spitiko-makeup-foundation-concealer-prosopo-omorfia-simvoules-eisaimonadikigr

Το δικό σου σπιτικό foundation χωρίς καμία σπατάλη χρημάτων

Και ποια γυναίκα δεν θα ήθελε να έχει το ολόδικο της σπιτικό foundation φτιαγμένο από τα χεράκια της; Με ελάχιστα υλικά και χωρίς καμία σπατάλη χρημάτων.

 

Σπιτικό foundation

makeup-foundation-liga-ilika-spitiko-prosopo-omorfia-eisaimonadikigr

Ώρα να μάθεις και εσύ πως μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό foundation με πολύ λίγα υλικά. Οι παλιές σου πούδρες και καλλυντικά μπορούν να γίνουν ένα υπέροχο foundation ή concealer που θα μπορείς να το χρησιμοποιείς όλες τις ώρες της ημέρας και σε κάθε περίσταση.

Πάμε να δούμε μαζί πως θα το φτιάξεις και εσύ.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς:

 



  • Ένα μικρό μπουκαλάκι της επιλογής σου
  • Κάποια παλιά σου πούδρα σε ότι απόχρωση θέλεις
  • Ένα αιθέριο έλαιο που σας αρέσει (π.χ. αμυγδαλέλαιο)

 

 

 

 

Διαδικασία

spitiko-foundation-concealer-omorfia-ftiakse-to-moni-sou-eisaimonadikigr

 

Παίρνουμε ένα άδειο μπουκαλάκι (κατά προτίμηση γυάλινο για να βλέπουμε την ποσότητα) και βάζουμε μέχρι την μέση το αιθέριο έλαιο της επιλογής μας, είτε αμυγδαλέλαιο, είτε όποιο άλλο θέλετε εσείς.

Με ένα πλαστικό κουταλάκι ή ότι βολεύει εσάς, ξύνετε την πούδρα και γεμίζετε το μπουκάλι με την βάση σας, και τοποθετείτε όσο υλικό νομίζετε ώστε να γίνει μια πηχτή κρέμα, και ανακατεύετε πάντα πολύ καλά. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σαν make up είτε σαν concealer.

 

Αν κάποια στιγμή σας βγάλει λίγο λαδάκι στην επιφάνεια, μην το φοβηθείτε, είναι από την βάση ελαίου, δεν σημαίνει ότι χάλασε, Ανακατέψτε το καλά με ένα καλαμάκι και είναι πάλι έτοιμο για χρήση.

 

 

Για περισσότερες ιδέες και σπιτικές λύσεις δες εδώ

 

Αναλόγως το χρώμα που θέλετε να φτιάξετε, θα χρησιμοποιήσετε και την ανάλογη πούδρα (σκούρα ή ανοιχτή). Αν θέλετε να βγει σκουρόχρωμο και δεν έχετε σκούρα πούδρα, τότε μπορείτε να ανακατέψετε την πούδρα που έχετε και να προσθέσετε κάποια σκιά στην απόχρωση του καφέ που θέλετε. Ανακατεύετε καλά και το προσθέτετε όπως είπαμε παραπάνω, μέσα στο μπουκάλι με την βάση ελαίου σας.
  • Το foundation είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε. Αν θέλεις να φτιάξεις κάποιο contouring, χρησιμοποίησε κάποια σκούρα σκιά της επιλογής σου.
  • Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να φτιάξεις και ighlighter, απλά θα προσθέσεις μέσα λίγο γκλίτερ ή κάποια χρυσόσκονη μέσα στο μείγμα. Μία σκιά με ιριδίζουσες αποχρώσεις είναι ότι πρέπει.

 

Πώς σου φάνηκε η ιδέα; Άφησε από κάτω το σχόλιο σου.



Post Author: Eisaimonadikigr