mpiskotakia-nistisima-me-geusi-lemoni-glika-mpiskota-eisaimonadikigr

Νηστίσιμα μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι χωρίς αυγά και βούτυρο

Τα πιο νόστιμα νηστίσιμα μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι μόνο για σένα. Συνδύασε τα με τον καφέ ή ως γλυκάκι για σένα και τους αγαπημένους σου.

 

Νηστίσιμα μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι

glika-mpiskotakia-me-lemoni-nistisima-lemon-cookies-eisaimonadikigr

Τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια, τα έμαθα από μία μακρινή μου θεία που πάντα μας τα σέρβιρε με τον καφέ. Από τη στιγμή που τα δοκίμασα, ήθελα πάση θυσία να τα φτιάξω και εγώ.

Εκτός από πολύ εύκολα, είναι και νηστίσιμα και θέλουν πολύ λίγα υλικά. Φτιάξε τα σε περιόδους νηστείας αλλά όχι μόνο. Αν είσαι μαμά, μπορείς να τα φτιάχνεις, να τα βάζεις σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο και να τα δίνεις στα παιδάκια σου το πρωί για κολατσιό ή πρωινό. Αυτό ισχύει για όλους, όπως κι αν είσαι εργαζόμενος θα τα λατρέψεις για να τα παίρνεις στη δουλειά.

Το καλύτερο σε αυτά τα μπισκοτάκια, είναι ότι δεν έχουν αυγά ή βούτυρο και μπορείς να σε βοηθήσουν όλοι στη παρασκευή τους. Πάμε να δούμε πως μπορείς να τα φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς: (Για 20 περίπου κομμάτια)



  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν-πάουντερ
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 στίκ κανέλα

 

 

 

Εκτέλεση

lemoni-mpiskotakia-nistisima-lemon-cookies-glika-eisaimonadikigr

Η διαδικασία για να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα μυρωδάτα μπισκοτάκια είναι πολύ εύκολη και θα χρειαστείς μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο σου.

Ξεκινάμε φτιάχνοντας ένα σιρόπι με άρωμα λεμόνι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό μαζί με τη μία κούπα ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό του λεμονιού, τη κανέλα και το γαρύφαλλο. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την άλλη κούπα ζάχαρης μαζί με το ηλιέλαιο και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βάζουμε και το μπέικιν-πάουντερ και μετά αρχίζουμε να ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το σιρόπι μας που έχει κρυώσει. Ανακατεύουμε συνέχεια και τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι.

 

Για περισσότερα νόστιμα γλυκά δες εδώ

 

Με ένα κουτάλι ή με το μίξερ, ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Ανοίγουμε τη ζύμη μας και τη κόβουμε σε ότι σχήμα επιθυμούμε με ντεκουπάζ ή με κάποιο ποτήρι ή κουτάλι. Σε ένα ταψάκι, βάζουμε λαδόκολλα και τα απλώνουμε πάνω.

 

 

Για περισσότερες νηστίσιμες και vegan συνταγές δες εδώ

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Τα νηστίσιμα μπισκοτάκια με γεύση λεμόνι, είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.

 

 

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς αντί για ξύσμα λεμονιού, να προσθέσεις ξύσμα πορτοκαλιού και χυμό, για να γίνουν πιο πορτοκαλένια και γλυκά.
  • Αν θέλεις να γίνουν πιο σοκολατένια, απλά πρόσθεσε κομματάκια μαύρης σοκολάτας μέσα στο μείγμα μας.
  • Για να τα διακοσμήσεις πιο όμορφα, απλά ανέμειξε λίγο γάλα με λίγο ζάχαρη άχνη και άπλωσε το πάνω από τα μπισκότα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις μία παχύρευστη κρέμα που θα δώσει μία έξτρα νοστιμιά στα μπισκότα μας.
  • Αν δεν τα θέλεις τόσο νηστίσιμα, μπορείς να προσθέσεις 2 αυγά, όπως και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
  • Δοκίμασε τα μαζί με κάποιο φυτικό γάλα και πίστεψε με, θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr