kruo-domatio-tropoi-gia-na-to-zestaneis-liseis-spitikes-spiti-thermansi-eisaimonadikigr

Τρόποι για να ζεστάνεις ένα κρύο δωμάτιο χωρίς θέρμανση

Θέλεις να ζεστάνεις ένα κρύο δωμάτιο αλλά δεν έχεις θέρμανση; Μην ανησυχείς μιας και σου έχω απλούς τρόπους για ένα ζεστό δωμάτιο.

 

Ζέστανε ένα κρύο δωμάτιο με απλά βήματα

pos-na-zestaneis-to-krio-sou-domatio-kruo-xeimonas-thermansi-spitikes-liseis-eisaimonadikigr

 

Ζούμε σε περίεργες εποχές που πολλοί από εμάς δεν έχουμε τη κατάλληλη οικονομική δυνατότητα για να ζεστάνουμε το σπίτι μας. Ή ακόμα και αν την έχουμε, σίγουρα σε όλα τα σπίτια υπάρχει αυτό το δωμάτιο που δεν ζεσταίνει ότι κι αν κάνεις. Ξέρεις, αυτό το κρύο δωμάτιο που δεν μπορείς να κάτσεις μέσα ούτε 10 λεπτά χωρίς να τουρτουρίζεις.

Σου έχω τη λύση για να μην γυρνάς σαν τον Batman με τη κουβέρτα στους ώμους όταν βρίσκεσαι μέσα σε αυτό το δωμάτιο. Παρακάτω θα βρεις κάποιες δικές μου λύσεις για να κάνεις πιο ζεστό το δωμάτιο που μπορείς να τις εφαρμόσεις σε όποιο δωμάτιο θέλεις, όσο κρύο και αν είναι.

 



 

 

 

Χαλιά και πάλι χαλιά

Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι τα χαλιά κάνουν cozy ένα δωμάτιο και το ζεσταίνουν πολύ. Επίσης, δεν παγώνουν τα πόδια σου όταν περπατάς στο δάπεδο και μπορείς να κάτσεις άνετα πάνω τους. Διάλεξε διάφορα χοντρά χαλιά και ντύσε το δωμάτιο και θα δεις άμεσα διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου.

 

 

 

Εκμεταλλεύσου τον πρωινό ήλιο

Παρόλο που αποφεύγεις να ανοίξεις τα παράθυρα τον χειμώνα λόγω κρύου, κάνε μία εξαίρεση για το πιο κρύο δωμάτιο. Εκείνη την ώρα που πιστεύεις ότι έχει περισσότερο ήλιο, άνοιξε διάπλατα τα παράθυρα και τις κουρτίνες σου και άφησε να μπει μέσα το ζεστό φως του ήλιου και ο φρέσκος αέρας. Εκτός από ζέστη, ο ήλιος θα βοηθήσει στη καταπολέμηση της υγρασίας, αλλά και στο να αερίζεις καλά το δωμάτιο για τυχόν μικρόβια και μυρωδιές.

 

 

zestane-to-kruo-domatio-tou-spitiou-spitikes-liseis-eisaimonadikigr

 

 

Έλεγξε για τρύπες και κάλυψε τα σημεία που μπαίνει κρύο

Τις περισσότερες φορές μπορεί να μην το αντιλαμβανόμαστε, αλλά σίγουρα υπάρχει κάποιο σημείο που μπαίνει αέρας και δεν το έχουμε ανακαλύψει ακόμα. Κάνε μία καλή αναζήτηση σε όλα τα σημεία του δωματίου για να δεις από που ”μπάζει” και μόνωσε τα με χαλιά, χαρτοταινία αλλά και ειδικά μαξιλαράκια για τις πόρτες. Την ίδια διαδικασία μπορείς να ακολουθήσεις σε κάθε σπιθαμή του δωματίου.

