soufle-sokolatas-zaxaroplastiki-glika-sokolata-liomeni-eisaimonadikigr

Εύκολο σουφλέ σοκολάτας γεμάτο με λαχταριστή σοκολάτα

Το πιο εύκολο σουφλέ σοκολάτας για εκείνες τις μέρες που έχεις ανάγκη κάτι γλυκό και γρήγορο. Με λαχταριστή, σοκολάτα που λιώνει στο στόμα.

 

Εύκολο σουφλέ σοκολάτας

glika-soufle-sokolatas-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Ξέρω αυτή τη συγκεκριμένη συνταγή εδώ και πολλά χρόνια μιας και μου την είχε πει μία αγαπημένη μου φίλη.Κάθε φορά που φτιάχνω αυτό το νόστιμο σουφλέ σοκολάτας, όλοι θέλουν να το δοκιμάσουν και δεν προλαβαίνω να ανάβω τον φούρνο.

Εκτός από το ότι είναι πολύ εύκολο, δεν θέλει πολλά υλικά και η σοκολάτα που περιέχει ρέει άφθονη καθώς το δαγκώνεις και ταξιδεύεις στη γεύση του. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα εύκολο σουφλέ σοκολάτας; Το κατάλληλο γλυκάκι για μικρούς και μεγάλους. Για γενέθλια, γιορτές, μπουφέ αλλά και για να κεράσεις τους αγαπημένους σου φίλους και γνωστούς. Νοστιμιά, ευκολία και ποιότητα όλα σε ένα.

 

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για περίπου 5-6 μικρά σουφλέ:



  • 4 κρόκους αυγών
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 βανίλιες
  • 3 σοκολάτες κουβερτούρες ή υγείας
  • 80 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι

 

 

 

 

Διαδικασία συνταγής

eukolo-soufle-sokolatas-liga-ilika-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Ο τρόπος για να φτιάξεις αυτό το υπέροχο σουφλέ, είναι πολύ εύκολος και δεν θα σου πάρει παραπάνω από 10 λεπτά. Θα ξεκινήσουμε παίρνοντας τη μία από τις 3 σοκολάτες και κόβοντας τη σε κομματάκια. Την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τελειώσουμε με τη ζύμη.

Σε ένα μπολάκι κόβουμε τις 2 σοκολάτες μαζί με το βούτυρο και τις λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, ή αν δεν έχουμε σε ένα μπρίκι ή σε μπέν μαρί. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη τη λιωμένη σοκολάτα για να παγώσει λίγο.

Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ και τους χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το αλάτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.

 

Για περισσότερα εύκολα γλυκά δες εδώ

 

Στη συνέχεια πάρε τη λιωμένη σοκολάτα και ρίξε τη μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας κυκλικά και απαλά. Ρίχνουμε και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα και να απλώνεται εύκολα. Μπορεί να μην χρειαστείς και όλο το αλεύρι αναλόγως το πόσο μαλακό θα είναι το μείγμα.

Βουτυρώνουμε μικρές φόρμες της επιλογής μας και τις γεμίζουμε με τη σοκολατένια ζύμη μας. Τοποθετούμε ένα κομματάκι σοκολάτας σε κάθε φόρμα για να λιώσει κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε τα σουφλέ μας για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να γίνουν από πάνω. Το εσωτερικό πρέπει να είναι ρευστό και να λιώνει στο στόμα.

Το εύκολο σουφλέ σοκολάτας, είναι έτοιμο να το καταβροχθίσεις ή να το μοιραστείς με όλους.

 

 

 

 

 

 

Extra tips:

  • Σέρβιρε το σουφλέ με ζάχαρη άχνη, παγωτό της επιλογής σου, τρούφα σοκολάτας, τριμμένη καρύδα αλλά και μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού. Μία επίσης νόστιμη επιλογή είναι η κρέμα γάλακτος, η σαντιγί, αλλά και τα αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα.
  • Μπορείς να φτιάξεις αυτό το σουφλέ και με άσπρη σοκολάτα αναλόγως τα γούστα σου.
  • Αν θέλεις, μπορείς να βάλεις το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι και να έχεις ένα ταψί με σουφλέ σοκολάτας.
  • Φτιάξε cheesecake σοκολάτας και εντυπωσίασε τους πάντες.
  • Βάλε φαντασία και δημιούργησε το σουφλέ των ονείρων σου.

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr