tyropita-me-meli-feta-pites-me-turi-sintages-eisaimonadikigr

Τραγανή τυρόπιτα με μέλι που λιώνει στο στόμα

Θέλεις να μάθεις αυτό το αγαπημένο πιάτο που θυμίζει καλοκαίρι; Φτιάξε τη πιο νόστιμη τυρόπιτα με μέλι και σουσάμι με τραγανό φύλλο.

 

Τυρόπιτα με μέλι και σουσάμι, η αγαπημένη

pita-me-tyri-me-meli-pites-tyropita-me-sousami-eisaimonadikigr

 

Ακόμα θυμάμαι τη πρώτη φορά που δοκίμασα αυτό το λαχταριστό πιάτο. Ήταν μία καλοκαιρινή μέρα που το παραγγείλαμε σε μία ταβέρνα ως ορεκτικό και από εκείνη τη μέρα το λάτρεψα. Αμέσως έψαξα διάφορες συνταγές για να το φτιάξω αλλά στο τέλος δημιούργησα τη δική μου παραλλαγή αυτής της συνταγής. Μέχρι και σήμερα φτιάχνω αυτή την υπέροχη τυρόπιτα και τη συνοδεύω με μέλι και σουσάμι που ταιριάζουν απόλυτα. Τυρί με μέλι είναι ο απόλυτος γευστικός συνδυασμός και αν δεν τον έχεις δοκιμάσει ακόμα, ίσως ήρθε η ώρα. Πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις αυτή τη τραγανιστή μελωμένη τυρόπιτα.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 4-5 μερίδες:

 



 

  • Μία συσκευασία χωριάτικο κατεψυγμένο φύλλο
  • 500 γραμμάρια τυρί φέτα σε φέτες
  • 4-5 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Σουσάμι για το σερβίρισμα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και παρασκευή για τη τυρόπιτα με μέλι

pita-me-meli-kai-tyri-kai-sousami-pites-tyria-fullo-eisaimonadikigr

 

Όπως μπορείς να καταλάβεις και από τα λίγα υλικά που χρειάζεσαι, αυτή η συνταγή γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα. Με λίγα απλά βήματα που μπορούν να κάνουν όλοι, θα έχεις στα χέρια σου μέσα σε λίγα λεπτά ένα από τα πιο μοναδικά και πεντανόστιμα πιάτα. Είναι το ιδανικό πιάτο για ένα τραπέζι αλλά και ως μεζές με ουζάκι ή κρασί. Θα τραβήξει τις εντυπώσεις και τα βλέμματα. Πάμε να ξεκινήσουμε.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι πολύ απλά. Πριν χρησιμοποιήσεις το φύλλο, φρόντισε να το βγάλεις από τη κατάψυξη για να ξεπαγώσει καλά. Μόλις ξεπαγώσει, άνοιξε το και χώρισε το σε 4-5 ίσα κομμάτια που να μπορείς να τα διπλώσεις με απόσταση μεταξύ τους. Σε κάθε κομμάτι, τοποθέτησε στη μέση του ένα κομμάτι φέτα και βάλε στις γωνίες του κάθε φύλλου λίγο νερό για να κολλήσει.

 

 

Τύλιξε το κάθε φύλλο σε ένα μικρό πακετάκι ή φάκελο και κλείσε το καλά από όλες τις πλευρές. Έπειτα βάλε άφθονο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί καλά, πέρασε από εκεί τη κάθε τυρόπιτα που έχεις φτιάξει. Τηγάνισε τη και από τις 2 πλευρές για να πάρει χρώμα και μόλις ψηθεί, τοποθέτησε τα σε ένα μεγάλο πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να μαζέψει το περιττό λάδι.

Έτσι όπως είναι ζεστή η τυρόπιτα, ρίξε από πάνω μέλι και σουσάμι για να κολλήσει καλά. Η πιο νόστιμη τυρόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσεις έτσι όπως είναι ζεστή ή άφησε τη να κρυώσει λιγάκι.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτή την υπέροχη τυρόπιτα με μέλι με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr