Ένα απίστευτα νόστιμο vegan παγωτό φιστίκι που θα το λατρέψεις. Περιέχει μέσα και αβοκάντο και δεν έχει ούτε ζάχαρη αλλά ούτε και γάλα.
Μοναδικό vegan παγωτό φιστίκι
Ανήκω σε αυτά τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη αλλά γενικά αποφεύγω τα ζωικά προϊόντα. Μου αρέσει να βρίσκω vegan συνταγές που δεν περιέχουν γάλα και αν δεν περιέχουν και ζάχαρη, είναι το καλύτερο για μένα.
Μέχρι τώρα όλες οι συνταγές που έχω βρει, τις έχω αγαπήσει ιδιαίτερα και τις φτιάχνω συνέχεια. Επίσης, τις έχω μοιραστεί με φίλους και φίλες και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι δεν περιέχουν ζωικά προϊόντα. Έτσι και αυτό το παγωτάκι, είναι λαχταριστό, πολύ υγιεινό και κυρίως vegan. Είναι το κατάλληλο παγωτό για μικρούς και μεγάλους. Για να δούμε τι θα χρειαστούμε.
Τι θα χρειαστείς για 3-4 μερίδες:
- 2,5 φλυτζάνια φιστίκια Αιγίνης ανάλατα χωρίς τη φλούδα τους
- Μία πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 2,5 φλυτζάνια φυτικό γάλα (πχ κάσιους, αμύγδαλα, καρύδα κλπ)
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπιρουλίνα ή matcha tea για το χρώμα
- 2 ώριμα αβοκάντο
Εκτέλεση και διαδικασία για το vegan παγωτό φιστίκι
Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτό το υπέροχο vegan παγωτάκι είναι πολύ εύκολος και γρήγορος και θα σας λύσει τα χέρια. Για αρχή, καθαρίζουμε καλά τα φιστίκια και βγάζουμε τη φλούδα από τα αβοκάντο. Ρίχνουμε τα φιστίκια μέσα στο μπλέντερ μαζί με τα αβοκάντο κομμένα σε κομματάκια. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ώριμα αβοκάντο για να μην πικρίζουν μέσα στο παγωτό.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε μέσα στο μπλέντερ μία πρέζα αλάτι, το σιρόπι σφενδάμου και το φυτικό γάλα που έχουμε επιλέξει. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν μία κρέμα και έπειτα προσθέτουμε και τη σπιρουλίνα ή το matcha tea για να πάρει χρώμα το παγωτό μας. Ανακατεύουμε άλλο λίγο για να γίνει ένα το μείγμα και δοκιμάζουμε. Αν το θέλουμε πιο γλυκό, προσθέτουμε λίγο παραπάνω σιρόπι σφένδαμου ή κάποιο άλλο σιρόπι που μας αρέσει, πχ σιρόπι Αγαύης.
Όταν δούμε ότι είναι έτοιμο στην υφή και στη γεύση, το απλώνουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο που να σφραγίζεται καλά και το αφήνουμε στη κατάψυξη για όλη τη νύχτα (περίπου 6-8 ώρες είναι καλά). Μόλις περάσουν οι ώρες, το βγάζουμε προσεκτικά από το δοχείο και σερβίρουμε σε χωνάκια ή μπολάκια.
Extra tips:
- Για ένα πιο αφράτο αποτέλεσμα, βγάλε το από τη κατάψυξη και ανακάτεψε το πριν το σερβίρεις.
- Και αν θες πιο τραγανό το παγωτό, μπορείς να κρατήσεις λίγα φιστίκια και να τα προσθέσεις μέσα στο παγωτό πριν το βάλεις στη κατάψυξη. Όπως επίσης, μπορείς να προσθέσεις και άλλους ξηρούς καρπούς. Για παράδειγμα αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους κλπ.
- Μπορείς να σερβίρεις το παγωτό με φυτική σαντιγί, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, γλυκό του κουταλιού της επιλογής σου, όπως και κάποια μαρμελάδα. Του ταιριάζει επίσης η μαύρη σοκολάτα σε τρούφα ή κομματάκια αλλά και η τριμμένη καρύδα.
- Αντί για κάποιο γλυκαντικό ή σιρόπι, μπορείς να προσθέσεις χουρμάδες ως μία πιο υγιεινή και νόστιμη επιλογή.
- Επίσης, μπορείς να προσθέσεις ότι φρούτα θέλεις μέσα στο παγωτό. Για παράδειγμα , φράουλες, μπανάνα, κεράσια, μούρα, καρπούζι κλπ.
- Δροσερό παγωτό σορμπέ λεμόνι για όλη την οικογένεια.
- Σπιτικό παγωτό φράουλα διαίτης χωρίς γάλα και ζάχαρη.
- Vegan παγωτό με γάλα σόγιας και μπανάνα.
Μοιράσου αυτό το υπέροχο vegan παγωτό φιστίκι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!