mous-moka-sokolata-kafe-mocha-chocolate-glika-eukola-eisaimonadikigr

Μοναδική μους μόκα σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, ένα απίστευτο γλυκάκι

Μία υπέροχη μους μόκα σοκολάτα που δεν περιέχει ζάχαρη. Εκτός από δροσερό, σοκολατένιο, υγιεινό, έχει και μία αγαπημένη μυρωδιά καφέ.

 

Ξεχωριστή μους μόκα σοκολάτα με γεύση και μυρωδιά καφέ

mous-sokolatas-moka-mocha-glika-eisaimonadikigr

 

Εγώ προσωπικά είμαι ένας άνθρωπος που λατρεύει ότι έχει σχέση με καφέ αλλά σίγουρα και με σοκολάτα. Μου αρέσει να βρίσκω καινούρια γλυκάκια με σοκολάτα και σίγουρα ψάχνω και για μία πιο υγιεινή εκδοχή. Εδώ και χρόνια αποφεύγω τα γλυκά με ζάχαρη και προτιμώ όσα έχουν κάποιο γλυκαντικό που την αντικαθιστά.

Καθώς έψαχνα για το επόμενο αγαπημένο μου γλυκάκι, έπεσα σε αυτή τη συνταγή και ειλικρινά τη λάτρεψα. Ο συνδυασμός σοκολάτας και καφέ την απογείωσε και το ότι δεν έχει ζάχαρη της έδωσε έξτρα πόντους. Μέχρι και σήμερα φτιάχνω αυτή τη πεντανόστιμη μους και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σου. Είμαι σίγουρη ότι αν τη φτιάξεις μία φορά, θα γίνει ένα αγαπημένο γλυκό που θα το έχεις συνέχεια στο ψυγείο σου. Ώρα να μάθεις και εσύ πως μπορείς να τη φτιάξεις και τι υλικά θα χρειαστείς για τη παρασκευή της.

 

 

Τι θα χρειαστείς για 3-4 μπολάκια:

 



  • 100-150 γραμμάρια κουβερτούρα με στέβια ή χωρίς ζάχαρη
  • 300-350 γραμμάρια γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι Αγαύης ή κάποιο άλλο γλυκαντικό
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίος καφές βρασμένος
  • Κακάο σε σκόνη ή τριμμένη κουβερτούρα ή καρύδα για το σερβίρισμα

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για τη μους μόκα σοκολάτα

mocha-mous-sokolatas-moka-kafes-glika-eisaimonadikigr

 

Αυτό το υπέροχο γλυκάκι φτιάχνεται πανεύκολα και μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Πάμε να ξεκινήσουμε μαζί τη διαδικασία μας.

Για αρχή, κόβουμε τη κουβερτούρα μας σε κομματάκια και θα τη λιώσουμε μέσα σε ένα μπεν μαρί ή σε ένα κατσαρολάκι ή μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Διάλεξε τον τρόπο που σου ταιριάζει και είναι πιο βοηθητικός για σένα. Την αφήνουμε για λίγο στην άκρη για να κρυώσει πριν τη προσθέσουμε στο υπόλοιπο μείγμα.

 

 

Στη συνέχεια, βάζουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι μαζί με τον καφέ αφού τον βράσουμε λίγο να διαλυθεί, το κακάο σε σκόνη, το σιρόπι Αγαύης και τη βανίλια και τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να ανακατευτούν όλα μαζί. Αν δεν έχεις μπλέντερ ή μίξερ, μπορείς απλά να τα ανακατέψεις με το χέρι σου. Μόλις ομοιογενοποιηθούν τα υλικά όλα μαζί, ρίχνουμε μέσα και τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε απαλά και χωρίζουμε το μείγμα σε 3- μπολάκια. Τα στολίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα, κακάο, τριμμένη καρύδα και ότι άλλο θέλουμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 1-2 ώρες και απολαμβάνουμε τη πιο νόστιμη μους μόκα σοκολάτα.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

 

Μοιράσου αυτή τη καταπληκτική μους μόκα σοκολάτα με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Post Author: Eisaimonadikigr