vegan-nistisima-kritsinakia-karotou-kritsinia-zimi-sintages-eisaimonadikigr

Νηστίσιμα κριτσίνια καρότου για να εντυπωσιάσεις τους πάντες

Τα πιο νόστιμα, νηστίσιμα κριτσίνια καρότου για όλη την οικογένεια. Γίνονται πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά της κουζίνας μας.

 

Νηστίσιμα κριτσίνια καρότου για όλες τις ώρες

eukola-nistisima-kritsinia-karotou-kritsinakia-vegan-sintages-eisaimonadikigr

 

Είναι αυτές οι μέρες που κοντοζυγώνει η περίοδος της νηστείας. Από πολύ παλιά θυμάμαι τη μητέρα μου που μας έφτιαχνε πολλά νηστίσιμα πιάτα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Το είχα μάθει από τότε αυτό το έθιμο και κάποιες φορές το τηρώ ακόμα για τους δικούς μου λόγους. Εκτός του ότι μου αρέσουν ιδιαίτερα οι νηστίσιμες και vegan συνταγές χωρίς αυγά, γάλα κλπ, οι περίοδοι νηστείας, με ενθαρρύνουν λίγο παραπάνω.

Τα νηστίσιμα προϊόντα γίνονται περισσότερα και πωλούνται πιο πολύ, και τα σούπερ-μάρκετ βάζουν καινούρια vegan-νηστίσιμα προϊόντα. Έτσι, μια μέρα που έψαχνα τι άλλο νηστίσιμο πιάτο να φτιάξω, μου ήρθε μία καταπληκτική ιδέα καθώς περνούσα από τον φούρνο της γειτονιάς μου. Είδα στη βιτρίνα κάτι γεμιστά κριτσίνια με λαχανικά και τυρί και έτσι σκέφτηκα να δημιουργήσω τη δική μου νηστίσιμη-vegan παραλλαγή. Ώρα να σου δείξω λοιπόν, πως να φτιάξεις και εσύ τα ολόδικα σου vegan κριτσίνια καρότου. Μέσα σε λίγο χρόνο και με λίγα υλικά θα έχεις στα χέρια σου , εύκολα και γρήγορα τα πιο νόστιμα κριτσινάκια.

 

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς:



 

  • 200 γραμμάρια αλεύρι ολικής
  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή σκληρό
  • 50 γραμμάρια λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 180 γραμμάρια τριμμένο καρότο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • 120 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Λαδόκολλα για το ψήσιμο

 

 

 

 

 

 

Τρόπος παρασκευής για τα νηστίσιμα κριτσίνια καρότου

kritsinia-karotou-vegan-nistisima-kritsinakia-eisaimonadikigr

 

Αυτά τα κριτσινάκια με γεύση καρότου, γίνονται πολύ εύκολα και μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια στη παρασκευή τους. Πάμε να ξεκινήσουμε τη συνταγή μας.

Για αρχή, καθαρίζουμε καλά τα καρότα και τα τρίβουμε σε έναν τρίφτη. Τα σουρώνουμε με τα χέρια μας ή τα βάζουμε σε μία λεπτή πετσέτα και τα στύβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους. Μόλις τα στύψουμε, τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη και συνεχίζουμε.

 

 

Μέσα σε μία μεγάλη λεκάνη ή μπόλ, ρίχνουμε το αλεύρι ολικής και το για όλες τις χρήσεις, το λευκό κρασί, το αλάτι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το ξύδι, το ελαιόλαδο. το κύμινο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Με το που αρχίσει να γίνεται μία ζύμη, προσθέτουμε και τα τριμμένα καρότα και τα φτιάχνουμε μία ομοιόμορφη ζύμη που θα μπορούμε να πλάσουμε.

Παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη μας και τα σχηματίζουμε σαν κριτσινάκια ή μπαστουνάκια και σε ότι σχήμα θέλουμε ανάλογα τα γούστα μας. Τα απλώνουμε πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα τα αφήνουμε να ξεκουραστούν και να κρυώσουν λίγο πριν τα δοκιμάσουμε. Αν θέλουμε τα συνοδεύουμε με κάποια δροσερή σάλτσα της επιλογής σου, όπως πχ μαγιονέζα, barbeque, σίζαρ σως, γιαούρτι κλπ.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου τα πιο νόστιμα κριτσινάκια με καρότο με όλους τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr