provlimata-organosis-sto-spiti-spitikes-liseis-eisaimonadikigr

Έχεις προβλήματα οργάνωσης στο σπίτι; Όχι πια!

Μήπως αντιμετωπίζεις προβλήματα οργάνωσης στο σπίτι και δεν ξέρεις πως να ξεμπλέξεις; Σου έχουμε τις λύσεις που θα σου λύσουν τα χέρια.

 

Προβλήματα οργάνωσης στο σπίτι και λύσεις

organosi-spitiou-liseis-provlimata-spiti-eisaimonadikigr

 

Νιώθεις ότι στο σπίτι επικρατεί ένα χάος; Παλεύεις μόνη σε ένα λαβύρινθο ακαταστασίας; Διάβασε παρακάτω έξυπνες ιδέες και εύκολα κόλπα που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις καθημερινά προβλήματα οργάνωσης στο σπίτι, αποθήκευσης και τάξης. Εφάρμοσε τα και δεν θα χάσεις.  

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

  

ΚΟΥΖΊΝΑ  

ΡΆΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ:  Τις συναντάμε όλο και πιο συχνά στις κουζίνες και αυτό μάλλον αποδεικνύει τη λειτουργικότητα τους. Οι μεταλλικές ράγες με κρεμαστράκια, όπου μπορείς να κρεμάς κουτάλες, σουρωτηρακια, σπάτουλες και άλλα αντίστοιχα αξεσουάρ και εργαλεία κουζίνας, αποδεικνύονται σωτήριες. Σου επιτρέπουν να αποθηκεύσεις αντικείμενα με μικρό όγκο αλλά μεγάλο μήκος, που ίσως δυσκολεύεσαι να τακτοποιήσεις σε κάποιο συρτάρι, χωρίς να μπερδεύονται και κάνοντας το πανεύκολο να το βρεις ανά πάσα στιγμή.  

ΤΑ ΣΥΡΤΆΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ : Αν στο σπίτι ζουν μικρά παιδιά, θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο να ορίσεις 2 συρτάρια ή ντουλάπια στο χώρο της κουζίνας, σε χαμηλό ύψος, που θα είναι αφιερωμένα σε εκείνα. Στο ένα θα φυλάς τα δικά τους πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα. Έτσι θα μπορούν εύκολα και από μικρή ηλικία να βοηθούν κατά το στρώσιμο του τραπεζιού ή κατά την τακτοποίηση των πλυμένων. Ενώ θα επιλέγουν μόνα τους ποιο πιάτο ή ποτήρι θέλουν κάθε φορά (είναι και αυτό ένα θέμα για τα παιδιά!). Στο δεύτερο συρτάρι θα μπορούν να φυλάνε κάποια δικά τους μικροαντικείμενα, όπως παιχνίδια, μολύβια ή βιβλία, κάνοντας έτσι πιο εύκολο να μένει ο χώρος της κουζίνας καθαρός από τέτοιου είδους πράγματα.  

 

 

 

ΡΟΥΧΑ 

Ο ΚΑΘΈΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΏΜΑ ΤΟΥ : Μία μέθοδος που μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε ζευγάρια ή οικογένειες με παιδιά είναι το σύστημα των χρωματιστών καλάθιων για το μάζεμα των ρούχων. Κάθε μέλος της οικογένειας έχει μια λεκάνη /καλάθι με διαφορετικό χρώμα και σε αυτό μπαίνουν μόνο τα δικά του ρούχα όταν μαζεύονται από την απλώστρα ή κατά το σιδέρωμα. Έτσι τα ρούχα διαχωρίζονται αυτόματα, ώστε να μπουν κατευθείαν και γκρουπαρισμένα στην ντουλάπα ή στο συρτάρι που περιέχει, ανάλογα με τον ιδιοκτήτη τους. Αυτός είναι άλλος ένας τρόπος που επιτρέπει στα παιδιά να βοηθούν περισσότερο στο νοικοκυριό.  

ΠΑΠΟΎΤΣΙΑ ΠΑΝΤΟΥ:  Αν δεν έχεις τον κατάλληλο χώρο στη ντουλάπα σου και μία ευρύχωρη έτοιμη παπουτσοθήκη αποτελεί για εσένα πολυτέλεια, τότε δοκίμασε το εξής. Ένωσε με ταινίες Velcro μερικά κλασικά κουτιά με καπάκι, χάρτινα ή πλαστικά, και φύλαξε τα ζευγάρια σου εκεί – στο υπνοδωμάτιο, στο χωλ ή στο μπαλκόνι σου. Με αυτό τον τρόπο έχεις συνθέσει μια αυτοσχέδια παπουτσοθήκη!

 

 

spiti-organosi-spitikes-liseis-provlimata-organosis-eisaimonadikigr

 

 

 

ΚΑΘΙΣΤΙΚΌ  

ΚΑΛΑΘΙΑ ΜΕ… ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Στο χώρο του καθιστικού, όπου συνήθως περνούν πολλές ώρες της ημέρας όλα τα μέλη μιας οικογένειας, βρίσκονται σκορπισμένα ποικίλα αντικείμενα, από παιχνίδια και σχολικά είδη έως καλλυντικά, περιοδικά και φουλάρια. Για να γλιτώσεις από αυτό, εφοδιάσου με μεγάλα όμορφα καλάθια (θα χρειαστείς τόσα όσα και τα μέλη της οικογένειας) και βάλε στο καθένα ένα ταμπελάκι με το όνομα ενός μέλους. Όλοι θα έχουν το καλάθι τους, τοποθετημένο σε κάποια γωνιά του καθιστικού, μόνο του ή μαζί με τα υπόλοιπα. Όταν ένα «σκόρπιο» αντικείμενο εντοπίζεται από οποιαδήποτε μέλος στο καθιστικό, θα πρέπει αμέσως να ρίχνεται στο καλάθι όπου ανήκει. Sε αυτό του ιδιοκτήτη του, ώστε αργότερα να μπει και πάλι στην θέση του, π.χ. στο παιδικό δωμάτιο ή στο κομοδίνο της μαμάς.  

ΚΡΕΜΆΣΤΡΑ ΑΠΌ ΤΟ ΤΊΠΟΤΑ : Ιδίως αν ο χώρος σου είναι περιορισμένος, πρέπει να σκέφτεσαι εναλλακτικά για να καλύπτεις τις ανάγκες αποθήκευσης. Έτσι, συγκέντρωσε παλιά πόμολα και ξύλινες μπομπίνες νημάτων, σε μεγάλο μέγεθος, και τοποθέτησε τα στην είσοδο ή στο χολ του σπιτιού, για να κρεμάς πανωφόρια, τσάντες, καπέλα και ομπρέλες.  

 

 

 

Ώρα να λύσεις και εσύ τα προβλήματα οργάνωσης στο σπίτι. Ποια συμβουλή βρήκες πιο χρήσιμη;

 

 
Post Author: Eisaimonadikigr