leuki-mous-sokolatas-mousse-white-chocolate-apoksiramena-frouta-sintages-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Μους με λευκή σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα

Η πιο νόστιμη μους με λευκή σοκολάτα που γίνεται πανεύκολα με πολύ λίγα υλικά. Στολισμένη με διάφορα αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδες.

 

Εύκολη μους με λευκή σοκολάτα

mous-sokolatas-lefki-leuki-sokolata-mousse-gluka-eisaimonadikigr

 

Πριν κάτι μέρες είχα βρεθεί ανάμεσα σε πολλές γιορτές συγγενών και φίλων και είχα φτιάξει πολλά σπιτικά γλυκάκια για να τους κεράσω ή να τους τα πάω δώρο. Συγκεκριμένα ήθελα εύκολες παρασκευές και κυρίως οικονομικές για να μην μου φύγει μία περιουσία σε υλικά. Άνοιξα το αγαπημένο μου τετράδιο με τις συνταγές και άρχισα να ψάχνω το επόμενο γλυκάκι για να κεράσω τους καλεσμένους μου.

Έπεσα πάνω σε μία απίστευτη μους και μου ήρθε μία καταπληκτική ιδέα. Δεν ήθελα πάλι τη συνηθισμένη σοκολατένια μους, οπότε σκέφτηκα να κάνω μία τσαχπινιά στα υλικά. Αντί για μαύρη σοκολάτα, χρησιμοποίησα λευκή και ειλικρινά δεν έχω ξαναδοκιμάσει πιο νόστιμη μους. Είναι ένα αφράτο και ελαφρύ γλυκάκι που η σύσταση του είναι σαν να τρως ένα σύννεφο αλλά με γεύση σοκολάτας.

Φαντάσου τη χαρά που πήρα μόλις συνειδητοποίησα το πόσο άρεσε στους καλεσμένους μου. Και όχι τίποτα άλλο, υποσχέθηκα να φτιάχνω το συγκεκριμένο γλυκάκι κάθε χρόνο ή όποτε μπορώ τέλος πάντων. Έτσι, από τη πολλή χαρά μου αποφάσισα να μοιραστώ αυτό το αφράτο, οικονομικό και εύκολο γλυκάκι με σένα για να αφήσεις τους πάντες άφωνους. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα το φτιάξεις.

 

 

Υλικά για 3-4 μπολάκια:

 



  • 2-3 λευκές σοκολάτες
  • 1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κρέμες γάλακτος ζαχαροπλαστικής (400 ml)
  • 250 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • Προαιρετικά: Μία χούφτα ξηρούς καρπούς της επιλογής σου ή κάποιο μπισκότο για να γίνει πιο τραγανό το μείγμα

 

 

 

Για το σερβίρισμα-στόλισμα:

  • Αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα
  • Μαρμελάδες ή κάποιο γλυκό του κουταλιού
  • Τριμμένη καρύδα
  • Τριμμένη σοκολάτα
  • Κομματάκια σοκολάτας
  • Ξηροί καρποί της επιλογής σου
  • Σπασμένο μπισκότο ή σε τρίμματα
  • Κανέλα και κακάο σε σκόνη
  • Τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη

 

 

 

 

 

Διαδικασία για την πιο εύκολη μους με λευκή σοκολάτα

white-mousse-chocolate-lefki-mous-sokolatas-leuki-gluka-eisaimonadikigr

 

Μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις στα χέρια σου τη πιο νόστιμη και οικονομική μους που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. Πάμε μαζί να τη φτιάξουμε βήμα βήμα.

Ξεκινάμε με το να σπάσουμε τις σοκολάτες σε κομματάκια και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Κόβουμε σε κομματάκια και το βούτυρο και το βάζουμε πάνω στη σοκολάτα. Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων το μείγμα για 1 λεπτό και ανακατεύουμε να γίνουν ένα τα υλικά σαν μία κρέμα. Αν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, μπορείς να λιώσεις το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις λιώσει να ρίξεις μέσα τη σοκολάτα. Ένα καλό ανακάτεμα και αφού λιώσει και η σοκολάτα, είναι έτοιμο το μείγμα. Το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει λίγο πριν το χρησιμοποιήσουμε.

 

 

Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος τις κρέμες γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τις χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνουν μία αφράτη σαντιγί. Φροντίζουμε να μην μας κόψει η σαντιγί και τις χτυπάμε απαλά για να αφρατέψει καλά το μείγμα. Έπειτα, ενσωματώνουμε τα 2 μείγματα μαζί ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά μέχρι να γίνουν ένα. Αν θέλουμε προσθέτουμε μέσα κάποιο ξηρό καρπό ή κάποιο μπισκότο της επιλογής μας για να γίνει πιο τραγανή η κρέμα. Διαχωρίζουμε τη μους σε μπολάκια και στολίζουμε το κάθε μπολάκι με ότι υλικά επιθυμούμε ανάλογα τα γούστα μας.

Τα αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 2-3 ώρες και απολαμβάνουμε μία μοναδική μους με λευκή σοκολάτα που θα λατρέψουν όλοι.

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου τη πιο νόστιμη και εύκολη μους με λευκή σοκολάτα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr