και όλες έχουμε αγαπήσει.
Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και ζελέ φράουλα
Ακόμα θυμάμαι τη γιαγιά μου να φτιάχνει το συγκεκριμένο γλυκάκι κάθε καλοκαίρι και όχι μόνο. Είναι εύκολο, γρήγορο και γεμάτο ευχάριστες αναμνήσεις που δεν ξεχνιούνται με τίποτα.
Το αγαπημένο μας γλυκάκι για μετά το φαγητό, για απογευματινό αλλά και για όταν θέλαμε κάτι ελαφρύ και παγωμένο. Μέχρι και σήμερα το φτιάχνω και δεν γίνεται να μην το φτιάξω έστω μία φορά κάθε καλοκαίρι.
Θα συνεχίσω να το φτιάχνω για πολλά χρόνια ακόμα και θα προσπαθήσω να δώσω τη συνταγή του σε όσους τη ζητάνε, όπως και σε σένα που ήρθες μέχρι εδώ για να τη μάθεις. Η συγκεκριμένη παραλλαγή του γλυκού, γίνεται με φρυγανιές, αλλά μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ με μπισκότα της επιλογής σου.
Τι θα χρειαστείς για το γλυκάκι μας:
- 1 πακέτο φρυγανιές
- 1 ποτήρι νερό
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
- 3 φακελάκια κρέμα στιγμής Γιώτης (εγώ χρησιμοποιώ με γεύση βανίλια, αλλά εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι γεύση θέλεις)
- 2 λίτρα γάλα
- 2 φακελάκια ζελέ φράουλα
- Κομματάκια φρούτων για να στολίσουμε το γλυκό μας
Διαδικασία
Για να φτιάξεις αυτό το πανεύκολο γλυκάκι , δεν θα χρειαστείς πολύ κόπο. Για αρχή πάρε ένα πυρέξ και βάλε μέσα φρυγανιές σε όλη την επιφάνεια του.
Στη συνέχεια βάλε σε ένα μπρίκι τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το ξύσμα λεμονιού και άσε το να βράσει για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι. Άφησε το στην άκρη γιατί πρέπει να κρυώσει καλά μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Μπορείς να το βάλεις και στο ψυγείο μέχρι να τελειώσουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας.
Έπειτα, φτιάξε σε ένα κατσαρολάκι τον ζελέ φράουλας όπως λέει στις οδηγίες στο φακελάκι και άσε το στην άκρη να κρυώσει λίγο. Συνεχίζουμε με τη κρέμα μας.
Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξε τα φακελάκια με τη κρέμα Γιώτης της επιλογής σου μαζί με όσο γάλα πάρει για να γίνουν μία αφράτη κρέμα, ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις είναι έτοιμη και η κρέμα μας, αρχίζουμε με το στήσιμο του γλυκού μας.
Αφού έχεις στρώσει τις φρυγανιές μέσα στο πυρέξ σου, ράντισε τις με ένα κουτάλι με το σιρόπι που φτιάξαμε. Προσοχή, μην τους ρίξεις πολύ για να μην μαλακώσουν πολύ.
Μετά ρίξε τη κρέμα από πάνω σιγά σιγά και άπλωσε τη σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ. Άφησε το γλυκό μέσα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα να παγώσει λίγο η κρέμα και τέλος ρίξε από πάνω σιγά σιγά τον ζελέ φράουλας (μπορείς να βάλεις ότι ζελέ θέλεις).
Άσε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει καλά για περίπου 2-3 ώρες. Μόλις το βγάλεις από το ψυγείο, κόψε κομματάκια διάφορα φρούτα που σου αρέσουν και στόλισε το κάθε κομμάτι. Το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσεις.
Extra tips:
- Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις έτοιμη κρέμα, μπορείς να φτιάξεις αυτή που θα βρεις εδώ που είναι σπιτική και πανεύκολη. (πάτα πάνω στο λινκ)
- Εκτός από φρούτα, μπορείς να στολίσεις το γλυκάκι μας με σαντιγί, τρούφα σοκολάτα, κομματάκια μπισκότων αλλά και τριμμένη σοκολάτα.
- Σε περίπτωση που δεν προτιμάς τη φράουλα, χρησιμοποίησε τον ζελέ της επιλογής σου. Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και ζελέ φράουλα για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!