 

 

 

 

Μπορεί να φταίει και η υγρασία

Πολλές φορές ο λόγος που κάποιο δωμάτιο είναι ασυνήθιστα κρύο, είναι η υγρασία που δεν φαίνεται. Και όμως υπάρχει περίπτωση να έχεις υγρασία στα πιο απίθανα μέρη και να μην το ξέρεις. Η υγρασία εκτός του ότι ”παγώνει” ένα δωμάτιο, μπορεί να σου προκαλέσει και διάφορα προβλήματα υγείας. Αν πιστεύεις ότι το δωμάτιο έχει υγρασία, τότε φώναξε έναν ειδικό να εξετάσει το δωμάτιο και να σε καθοδηγήσει κατάλληλα για τη λύση του προβλήματος.

 

 

 

 

Προτίμησε βελούδινους καναπέδες και πολλά μαξιλάρια

Όσο πιο πολλά βαριά και χοντρά υφάσματα και έπιπλα έχει ένα δωμάτιο, τόσο πιο ζεστό γίνεται. Αντί για δερμάτινους κλπ, καναπέδες, προτίμησε βελούδινους, υφασμάτινους με μεγάλο όγκο και χουχουλιάρικα σκεπάσματα. Είτε έχεις χοντρούς καναπέδες, είτε όχι, φρόντισε να τους ντύνεις με ζεστά ριχτάρια και μαξιλάρια σε ότι χρώμα και μέγεθος θέλεις. Εκτός του ότι θα ζεσταίνεσαι απευθείας μόλις κάθεσαι ή ξαπλώνεις πάνω τους, θα προσέξεις και μεγάλη αλλαγή στο ”κλίμα” του δωματίου.

 

 

kruo-domatio-liseis-sumvoules-xeimonas-spitikes-liseis-eisaimonadikigr

 

 

Κουρτίνες οι χρήσιμες

Οι κουρτίνες εκτός του ότι ομορφαίνουν έναν χώρο, είναι και ο κατάλληλος σύμμαχος εναντίον του κρύου. Θα μου πεις τώρα γιατί; Και θα σου απαντήσω ότι οι κουρτίνες καλύπτουν τελείως τα παράθυρα. Για αυτόν τον λόγο, σκεπάζουν καλά τα κουφώματα του παραθύρου και εμποδίζουν το κρύο να εισέλθει στο δωμάτιο. Επίσης, δεν αφήνουν να περάσει στο δωμάτιο το κρύο των τζαμιών. Ακόμα και το χρώμα των κουρτινών παίζει ρόλο. Στόλισε το δωμάτιο με όμορφες κουρτίνες σε γήινα χρώματα που θα το ζεστάνουν.

 

 




 

 

Διάλεξε τα αγαπημένα σου κεριά

Το μυαλό μας μπορεί να ξεγελαστεί πολύ εύκολα και να παρασύρει και το σώμα. Αν θέλεις να νομίζεις ότι το κρύο δωμάτιο σου είναι λίγο πιο ζεστό, άναψε κεριά της επιλογής σου με μυρωδάτα αρώματα. Ακόμα και το να βλέπεις μία μικρή φλόγα θα σε ζεστάνει. Και σίγουρα το δωμάτιο σου θα αποκτήσει μία υπέροχη μυρωδιά και αίσθηση. Έχω ακούσει ότι μέχρι και το ”ψεύτικο ” τζάκι μπορεί να δώσει μία ιδέα ζεστασιάς.

 

 

 

Οι φίλοι βοηθάνε

Και η τελευταία αλλά και πιο χρήσιμη συμβουλή, είναι το να χρησιμοποιήσεις τους φίλους σου. Δεν το έμαθες από εμένα αλλά κάποιο πουλάκι μου είπε ότι όσα πιο πολλά άτομα είναι σε ένα δωμάτιο, τόσο πιο ζεστό γίνεται. Και όχι μόνο, έρχομαι να προσθέσω εγώ. Και χαρούμενο γίνεται και φανταχτερό και πανέμορφο και τόσο στοργικό και μοναδικό. Αν δεν έχεις πολλούς φίλους, βρες πολλά, πολλά, ΠΟΛΛΆ σκυλάκια και γατάκια και πάρε τα αγκαλιά. Εκτός από τη ζεστασιά του σώματος, θα ζεσταθεί και η καρδιά σου!

 

 

 

Ποιους από τους παραπάνω τρόπους έχεις χρησιμοποιήσει και εσύ για να ζεστάνεις ένα δωμάτιο;



Post Author: Eisaimonadikigr