fusikes-maskes-omorfias-prosopo-epidermida-ugeia-ftiakseto-moni-sou-eisaimonadikigr

Φυσικές μάσκες ομορφιάς για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει

Υπέροχες φυσικές μάσκες ομορφιάς για να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει στην επιδερμίδα σου. Όλα τα μυστικά που έψαχνες τόσο καιρό.

 

Φυσικές μάσκες ομορφιάς και beautycare

spitikes-fisikes-maskes-omorfias-prosopo-derma-epidermida-eisaimonadikigr

 

Οι μάσκες προσώπου είναι ένας γρήγορος τρόπος για να ομορφύνεις και σε πολλές γυναίκες δίνουν μια αίσθηση χαλάρωσης και πολυτέλειας. Καταφεύγουν σ’ αυτό το μέσο είτε όταν είναι μόνες τους και θέλουν να κάνουν κάτι για τον εαυτό τους είτε για να ομορφύνουν πριν από μια βραδινή έξοδο. Επίσης, μετά από την εφαρμογή μίας μάσκας το δέρμα σου είναι πιο λαμπερό και υγιές.

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 



 

Οι μάσκες ενεργούν με δυο διαφορετικούς τρόπους:

 

  • Οι μάσκες που στεγνώνουν και γίνονται σκληρές καλύπτουν τελείως το δέρμα. Έτσι δημιουργείται μια θερμότητα, η κυκλοφορία του αίματος τονώνεται και το δέρμα γίνεται ροδαλό και λείο.

 

  • Οι μάσκες που δεν στεγνώνουν προσφέρουν στο δέρμα κυρίως υγρασία. Το δέρμα φουσκώνει ελαφρά, παίρνει χρώμα και γίνεται απαλό.

 

Υπάρχει μια απέραντη ποικιλία από έτοιμες μάσκες για κάθε τύπο επιδερμίδας και για κάθε περίπτωση. Μια έτοιμη μάσκα όμως, αν είναι ακατάλληλη για τον τύπο του δέρματός σου, μπορεί μακροπρόθεσμα να σου ταλαιπωρήσει την επιδερμίδα. Από την άλλη, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά αν φτιάχνεις μόνη σου τις μάσκες σου.  Παρακάτω θα βρεις συνταγές για φυσικές μάσκες ομορφιάς. Διάλεξε αυτή που σου ταιριάζει.

 

maskes-spitikes-fisikes-prosopo-derma-omorfia-eisaimonadikigr

 

 

* Μπανάνες για ξηρό δέρμα

Καταρχάς, καθάρισε καλά την επιδερμίδα σου και πίεσε μερικές φορές ένα ζεστό, βρεγμένο πετσετάκι μπάνιου πάνω στο πρόσωπό σου για να ανοίξουν λίγο οι πόροι. Ζούληξε με ένα πιρούνι το ένα τέταρτο από μια μπανάνα και ανακάτεψέ τη με ένα κουταλάκι γλυκιά κρέμα γάλακτος. Άπλωσε το μείγμα με τα δάχτυλα, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Άφησέ το να ενεργήσει μέχρι 20 λεπτά και ξέπλυνέ το με άφθονο νερό. Ύστερα, άπλωσε στο πρόσωπό σου την συνηθισμένη σου ενυδατική κρέμα. Οι μπανάνες ειδικά περιέχουν πολύ υδρόφιλα μόρια σακχάρου, τα οποία δεσμεύουν νερό και δίνουν υγρασία στο δέρμα. Η κρέμα γάλακτος προσφέρει λιπαρά συστατικά και το κάνει απαλό. Μπορείς να αποθηκεύσεις τη κρέμα σε ένα βαζάκι στο ψυγείο σου και να τη χρησιμοποιείς όποτε θέλεις.

 

 

 

 

*Λεπτή άργιλος για λιπαρή επιδερμίδα με ανοιχτούς πόρους

Δύο κουταλιές της σούπας άργιλο από φαρμακείο, τις ανακατεύεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας ζεστό νερό και μισό κουταλάκι του τσαγιού λάδι και απλώνεις το μείγμα στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Το αφήνεις για είκοσι λεπτά. Ξεπλένεις με άφθονο νερό και απλώνεις μια κρέμα στο πρόσωπο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι λάδι θέλεις. Για παράδειγμα λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο.

 

 

*Πατάτες για διεσταλμένους πόρους ή για επιδερμίδα ταλαιπωρημένη από τον ήλιο

Για να φτιάξουμε αυτή τη μάσκα, ανακατεύουμε ζεστές, βρασμένες πατάτες με γάλα και έναν κρόκο αβγού. Αφήνουμε το μείγμα για είκοσι λεπτά στο πρόσωπο μας και το ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό για να το απλώσουμε στο πρόσωπο μας. Πρέπει να είναι χλιαρό προς κρύο και να μην δυσφορούμε όταν το εφαρμόζουμε.

 

 

fisikes-maskes-omorfias-prosopo-maska-eisaimonadikigr

 

 

*Μάσκα μελιού για ωχρό, άτονο δέρμα

Αλέθουμε μερικούς κόκκους από ηλιόσπορο και τους ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι του τσαγιού μέλι και ένα κουταλάκι του τσαγιού αμυγδαλέλαιο. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μπεν μαρί και το απλώνουμε αμέσως στο πρόσωπο. Το αφήνουμε να ενεργήσει 15 λεπτά και το ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο και το κάνει ρόδινο και απαλό. Μία μοναδική μάσκα που θα τονώσει την επιδερμίδα σου.

 

 

 

 

Ποια από τις παραπάνω φυσικές μάσκες ομορφιάς σου άρεσε; Έχεις δοκιμάσει κάποια από αυτές;

 




Post Author: Eisaimonadikigr