krema-fraoula-eukoli-droseri-sintages-glika-eisaimonadikigr

Δροσερή κρέμα φράουλα με λίγες θερμίδες και ελάχιστα υλικά

Δροσερή κρέμα φράουλα με λίγες θερμίδες για να τη μοιραστείς με τους αγαπημένους σου. Κατάλληλη για τις ζεστές μέρες που δεν αντέχεις άλλη ζέστη.

 

Εύκολη κρέμα φράουλα

krema-fraoulas-liga-ilika-droseri-diaitis-glika-sintages-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Ετοιμάσου να γευθείς τη πιο νόστιμη κρέμα φράουλα με ελάχιστα υλικά και θερμίδες. Μία συνταγή εμπνευσμένη από εμένα μία πολύ ζεστή μέρα του καλοκαιριού που ήθελα κάτι εύκολο και γρήγορο.

Ωστόσο, ήθελα να είναι και ελαφρύ και με ελάχιστες θερμίδες για να μπορώ να τσιμπάω λίγο κάθε φορά που θέλω ένα δροσιστικό γλυκάκι. Είχα μέσα στο ψυγείο μου φράουλες και μου ήρθε αυτή η έμπνευση που μέχρι και σήμερα λατρεύω.

Πάμε να δούμε πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

 

Υλικά για 3-4 μικρά μπολάκια:



  • Μία κρέμα γάλακτος διαίτης
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • Ένα κεσεδάκι φράουλες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη

 

 

 

 

 

Τρόπος παρασκευής

droseri-krema-frapula-liga-ilika-diaitis-sintages-glika-eisaimonadikigr

Η διαδικασία για να φτιάξεις αυτή τη δροσερή κρέμα φράουλα, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο και κόπο. Με λίγα απλά βήματα θα έχεις στα χέρια σου τη κρέμα φράουλα που τόσο λαχταράς.

Για αρχή, πάρε τη κρέμα γάλακτος και βάλε τη σε ένα βαθύ μπολ. Χτύπησε τη με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγί. Θα χρειαστεί να τη χτυπήσεις γύρω στα 5-10 λεπτά. Αν το μπολ που χρησιμοποιείς είναι παγωμένο, η κρέμα θα πήξει πιο γρήγορα.

 

 

Για περισσότερα εύκολα γλυκά δες εδώ

 

Δύο λεπτά πριν τελειώσεις με τη σαντιγί, πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και ανακάτεψε τη με ένα μεγάλο κουτάλι κυκλικά μέχρι να ενσωματωθεί μέσα στο μείγμα. Τοποθέτησε τη σαντιγί μέσα στο ψυγείο για περίπου 5-10 λεπτά μέχρι να τελειώσουμε με τις φράουλες.

Στη συνέχεια, πλύνε και καθάρισε καλά τις φράουλες και κόψε τις σε δύο κομμάτια. Πολτοποίησε τις στο μπλέντερ για 1 λεπτό μέχρι να λιώσουν τελείως.

Βγάλε από το ψυγείο το μείγμα και ρίξε μέσα τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακάτεψε καλά. Τέλος, πρόσθεσε το τυρί κρέμα και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο μαζί.

Χώρισε τη κρέμα σε μπολάκια και άφησε τη στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 2-3 ώρες. Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσεις.

 

 

 

Extra tips:

  • Με τον ίδιο τρόπο, μπορείς να φτιάξεις και μία διαφορετική κρέμα με άλλα φρούτα όπως πχ, μπανάνα, μούρα, πορτοκάλι αλλά και ότι άλλο επιθυμείς.
  • Μπορείς να προσθέσεις και διάφορους ξηρούς καρπούς, όπως και σοκολάτα τριμμένη ή σε κομματάκια.
  • Μία καλή επιλογή είναι επίσης και κάποια μαρμελάδα της επιλογής σου.
  • Αν θες ένα διαφορετικό γλυκάκι, μπορείς να τρίψεις μπισκότο στον πάτο των μπολ και από πάνω τη κρέμα. Ένα υπέροχο, δροσιστικό γλυκάκι για όλη την οικογένεια.

 

 

 

Σου άρεσε η συνταγή; Μοιράσου τη με τους φίλους σου!

Post Author: Eisaimonadikigr