cheesecake-me-aroma-vanilias-fraoula-marmelada-sintages-zaxaroplastiki-glika-eisaimonadikigr

Cheesecake με άρωμα βανίλιας και λαχταριστή μαρμελάδα φράουλα

Το πιο εύκολο cheesecake με άρωμα βανίλιας μόνο για σένα που είσαι μοναδική. Ένα εύκολο γλυκάκι για να το φτιάξεις για τους αγαπημένους σου και όχι μόνο.

 

Cheesecake με άρωμα βανίλιας

cheesecake-me-marmelada-fraoula-glika-sintages-mageiriki-eisaimonadikigr

Μία μέρα καθώς έψαχνα μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για cheesecake, σκέφτηκα γιατί να ψάχνω; Ας φτιάξω το δικό μου cheesecake με άρωμα βανίλιας και ας κάνω τις παραλλαγές που θέλω. Εξάλλου αυτό δεν είναι η μαγειρική; Να πειραματίζεσαι και να δημιουργείς είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις.

Έτσι και εγώ έκατσα και πειραματίστηκα και δημιούργησα αυτό το υπέροχο cheesecake. Ήρθε η ώρα να το μοιραστώ μαζί σου και να το τολμήσεις και εσύ. Όλοι όσοι το δοκίμασαν το λάτρεψαν και δεν χορταίνω να το φτιάχνω σε γιορτές, γενέθλια αλλά και ως ένα καθημερινό γλυκάκι μαζί με τον καφέ ή για μετά το φαγητό.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα κανονικό ταψάκι:



  • 2 πακέτα μπισκότα digestive ή ότι άλλα μπισκότα θέλεις
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κρέμες γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • Δύο συσκευασίες τυρί μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 4 βανίλιες
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • Μαρμελάδα φράουλα ή κάποια μαρμελάδα που επιθυμείς

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία

tsizkeik-cheesecake-me-fraoula-tiri-krema-filadelfeia-sintages-zaxaroplastiki-glika-eisaimonadikigr

Πάμε να φτιάξουμε μαζί αυτό το υπέροχο και λαχταριστό γλυκάκι που θα αφήσει τους πάντες άφωνους. Δροσιστικό, ελαφρύ και πολύ εύκολο, θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου γλυκά. Ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, για κάθε εποχή και περίσταση.

Για αρχή θα φτιάξουμε τη βάση του cheesecake μας. Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα τοποθετούμε μέσα σε ένα στρογγυλό ταψάκι της επιλογής μας και αφού λιώσουμε το βούτυρο, το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα. Ανακατεύουμε το βούτυρο μαζί με τα μπισκότα και πατικώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη μέχρι να απλωθεί σε όλο το ταψί. Αφήνουμε το ταψί μέσα στο ψυγείο για περίπου 10-15 λεπτά να παγώσει καλά.

 

Για περισσότερα νόστιμα και εύκολα γλυκάκια δες εδώ

 

Συνεχίζουμε με τη κρέμα για το γλυκό μας, αφού πλύνουμε καλά το λεμόνι πριν το ξύσουμε. Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.

Στη συνέχεια, αφού αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και η κρέμα μας είναι έτοιμη. Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση του cheesecake μας και απλώνουμε από πάνω τη κρέμα.

Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει καλά για περίπου 3-4 ώρες και 10 λεπτά πριν το βγάλουμε, βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα φράουλα ή όποια άλλη μαρμελάδα θέλουμε. Στο ψυγείο για μισή ώρα ακόμα και έτοιμο το γλυκάκι μας.

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς να στολίσεις το γλυκό μας με ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα, καρύδι, φιστίκι κλπ.
  • Η τριμμένη καρύδα ή τα κομμένα φρούτα είναι μία καλή επιλογή για στολισμό. Όπως επίσης και η τρούφα σοκολάτα ή το τριμμένο μπισκότο.
  • Βάλε φαντασία και φτιάξε το cheesecake των ονείρων σου που θα καταπλήξει τους πάντες.
  • Αν δεν σου αρέσει η μαρμελάδα, μπορείς να μην τη προσθέσεις στο γλυκάκι μας. Θα είναι το ίδιο νόστιμο.

 

 

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr