tiganites-xoris-aleuri-me-liga-ilika-mpanana-augo-suntages-diatrofi-eisaimonadikigr

Νόστιμες τηγανίτες χωρίς αλεύρι με μόνο δύο υλικά

Εσύ το ήξερες ότι υπάρχουν τηγανίτες χωρίς αλεύρι με μόνο δύο υλικά; Ετοιμάσου να απολαύσεις τις πιο νόστιμες τηγανίτες με λίγα υλικά.

 

Ακόμα θυμάμαι τη μαμά να φτιάχνει νόστιμες τηγανίτες για πρωινό. Αγαπούσα αυτή τη μυρωδιά των φρεσκοψημένων τηγανίτων το πρωί, που με ξύπναγε και με έκανε να τρέχω αμέσως στη κουζίνα για να τις απολαύσω. Τι όμορφα παιδικά χρόνια. Τόσο όμορφα που μέχρι και σήμερα δεν τα έχω ξεχάσει μιας και έχω ψάξει διάφορες παραλλαγές αυτής της λατρεμένης συνταγής και τις έχω δοκιμάσει όλες.

Μία συνταγή όμως που μου έκανε εντύπωση, ήταν οι τηγανίτες χωρίς αλεύρι. Και υγιεινές και νόστιμες μα πάνω απ’ όλα με λίγα υλικά. Έτσι βρήκα την ευκαιρία να στη παρουσιάσω.

Συνέχισε να διαβάζεις και μάθε και εσύ πως να κάνεις αυτή την λατρεμένη συνταγή.

 

 

Τηγανίτες χωρίς αλεύρι με μόνο δύο υλικά

glika-tiganites-aples-sintages-xoris-aleuri-diatrofi-eisaimonadikigr

 

 

Τι θα χρειαστείς:



 

  • Μία ώριμη μπανάνα
  • Ένα αυγό

 

Προαιρετικά: λίγο ζάχαρη (αν θέλετε)

 

Εκτέλεση

tiganites-xoris-aleuri-sintages-glika-diatrofi-eisaimonadikigr

 

Παίρνουμε την ώριμη μπανάνα και τη κόβουμε κομματάκια. Έπειτα τη βάζουμε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι τη πολτοποιούμε. Αφού τη λιώσουμε καλά, σπάμε το αυγό και το προσθέτουμε μέσα στη μπανάνα. Ανακατεύουμε καλά και τα δύο υλικά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και είμαστε έτοιμοι.

Προαιρετικά όποιος θέλει μπορεί να βάλει και λίγη ζάχαρη για να είναι πιο γλυκό.  Η ζάχαρη είναι προαιρετική και δεν χρειάζεται να τη βάλεις αν δεν θέλεις.

 

 

 

 

Βάζουμε το μείγμα για πέντε λεπτά στο ψυγείο και στη συνέχεια παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφού ζεσταθεί, του βάζουμε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα τηγανίτας με μπανάνα. Περιμένουμε να ψηθεί από τη μία πλευρά και γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη. Δεν θέλουν πολύ ώρα για να ψηθούν οι τηγανίτες.  Αρκεί να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αν νομίζεις ότι θα σου κολλήσουν, πρόσθεσε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο.

Και είμαστε έτοιμοι για να απολαύσουμε τις πιο νόστιμες και υγιεινές τηγανίτες χωρίς αλεύρι. Είναι ένα πιάτο που είναι κατάλληλο για άτομα που αποφεύγουν το αλεύρι και τη ζάχαρη, αλλά και για μικρά παιδιά. Είναι σίγουρο ότι δεν θα χορταίνεις να φτιάχνεις αυτές τις τηγανίτες.

 

Tips: Μπορείτε να σερβίρετε τις τηγανίτες με λίγο μέλι ή ζάχαρη άχνη ή αν δεν σας ενδιαφέρουν οι θερμίδες, προσθέστε σιρόπι της επιλογής σας, παγωτό, λιωμένη σοκολάτα και ότι άλλο επιθυμείτε. Όπως επίσης, μπορείς να τις σερβίρεις και με ξηρούς καρπούς, φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα, μαρμελάδα, κάποιο γλυκό του κουταλιού και ότι άλλο θέλεις.

 

Καλή επιτυχία! Μοιράσου αυτές τις πανεύκολες τηγανίτες με τους φίλους σου.

Post Author: Eisaimonadikigr