ananeose-ton-xoro-sou-me-tips-diakosmisis-spiti-liseis-idees-eisaimonadikigr

Ανανέωσε τον χώρο σου με τα πιο κορυφαία tips διακόσμησης

Ακολούθησε τα πιο κορυφαία tips διακόσμησης και ανανέωσε τον χώρο σου. Διαμόρφωσε τον εσωτερικό σου χώρο πιο όμορφα από ποτέ.

 

Tips διακόσμησης για να ανανεώσεις τον χώρο σου

tips-gia-diakosmisi-spitiou-ananeosi-simvoules-idees-eisaimonadikigr

 

Ο Σεπτέμβρης είναι ο ιδανικός μήνας για αλλαγές. Δεν είναι τυχαίο ότι η 1η Σεπτεμβρίου θεωρείται σαν δεύτερη πρωτοχρονιά. Είναι ευκαιρία λοιπόν να ανανεώσεις το σπίτι σου. Διάβασε παρακάτω κορυφαία tips διακόσμησης που θα σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις τον εσωτερικό σου χώρο καλύτερα από ποτέ!

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.



 

 

 

1. ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Γίνετε όσο μπορείτε πιο δημιουργικές σχετικά με τις λύσεις αποθήκευσης. Για παράδειγμα, ένα καλαίσθητο κουτί με καπάκι μπορεί εύκολα να κρύψει μικροαντικείμενα που βρίσκονται συνεχώς διάσπαρτα σε έναν χώρο και παράλληλα να ταιριάξει με την υπόλοιπη διακόσμηση, δείχνοντας περισσότερο σαν διακοσμητικό παρά σαν αποθηκευτικός χώρος. Υπάρχουν άπειρα κουτάκια σε πολλά μεγέθη στα μεγάλα καταστήματα και σουπερμάρκετ και μπορείς να διαλέξεις αυτά που σου αρέσουν.

 

 

 

2. ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ

Αν έχετε κηροπήγια από τη μαμά σας ή τη γιαγιά σας, σίγουρα αν τα εμφανίσετε το καθένα ξεχωριστά, θα σας φαίνονται αρκετά επίσημα. Όμως, αν παρουσιαστούν σαν σύνολο, αυτομάτως μετατρέπονται σε ένα στιλάτο καθημερινό στοιχείο διακόσμησης. Προσθέτοντας και δύο μαύρα κεριά ανάμεσα σε λευκά, τονίζεται ο πιο σύγχρονος χαρακτήρας της σύνθεσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τρικ του “πολλαπλασιασμού” με σχεδόν κάθε γκρουπ καθημερινών αντικειμένων.

 

 

pos-na-ananeoseis-ton-xoro-sou-me-apla-tips-diakosmisis-spiti-simvoules-idees-eisaimonadikigr

 

3. ΑΣΥΜΒΑΤΗ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ

Ένα καλά ισορροπημένο δωμάτιο δημιουργεί αρμονία και κάνει όποιον βρίσκεται εκεί να αισθάνεται άνετα. Και το να διακοσμεί κάποιος με συμμετρία είναι σχετικά εύκολο -ένας βασικός κανόνας είναι να αγοράζει ίδια πράγματα επί 2! Ωστόσο, πραγματικά μαγικά αποτελέσματα δημιουργούνται όταν “ταράξουμε” λίγο το απόλυτα ταιριασμένο σκηνικό. Ξεκινήστε τοποθετώντας τα έπιπλα συμμετρικά. Με τα βασικά κομμάτια της επίπλωσης (δυο πολυθρόνες, δυο φωτιστικά και έναν καναπέ) τοποθετημένα αρμονικά, μπορείς στη συνέχεια να χειριστείς πιο ανέμελα τον υπόλοιπο χώρο. Έτσι, βάλε ένα έργο τέχνης στον τοίχο χωρίς να είναι κεντραρισμένο πίσω από τον καναπέ ή επίλεξε μια σειρά από διαφορετικά σε μέγεθος και σχέδιο μαξιλάρια.

 

 




 

 

4. ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Όταν επιλέγεις ντυμένα με ύφασμα έπιπλα, υπάρχουν μικρά tips διακόσμησης, ώστε να τα κάνεις να δείχνουν πιο ακριβά. Αν μπορείς να διαμορφώσεις εσύ κάποιες λεπτομέρειες, επίλεξε να βάλεις ρέλι ή να μακρύνεις/κοντύνεις το μήκος ενός καλύμματος. Επίλεξε για την κάτω πλευρά των μαξιλαριών του καναπέ ένα χρώμα που να κάνει αντίθεση (και απλά γύριζέ το ανάποδα όποτε θέλεις μια αλλαγή) ή διαφορετικό χρώμα μόνο για την πλάτη της πολυθρόνας. Κι αν αναζητάς μια αίσθηση πολυτέλειας, το κλειδί βρίσκεται στο πόσο μεγάλα είναι τα διακοσμητικά μαξιλάρια του καναπέ -50 με 60 εκατοστά είναι ιδανικό. Αν μάλιστα μπορείς να έχεις γέμισμα από πούπουλα και όχι από πολυεστέρα, τότε δεν χρειάζεσαι κάτι περισσότερο!

 

 

 

5. ΚΡΕΜΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ

Αντί ενός επιτραπέζιου φωτιστικού, κρέμασε έναν πολυέλαιο πάνω από μία κονσόλα. Οι διακοσμητές εσωτερικών χώρων το χρησιμοποιούν πάνω από κομοδίνα σε υπνοδωμάτια και σε κουζίνες πάνω από τους πάγκους, αλλά λειτουργεί κάλλιστα και στο καθιστικό. Όσον αφορά την επιλογή του κρεμαστού φωτιστικού, υπάρχει ένα τρικ για να διαλέξεις το σωστό:

Ψηλοτάβανα δωμάτια μπορούν να δεχτούν ογκώδη, κατακόρυφα σχέδια, ενώ αν ο χώρος είναι χαμηλοτάβανος, προτίμησε ένα φωτιστικό που αναπτύσσεται σε οριζόντια διάταξη.

 

Και αν δεν ξέρεις πως να διακοσμήσεις κατάλληλα τον χώρο σου, μπορείς να ρίξεις μία ματιά στο Pinterest που έχει πολλές ιδέες και θα σε βοηθήσει με ότι σου αρέσει.

 




Post Author: Eisaimonadikigr