turokroketes-me-anthotiro-kroketes-turiou-sintages-eisaimonadikigr

Μαμαδίστικες τυροκροκέτες με ανθότυρο για μικρούς και μεγάλους

Οι πιο νόστιμες τυροκροκέτες με ανθότυρο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Το πιο ελαφρύ σνακ για όλες τις περιστάσεις.

 

Μοναδικές τυροκροκέτες με ανθότυρο

tirokroketes-anthoturo-kroketes-turiou-turi-sintages-eisaimonadikigr

 

Σε όλους αρέσουν οι συνταγές που περιέχουν τυρί και ειδικά στους μικρούς μας φίλους. Ένα εύκολο σνακ για να μπορείς να το απολαύσεις όλες τις ώρες της ημέρας. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι αυτό που ψάχνεις και είναι το κατάλληλο πιάτο για τραπέζια και πάρτι. Και το πιο τέλειο; Αυτές οι τυροκροκέτες γίνονται με το πιο απλό και ελαφρύ τυρί. Το ανθότυρο είναι από τα πιο αγαπημένα τυριά γιατί δεν είναι αλμυρό και δεν περιέχει πολλά λιπαρά.

Αν φτιάξεις αυτές τις κροκέτες θα καταλάβεις πόσο ελαφριές είναι και ότι είναι κατάλληλες για όσους ακολουθούν πιο υγιεινή διατροφή. Και θα το αγαπήσουν όλοι οι αγαπημένοι σου, φίλοι και γνωστοί. Αλλά θα μπορείς και εσύ να φτιάξεις μία γενναία ποσότητα και να τα παίρνεις μαζί στη δουλειά, στη σχολή αλλά και στο σχολείο των παιδιών. Για πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς και πως θα φτιάξεις αυτό το τυρένιο έδεσμα.

 

 

 

Υλικά που θα χρειαστείς για 15-20 κομμάτια:

 



  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
  • 4 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λαδόκολλα ή λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο

 

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση για τις πιο νόστιμες τυροκροκέτες με ανθότυρο

kroketes-me-anthotiro-turokroketes-mageiriki-sintages-eisaimonadikigr

 

Αυτά τα τυρομπαλάκια γίνονται πανεύκολα και μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια στη παρασκευή τους. Ειδικά οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν τη διαδικασία και θα δημιουργήσεις μία όμορφη ανάμνηση για όλα τα μέλη της οικογένειας. Ας ξεκινήσουμε τη συνταγή μας.

Θρυμματίζουμε το ανθότυρο σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα μαζί με το τυρί κρέμα που έχουμε επιλέξει. Ρίχνουμε και τον δυόσμο και αφού ανακατέψουμε καλά όλα τα υλικά, ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη που να μπορούμε να πλάσουμε σε μπαλάκια. Μπορεί να μην χρειαστούμε και όλο το αλεύρι, αρκεί να είναι μαλακή η ζύμη. Στη συνέχεια, βάζουμε τη ζύμη μας μέσα στο ψυγείο για 10 λεπτά για να σφίξει λίγο.

 

 

Σε ένα ταψί απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Πλάθουμε μπαλάκια  τη ζύμη μας και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο για να πάρουν χρώμα και τα ψήνουμε για 20 λεπτά. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα απολαμβάνουμε ζεστά ή τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μην καούμε. Ώρα να φτιάξεις και εσύ αυτές τις πανεύκολες τυροκροκέτες με ανθότυρο.

 

 

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου τις πιο νόστιμες τυροκροκέτες με ανθότυρο με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

 

Post Author: Eisaimonadikigr