eukola-mpiskota-voutirou-mpiskotakia-koulourakia-glika-eisaimonadikigr

Πολύ εύκολα μπισκότα βουτύρου με μόνο 4 υλικά

Φτιάξε τα πιο εύκολα μπισκότα βουτύρου με μόνο 4 υλικά. Είναι η ιδανική συνταγή για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια σας.

 

Φρεσκοψημένα μπισκότα βουτύρου με ελάχιστα υλικά

mpiskotakia-voutirou-mpiskota-koulourakia-liga-ilika-eisaimonadikigr

 

Πάντα μου άρεσαν οι εύκολες συνταγές και ειδικά αυτές που έχουν λίγα υλικά. Επίσης, έχω ανιψάκια που τους αρέσει να περνάμε χρόνο μαζί και ειδικά στη κουζίνα. Αυτές οι αναμνήσεις μένουν ανεξίτηλες και σου γεμίζουν τη καρδιά χαρά και αγάπη. Τι πιο όμορφο από το να βλέπεις μικρά, αφράτα χεράκια να πλάθουν κουλουράκια και μπισκοτάκια και να γελάνε με τη ψυχή τους.

Είναι η συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και μπορείς να φτιάχνεις αυτά τα μπισκοτάκια όποτε θέλεις. Αποθήκευσε τα για να τα έχεις έτοιμα και ψημένα για έναν ζεστό καφέ, τσάι αλλά και για ένα μικρό γλυκάκι όταν θα έχεις λιγούρες. Επίσης, μπορείς να τα χαρίσεις σε όσους αγαπάς. Σε λίγα λεπτά θα έχεις πεντανόστιμα μπισκοτάκια με μυρωδιά βούτυρού.

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς:



  • 300 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2-3 βανίλιες
  • 150-160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λαδόκολλα ή λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

 

 

 

 

Προετοιμασία και παρασκευή για τα πανεύκολα μπισκότα βουτύρου

koulourakia-me-voutiro-mpiskotakia-voutirou-mpiskota-eukola-liga-ilika-gluka-eisaimonadikigr

 

Με λίγα απλά βήματα, μπορείς να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα μπισκότα. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγα λεπτά από τον χρόνο σου και ελάχιστα υλικά που έχουμε στη κουζίνα μας, Πάμε να αρχίσουμε.

Για αρχή, θα κοσκινίσουμε το αλεύρι και θα το αφήσουμε στην άκρη για έπειτα. Στη συνέχεια, θα βάλουμε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο, αφού το αφήσουμε εκτός ψυγείου για τουλάχιστον μισή ώρα. Το θέλουμε μαλακό για να ανακατεύεται εύκολα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες στο βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.

 

 

Ρίξε σιγά το αλεύρι κουταλιές κουταλιές ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σου. Πλάσε τη για λίγα λεπτά και έπειτα κάνε τη σαν μπάλα. Τύλιξε τη ζύμη με μεμβράνη και βάλε τη στο ψυγείο για 10-15 λεπτά. Μόλις περάσουν τα λεπτά άνοιξε τη ζύμη με έναν πλάστη και κόψε τη σε ότι σχήμα θέλεις τα μπισκοτάκια σου. Μπορείς να τη κόψεις και με ένα ποτήρι και να απλώσεις τα κομματάκια σε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.  Ψήσε τα μπισκότα σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάλε τα από τον φούρνο και απόλαυσε τα ή άφησε τα να κρυώσουν λίγο πριν τα καταναλώσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

  • Για ένα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα μπορείς να προσθέσεις λίγο κακάο σε σκόνη μέσα στο μείγμα ή να τα βουτήξεις μέσα σε λιωμένη σοκολάτα ή μερέντα μόλις τα ψήσεις.
  • Αν θέλεις, μπορείς να τα στολίσεις με ζάχαρη άχνη, τριμμένη καρύδα, κακάο σε σκόνη κλπ.
  • Επίσης, μπορείς να τα πασπαλίσεις με λίγη ζάχαρη πριν τα ψήσεις για ένα πιο νόστιμο αποτέλεσμα.
  • Και αν προτιμάς τα μπισκοτάκια σου πιο τραγανά, πρόσθεσε μέσα στη ζύμη ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή κάποιο αποξηραμένο φρούτο.
  • Για πιο μυρωδάτα μπισκότα βουτύρου , πρόσθεσε λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού μέσα στο μείγμα.
  • Υπέροχα μπισκότα με νουτέλα με μόνο 4 υλικά.
  • Νόστιμα κουλουράκια μελιού για μικρούς και μεγάλους.

 

 

 

Μοιράσου τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια με βούτυρο με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr