vegan-manitaropita-pites-xortofagiki-manitaria-pites-liges-thermides-liga-ilika-eisaimonadikigr

Vegan μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο με ελάχιστες θερμίδες και λίγα υλικά

Αυτή η vegan μανιταρόπιτα είναι η πίτα που έψαχνες. Με ελάχιστες θερμίδες και πολύ λίγα υλικά, θα φτιάξεις μία από τις πιο εύκολες πίτες.

 

Εύκολη vegan μανιταρόπιτα

manitaropita-vegan-xortofagiki-pites-manitaria-liges-thermides-eisaimonadikigr

 

Και που λες, ήταν μία ωραία μέρα όπως όλες οι άλλες και μου ήρθε ιδέα να φτιάξω μία συνταγή με μανιτάρια. Καθότι μου αρέσουν οι vegan συνταγές, έπεσα πάνω στη συγκεκριμένη πίτα και με παρέσυρε η ευκολία και η νοστιμιά της. Κοίταξα το ψυγείο μου και είχα όλα τα υλικά που χρειάζεται η συνταγή, οπότε είπα γιατί όχι; Πάμε να τη φτιάξουμε!

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που περίμενα και ακόμα καλύτερο. Και το πιο ωραίο; Δεν έχει ζύμη και δεν θα παιδευτείς να ανοίγεις φύλλο. Επίσης, έχει μόνο 70 θερμίδες τα 30 γραμμάρια για όσους/ες προσέχουν τη διατροφή τους. Για πάμε να δούμε πως θα τη φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα μέτριο ταψάκι:



  • 500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
  • 200 γραμμάρια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Ένα κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
  • 180 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 35 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 180 γραμμάρια αλεύρι ολικής
  • Σουσάμι για το στόλισμα

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για τη vegan μανιταρόπιτα

manitaropita-xortofagiki-vegan-nistisimi-pita-me-liges-thermides-pites-eisaimonadikigr

 

Αυτή η χορτοφαγική και υγιεινή μανιταρόπιτα φτιάχνεται πανεύκολα και μέσα σε ούτε 10 λεπτά θα την έχεις στο πιάτο σου. Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας τα μανιτάρια πλευρώτους, το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αφού κάψει ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για ένα λεπτό και έπειτα προσθέτουμε μέσα τα μανιτάρια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν και να τραβήξουν τα υγρά τους (υπολόγισε γύρω στα 5 λεπτά).

 

 

Στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε, τη ρίγανη και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί για άλλα 2-3 λεπτά. Μέχρι να μαγειρευτεί το μείγμα, παίρνουμε ένα μικρό μπολάκι και ανακατεύουμε εκεί το γάλα αμυγδάλου μαζί με το μπέικιν-πάουντερ και τα 35 γραμμάρια ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και αυτό το μείγμα μέσα στη γέμιση της μανιταρόπιτας και τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ολικής. Ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί λίγο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παίρνουμε ένα μέτριο ταψάκι και το λαδώνουμε ή του απλώνουμε πάνω του ένα κομμάτι λαδόκολλα. Απλώνουμε καλά σε όλο το μήκος του ταψιού τη γέμιση μας και στολίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε τη πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά. Η πιο νόστιμη, λαχταριστή αλλά και υγιεινή vegan μανιταρόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη vegan μανιταρόπιτα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε περισσότερα

Post Author: Eisaimonadikigr