paradosiaki-melopita-liga-ilika-sifnou-pita-me-meli-sintages-paradosiakes-ellados-eisaimonadikigr

Η πιο εύκολη συνταγή για μελόπιτα με μόνο 4 υλικά

Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για μελόπιτα που έχεις δει και δοκιμάσει ποτέ σου. Η πιο εύκολη πίτα που αποτελείται μόνο από 4 υλικά.

 

Εύκολη συνταγή για μελόπιτα

pita-me-meli-melopita-sifnou-paradosiaki-pites-ellada-sintages-eisaimonadikigr

 

Άκου να δεις τώρα τι έπαθα. Καθώς ξεφύλλιζα ένα βιβλίο μαγειρικής έπεσα πάνω σε αυτή τη μελωμένη πίτα. Μιας και δεν την έχω ξαναδεί ποτέ μου, άρχισα να ψάχνω τη προέλευση της. Αυτό που ανακάλυψα είναι ότι η μελόπιτα ή αλλιώς  ‘‘μελόπιτθα”, όπως τη φωνάζουν οι ντόπιοι, προέρχεται από τη Σίφνο.

Είναι το κλασικό αγαπημένο γλυκό της Σίφνου που το σερβίρουν το Πάσχα ή ακόμα και καθημερινά ως κέρασμα ή με συνοδεία ελληνικού καφέ. Μπορείς να τη βρεις σε όλους τους τοπικούς φούρνους της Σίφνου και εκτός από πολύ νόστιμο, φτιάχνεται και πανεύκολα. Ειδικά αυτή η συνταγή που βρήκα, αποτελείται από μόνο 4 υλικά που σίγουρα έχουμε όλοι και όλες στη κουζίνα μας. Για πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις και εσύ αυτή τη πεντανόστιμη, παραδοσιακή μελόπιτα.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για ένα μέτριο ταψάκι:



  • 250 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 300 γραμμάριο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 γραμμάρια μέλι

 

  • Κανέλλα και ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη για το πασπάλισμα στο τέλος.

 

 

 

 

 

Εκτέλεση και διαδικασία για την εύκολη μελόπιτα της Σίφνου

melopita-sifnou-paradosiakes-pites-elladas-me-meli-eukoli-liga-ilika-eisaimonadikigr

 

Όπως κατάλαβες, αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για μελόπιτα και μπορείς να τη φτιάξεις στο άψε σβήσε. Είμαι σίγουρη πως αν τη κάνεις μία φορά, δεν θα ξεκολλάς και θα τη φτιάχνεις συνέχεια. Και για να μην μακρηγορώ, πάμε να δούμε πως με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο, μπορείς να έχεις μία υπέροχη πίτα στο πιάτο σου.

Ξεκινάμε λιώνοντας το βούτυρο σε ένα μπρίκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει, το αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρό. Όταν γίνει χλιαρό το βούτυρο, προσθέτουμε μέσα το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε και το ξύσμα από ένα λεμόνι και ανακατεύουμε πάλι.

 

 

Τέλος, κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στο μείγμα μέχρι να γίνει ένα μείγμα για κέικ που θα απλώνεται εύκολα στο ταψί μας. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψάκι της επιλογής μας και απλώνουμε πάνω το μείγμα. Ψήνουμε τη μελόπιτα μας σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε από πάνω κανέλλα και ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική. Σερβίρουμε το γλυκάκι μας και απολαμβάνουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να το συνοδεύσουμε με παγωτό ή κάποιο γλυκό του κουταλιού, κάποια μαρμελάδα ή επίσης σαντιγί ή γιαούρτι.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου τη πιο εύκολη συνταγή για μελόπιτα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr