tuxera-futa-lucky-plants-poia-einai-spiti-spitikes-liseis-eisaimonadikigr

Τα πιο τυχερά φυτά που θα φέρουν τύχη στο σπίτι σου

Εσύ γνώριζες ότι υπάρχουν κάποια φυτά που φέρνουν τύχη στο σπίτι σου; Αλλά ποια είναι αυτά τα τυχερά φυτά και που μπορείς να τα βρεις;

 

 

Τα τυχερά φυτά για το σπίτι σου

poia-einai-ta-pio-tixera-fita-gia-to-spiti-sou-idees-simvoules-spitikes-liseis-eisaimonadikigr

 

Φέτος αντί για άλλο γούρι προτίμησε να στολίσεις το σπίτι σου με τυχερά φυτά που επηρεάζουν θετικά το περιβάλλον σου και εμπιστεύσου τη δύναμη σου για να εξασφαλίσεις μια καλή χρονιά. 

Δοξασίες πολλών λαών υποστηρίζουν ότι η ζωντανή βλάστηση ορισμένων φυτών μπορεί να λειτουργήσει σχεδόν μαγικά και να γεμίσει με θετική ενέργεια το χώρο. Σύμφωνα με τις παραδόσεις, τα συγκεκριμένα είδη έχουν την ικανότητα να διώχνουν τα αρνητικά στοιχεία και να φέρνουν μόνο καλά σε εκείνον που τα φιλοξενεί. Τι περιμένεις λοιπόν; Αυτή τη χρονιά φέρε την τύχη στο σπίτι σου. 

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 



 

 

 

 

 

ΔΑΦΝΗ 

dafni-tyxera-futa-spiti-eisaimonadikigr

 

  • Για επιτυχία και χρήμα 

Στην αρχαιότητα από τα κλαδιά της βάγιας έφτιαχναν τα νικητήρια στεφάνια. Η πίστη στην δύναμη της δεν χάθηκε μέσα στους αιώνες και μέχρι σήμερα θεωρείται ότι η δάφνη φέρνει επιτυχία και καλή φήμη. Η σωστή θέση : Τοποθέτησε ακόμα και σε στενό μπαλκόνι ένα μικρό θάμνο δάφνης ή ακούμπησε τον μέσα στο σπίτι, αλλά κοντά σε παράθυρο και μακριά από θερμαντικά σώματα. Αν έχεις μεγάλη βεράντα, βάλε ένα δεντράκι δάφνης σε περίοπτη θέση. Τα μυστικά της: Ζει καλά στον ήλιο αλλά και σε ημισκια. Χρειάζεται κανονικό πότισμα και κλάδεμα κάθε χρόνο νωρίς την άνοιξη. Για να αποκτήσει όμως συγκεκριμένο σχήμα, πρέπει να κλαδεύεται ξανά  νωρίς το φθινόπωρο, αφαιρώντας τα χαμηλά κλαδιά, ώστε να αποκαλύπτεται ο γυμνός κορμός.

 

 

 

 

 

 

ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΉ 

esperidoeidi-mantarinia-portokalia-lemonia-dentra-tuxera-fita-eisaimonadikigr

 

  • Τόνωσε τα οικονομικά σου 

Τα όμορφα φυτά με τους χρυσούς καρπούς μπορούν να ενισχύσουν τον τομέα των οικονομικών. Η σωστή θέση : Ένα δέντρο μανταρινιάς, πορτοκαλιάς ή λεμονιάς μπορεί να ζήσει άνετα στην βεράντα. Καλό είναι να βρίσκεται σε σημείο όπου η βλάστηση θα αποκαλύπτεται οπτικά και από το εσωτερικό του σπιτιού. Ένα μικρό εσπεριδοειδές με μίνι καρπούς, όπως το κουμ κουατ, δίνει άλλη όψη στον εσωτερικό χώρο, ιδιαίτερα αν τοποθετηθεί στο δάπεδο ή και πάνω σε τραπέζι. Τα μυστικά τους: Τους κρύους μήνες προτιμούν τις προστατευμένες εξωτερικές θέσεις και – ειδικά τα μικρά ξινόδεντρα- το φωτεινό εσωτερικό περιβάλλον, μακριά από πηγές θέρμανσης. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνει ο καιρός είναι προτιμότερο να μένουν σε ηλιόλουστο και απάνεμο χώρο. Χρειάζονται αραιό πότισμα το χειμώνα και συχνό τον υπόλοιπο χρόνο, με μικρές μέχρι μέτριες ποσότητες νερού, ανάλογα με το μέγεθος της γλάστρας. 

 

 

 

 

 

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ 

vasilikos-basilikos-futa-tuxera-fita-spitikes-luseis-eisaimonadikigr

 

  • Το άρωμα της τύχης 

Φιλοξένησε στην είσοδο του σπιτιού μια γλάστρα με βασιλικό κι αυτός μπορεί να ανοίξει την πόρτα σου στη θεά τύχη. Η σωστή θέση : Αν και χειμώνας, ο βασιλικός υπάρχει ακόμα με τις πολυετείς ποικιλίες του. Με την σωστή συντήρηση μεγαλώνει εκπληκτικά, θυμίζοντας συχνά θάμνο. Στον εξωτερικό χώρο ή μέσα στην κεντρική είσοδο του σπιτιού είναι σίγουρο πως θα είναι το ίδιο αποτελεσματικός. Τα μυστικά του :Τοποθέτησε τον σε σημείο προφυλαγμένο από δυνατό κρύο και αέρα ή σε φωτεινό και δροσερό εσωτερικό χώρο. Πότιζε κανονικά και απομάκρυνε μαραμένα φύλλα ή βλαστάρια. Μετά το χειμώνα κόβε τις κορυφές του και άλλαζε γλάστρα, χρησιμοποιώντας ένα αφράτο μείγμα. 

 

 

 

 

 

 

ΦΙΚΟΣ

fikos-fukos-tixera-fita-spiti-eisaimonadikigr

 

  • Φίκος Ο Ασιάτικος

Ο φίκος είναι ένα φυτό που προέρχεται από την Ασία αλλά έχει γίνει αρκετά διάσημος στην Ευρώπη τη τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με το feng shui ο φίκος φέρνει ευημερία και τύχη και πολλά λεφτά στο σπιτικό σου. Έχει μεγάλες ρίζες και ανήκει στη κατηγορία των bonsai. Επίσης, έχει γίνει γνωστό ότι η NASA το έχει δηλώσει ως ένα φυτό που προσφέρει αρκετό οξυγόνο στον χώρο. Στόλισε τον φίκο σου δίπλα σε ένα σημείο με τρεχούμενο νερό για να ”ρέει το χρήμα στην οικία σου”.

 

 

 

 

 

 

ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ

eukaliptos-efkaluptos-poia-einai-ta-pio-tuxera-futa-spitikes-luseis-eisaimonadikigr

 

  • Η μυρωδιά που σε ταξιδεύει

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τον ευκάλυπτο για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του. Δίνει μία νότα φρεσκάδας και ανανέωσης στον χώρο. Σύμφωνα με διάφορες πηγές, ο ευκάλυπτος ”καθαρίζει” τον χώρο σου από τις αρνητικές πηγές ενέργειας. Ο ευκάλυπτος επιβιώνει και μεγαλώνει καλύτερα σε μέρη με ζέστη και υγρασία. Γι’ αυτό τα κατάλληλα δωμάτια για να τον τοποθετήσεις είναι η κουζίνα και το μπάνιο.

 

 




 

 

ΠΟΘΟΣ

pothos-fyto-ta-pio-tuxera-fita-spitikes-liseis-eisaimonadikigr

 

  • Πόθος ο διακοσμητικός

Ο πόθος είναι ένα φυτό που σύμφωνα με το feng-shui, προσφέρει αρμονία και ηρεμία στον χώρο σου. Επίσης, φέρνει τύχη και χρήμα και το πιο ωραίο; Μειώνει το άγχος και το στρες. Μπορείς να βάλεις το φυτό σε εξωτερικό χώρο για προστασία του σπιτιού, αλλά και μέσα στο μπάνιο σου για χαλάρωση και μείωση της αρνητικής ενέργειας. Είναι κυρίως ένα διακοσμητικό φυτό που μπορεί να μεγαλώσει και να στολίσει πολύ όμορφα τον εξωτερικό ή εσωτερικό σου χώρο. Επίσης, είναι το φυτό του ”αρχάριου” μιας και δεν χρειάζεται πολύ φροντίδα και μεγαλώνει πολύ εύκολα και γρήγορα.

 

 

 

 

 

 

ΜΠΑΜΠΟΥ

baboo-mpampou-ta-pio-tyxera-futa-spitikes-luseis-eisaimonadikigr

 

  • Το δώρο που χρειάζονται όλοι

Το φυτό μπαμπού είναι κυρίως διακοσμητικό φυτό που επιβιώνει μέσα σε ένα βάζο με νερό, αλλά μπορεί και μέσα σε χώμα αν ξέρεις πως να το φυτέψεις. Σύμφωνα με το feng shui, το μπαμπού είναι από τα τυχερά φυτά που μπορείς να δωρίσεις άνετα μιας και έχει μεγάλη σημασία για τον παραλήπτη. Όσα περισσότερα φυλλαράκια και φύτρες έχει, τόσο μεγαλύτερη τύχη προσφέρει στο άτομο που το έχει. Έτσι, αν θέλεις να δωρίσεις μπαμπού σε κάποιο αγαπημένο σου άτομο, φρόντισε να είναι πλούσιο και γεμάτο.

Υ.Γ: Το μπαμπού είναι τοξικό για γάτους και σκύλους, οπότε δεν συνιστάται σε σπίτια που κατοικούν ζώα.

 

 

 

 

 

 

ΛΕΒΑΝΤΑ

levanda-ta-pio-tyxera-fyta-louloudia-spitikes-luseis-eisaimonadikigr

 

  • Το ονειρεμένο φυτό

Η γνωστή σε όλους μας λεβάντα, είναι χαρακτηριστική για την υπέροχη μυρωδιά της. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρώματα, σιρόπια, μέχρι και για διάφορες γεύσεις τσαγιού. Η λεβάντα προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση στον χώρο σου. Στο εξωτερικό φημίζεται για τη τύχη που προσφέρει στο σπίτι και την ευημερία στα οικονομικά αλλά και στην υγεία. Κυρίως είναι ένα φυτό εξωτερικού χώρου και δεν χρειάζεται πολύ περιποίηση. Ο καθαρός αέρας και τα ξηρά μέρη είναι ο κατάλληλος συνδυασμός για να επιβιώσει εύκολα. Και σίγουρα είναι από τα πιο όμορφα τυχερά φυτά που υπάρχουν.

 

 

 

 

 

Εσύ γνώριζες τα παραπάνω τυχερά φυτά; Ποια έχεις ήδη και ποια θα βάλεις στον χώρο σου;

 

 



Post Author: Eisaimonadikigr