sikotakia-pane-sintagi-sikoti-mosxarisio-sukotia-mageiriki-eisaimonadikigr

Συκωτάκια πανέ στο τηγάνι για έναν εύκολο μεζέ

Αυτά τα συκωτάκια πανέ στο τηγάνι είναι από τους πιο νόστιμους μεζέδες. Και σίγουρα μπορείς να τα ψήσεις και στον φούρνο για πιο υγιεινά.

 

Νοστιμότατα συκωτάκια πανέ

sukotakia-pane-pouliou-apo-mosxari-kreas-tiganita-sintages-eisaimonadikigr

 

Από παλιά θυμάμαι τη μητέρα μου να τηγανίζει κάθε Σάββατο και το σπίτι να γεμίζει μυρωδιές. Σίγουρα δεν ήταν η πιο υγιεινή επιλογή αλλά δεν πειράζει για τις τόσες αναμνήσεις που μας πρόσφερε αυτό το οικογενειακό Σάββατο. Θυμάμαι που διάλεγε κάποιο κρέας και το έφτιαχνε με μία δική της παραλλαγή γιατί ήθελε κάτι εύκολο και γρήγορο. Τηγάνιζε και μία τηγανιά πατάτες μαζί με το κρέας και αυτό ήταν το Σαββατιάτικο μεσημεριανό μας μαζί με σαλάτα. Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μία τέτοια ανάμνηση που μέχρι και σήμερα μας συντροφεύει.

Μία μέρα που συγκεκριμένα ήταν και Σάββατο άρχισα να αναπολώ αυτές τις στιγμές και επισκέφτηκα το σούπερ-μάρκετ της περιοχής μου για να βρω τα υλικά που χρειάζομαι. Κοίταξα στα ψυγεία του κρεοπωλείου και διάλεξα τα συκωτάκια που βρήκα διότι σκέφτηκα ότι γίνονται εύκολα και όπως και αν τα μαγειρέψεις γίνονται νόστιμα. Με το που αγόρασα τα συκωτάκια, μου ήρθε αμέσως η ιδέα αυτής της συνταγής. Συκωτάκια πανέ στο τηγάνι με κάποια σαλάτα δίπλα για να ολοκληρωθεί το γεύμα μου. Λάτρεψα το πόσο υπέροχα έγιναν και σκέφτηκα ότι πρέπει να μοιραστώ αυτή την ιδέα μαζί σου. Ώρα να μάθεις τι θα χρειαστείς και πως θα φτιάξεις και εσύ εύκολα αυτή τη συνταγή.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 1 κιλό συκωτάκια:

 



  • 1 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου ή μοσχαρίσια
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2-3 αυγά
  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό ή γάλα
  • 200 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη ή γαλέτα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Λαδόκολλα αν θέλουμε να τα ψήσουμε στον φούρνο
  • Λεμόνι, μουστάρδα ή κάποια άλλη σως για το σερβίρισμα

 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση για τα πιο νόστιμα συκωτάκια πανέ

sukwtakia-pane-sikotaki-pouliou-mosxari-kreas-xoirino-tiganita-piata-eisaimonadikigr

 

Θα έχεις καταλάβει ήδη ότι αυτά τα συκωτάκια δεν θέλουν πολύ ώρα για να φτιαχτούν. Γίνονται πανεύκολα και μέσα σε λίγα λεπτά θα απολαμβάνεις ένα υπέροχο πιάτο.

Για αρχή, θα πλύνουμε καλά τα συκωτάκια μας. Τα σουρώνουμε και τα σκουπίζουμε με λίγο χαρτί κουζίνας γιατί δεν πρέπει να έχουν υγρά. Όσο πιο στεγνά είναι, τόσο πιο θα μας διευκολύνουν στο τηγάνισμα τους. Μόλις τα στεγνώσουμε καλά, τους προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και τη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε να πάνε παντού τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε και τα υπόλοιπα υλικά για να γίνουν πανέ.

Σε ένα πλατύ πιάτο, απλώνουμε το αλεύρι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι για νοστιμιά. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ μαζί με λίγο νερό ή γάλα μέχρι να διαλυθούν τελείως. Αν θέλουμε προσθέτουμε και εκεί λίγο αλάτι και πιπέρι. Και στη συνέχεια, απλώνουμε τη φρυγανιά ή τη γαλέτα που έχουμε επιλέξει σε ένα τρίτο πιάτο.

 

 

Σε αυτό το βήμα θα κάνουμε τα συκωτάκια μας πανέ και θα τα τηγανίσουμε. Για αρχή, βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά μέχρι να ετοιμάσουμε τα συκωτάκια. Βγάζουμε τα συκωτάκια από το ψυγείο και ξεκινάμε με τη διαδικασία μας. Παίρνουμε ένα ένα συκωτάκι και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος η γαλέτα. Το τηγανίζουμε στο καυτό ηλιέλαιο από όλες τις πλευρές και μόλις ψηθεί, σερβίρουμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το περιττό λάδι. Το συνοδεύουμε με λεμόνι, μουστάρδα ή κάποια άλλη δροσερή σως της επιλογής μας. Ήρθε η ώρα να απολαύσεις και εσύ τα πιο υπέροχα συκωτάκια.

 

 

 

 

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς να συνοδεύσεις το φαγητό μας με κάποια σαλάτα, πατάτες τηγανιτές ή φούρνου, πουρέ πατάτας, βραστά λαχανικά, ρύζι κλπ.
  • Για μία πιο υγιεινή επιλογή, μπορείς να ψήσεις τα συκωτάκια στον φούρνο σε λαδόκολλα ή με λίγο λάδι και νερό.
  • Αν θέλεις μπορείς να μαρινάρεις τα συκωτάκια σου σε μια σάλτσα με μουστάρδα, λάδι και λεμόνι πριν τα ψήσεις. Θα τους δώσει περισσότερη γεύση.
  • Επειδή το τηγάνισμα προϋποθέτει πολύ λάδι, πρόσθεσε και άλλο λάδι στο τηγάνι αν τελειώσει μέχρι να τελειώσεις.
  • Για να μην πετάγονται λάδια (μπορεί να συμβεί αυτό), χαμήλωσε τη φωτιά στη κουζίνα σου. Έτσι το κρέας μας θα ψηθεί ομοιόμορφα χωρίς ”παρεμβολές” και ”ατυχήματα”.
  • Σίγουρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο άλλο διαφορετικό κρέας αντί για συκωτάκια. Όπως για παράδειγμα, κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, αρνί, κατσίκι, κάποιο λουκάνικο κλπ.
  • Μία νόστιμη επιλογή είναι να φτιάξεις μία δροσερή σως με γιαούρτι για να συνοδεύσεις τα συκωτάκια σου. Δες εδώ μία εύκολη σως γιαουρτιού για να εμπλουτίσεις το πιάτο σου.
  • Μπορείς να βάλεις περισσότερα συκωτάκια αν χρειαστεί ανάλογα τη ποσότητα που θέλεις.
  • Αντί για ψήσιμο στο τηγάνι ή στον φούρνο, προτίμησε ψήσιμο στο air-fryer. Είναι μία πιο έξυπνη και πιο υγιεινή επιλογή που θα λατρέψεις.
  • Υπέροχα μανιτάρια πανέ που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει.
  • Μπουκίτσες μπρόκολο πανέ στον φούρνο ή τηγανιτές για όλες τις ηλικίες.
  • Μελωμένο μπουτάκι αρνιού στον φούρνο, γεμιστό με συκωτάκια.

 

 

 

 

Μοιράσου τα πιο λαχταριστά συκωτάκια πανέ με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

 

Post Author: Eisaimonadikigr