volta-me-ton-skilo-sou-zoa-skiloi-idees-gimnastiki-eisaimonadikigr

Γιατί να κάνεις γυμναστική με το σκυλάκι σου πιο συχνά

Τι κερδίζεις αν κάνεις γυμναστική με το σκυλάκι σου ; Αυτός ο τρόπος γυμναστικής θα χαρίσει όμορφες στιγμές με τον μικρό σου φίλο.

 

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ PERSONAL TRAINING – Γυμναστική με το σκυλάκι σου

giati-na-vgeis-volta-me-ton-skilo-sou-zoa-skilakia-eisaimonadikigr

 

Είναι πολύ πιθανό να μην διαθέτεις personal trainer. Mήπως όμως έχεις σκύλο; Τότε θα ξέρεις σίγουρα ότι ο συναισθηματικός και πνευματικός δεσμός που μοιράζεστε είναι μοναδικός. Γι ‘ αυτό λοιπόν, προπονήσου με τον φουντωτό σου φίλο και μέτρα τα οφέλη. Καις περισσότερες θερμίδες, διώχνεις το στρες και τον κάνεις τόσο χαρούμενο που θα σε γεμίσει φιλιά. Εξάλλου οι σκύλοι, όπως και οι άνθρωποι, αισθάνονται μια χαρούμενη έξαψη μετά το τρέξιμο. Δες παρακάτω πού σου κάνει καλό η γυμναστική με το σκυλάκι σου.

 

 

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.



 

 

 

 

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ

 

gumnastiki-me-to-skulaki-sou-skilia-zoa-volta-proponisi-idees-eisaimonadikigr

 

 

 

ΠΕΡΠΑΤΑΣ

Σίγουρα υπάρχουν μέρες που βαριέσαι να βγάλεις τον σκύλο σου βόλτα. Όμως, ακόμη κι ένας γύρος στο τετράγωνο θα σε ωφελήσει. Έχει αποδειχτεί ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν το μίνιμουμ μιας ετήσιας σωματικής άσκησης. Επίσης, αυτό γίνεται μία όμορφη συνήθεια μιας και πρέπει ο αγαπημένος σου φίλος να βγαίνει καθημερινά βόλτα. Αυτή η βόλτα θα ωφελήσει και τους 2 μακροπρόθεσμα και θα σε κάνει να δεθείς περισσότερο μαζί του.

 

 

 

ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΕΡΑ

Τρέχεις μόνο στο διάδρομο. Γιατί ντρέπεσαι να τρέξεις έξω; Αρκετές το παθαίνουν. Τα σκυλιά, όμως, αφαιρούν αυτό το άγχος. Και μην ξεχνάς ότι η προπόνηση σε ανοιχτό χώρο μειώνει τα επίπεδα στρες και σε κάνει πιο χαρούμενη. Ακόμα και αν κάποια στιγμή δεν έχεις όρεξη για να βγεις έξω, ξέρεις ότι αυτό το περπάτημα θα σου κάνει καλό. Κράτα αυτή τη θετική σκέψη κάθε φορά που μία αρνητική προσπαθεί να σε καταβάλλει. Επίσης, όταν είσαι με το σκυλάκι σου είναι πολύ πιθανόν να συναντήσεις καινούρια άτομα και δη σκυλογονείς που μπορείτε να μοιραστείτε την αγάπη σας για τα σκυλάκια σας.

 

 

 

ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ

Εκείνοι που ασκούνται με τα κατοικίδιά τους καταφέρνουν να τηρούν ένα συνεπές πρόγραμμα σε σχέση με αυτούς που ιδρώνουν μόνοι. Οι σκύλοι μεταδίδουν ενέργεια, ενθουσιασμό και στήριξη. Όπως προαναφέραμε αυτή θα γίνει μία όμορφη συνήθεια που δεν θα θέλεις να κόψεις με το που καταλάβεις πόσο σε ωφελεί. Θα γυμνάζεσαι μαζί με το σκυλάκι σου και θα απολαμβάνετε τον καλό καιρό και τη φύση, ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι.

 




 

 

ΝΙΚΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ

Διαβήτης, καρδιοπάθειες, πίεση. Οι ιδιοκτήτες σκύλων κινδυνεύουν λιγότερο από αυτές τις ασθένειες. Είτε οι πιο υγιείς άνθρωποι τείνουν να παίρνουν κατοικίδια είτε οι άνθρωποι με σκύλους τείνουν να κινούνται περισσότερο, το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει σαφής σύνδεση. Είναι εξακριβωμένο από επιστημονικές έρευνες ότι οι άνθρωποι που περπατάνε έστω 10 λεπτά τη μέρα, έχουν μειωμένες πιθανότητες να αποκτήσουν κάποια αρρώστια μελλοντικά, σε σχέση με όσους δεν έχουν αυτή τη συνήθεια. Και αν εσύ δεν έχεις όρεξη, ο αγαπημένος σου φιλαράκος θα σου υπενθυμίζει τη βόλτα που τόσο αγαπάει.

 

 

 

ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΡΗ

Μπορεί η συνηθισμένη σου βόλτα να είναι κοντά στο σπίτι σου, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα βαρεθείς. Οπότε τι πιο τέλειο από το να πας λίγο πιο μακριά και σίγουρα θα μάθεις κάποιο καινούριο μέρος που δεν ήξερες ότι είναι δίπλα σε σένα. Υπάρχουν άπειρα πάρκα και ειδικά τα πάρκα για σκύλους είναι ειδικά διαμορφωμένα για τον σκυλάκο σου. Και εκεί θα κάνει καινούριους φίλους και εσύ θα γνωρίσεις πολλούς σκυλογονείς με τα σκυλοπαιδάκια τους.

 

 

volta-me-to-skilaki-sou-ofeli-gumnastiki-treksimo-perpatima-eisaimonadikigr

 

 

 

ΚΑΝΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Τρέχετε μαζί και όλα πάνε τέλεια. Ξαφνικά ο σκύλος σου αποφασίζει να κυνηγήσει μια γάτα. Μην ανησυχείς, υπάρχουν λύσεις σε όλα τα πιθανά προβλήματα. Πρώτα θα πρέπει να πάρεις το πράσινο φως από τον κτηνίατρό σου, καθώς η κάθε ράτσα ανταποκρίνεται διαφορετικά στην άσκηση. Οι μεγάλες ράτσες, για παράδειγμα, πρέπει να αποφεύγουν την άσκηση αντοχής. Καλό θα ήταν, επίσης, να ξεκινήσεις με το μαλακό. Οι σκύλοι δεν μπορούν να γκρινιάσουν όταν κουραστούν ή πονέσουν ούτε να σου ζητήσουν διάλειμμα. Γι’ αυτό θα πρέπει εσύ να παρακολουθείς την κατάστασή τους και να φροντίζεις να ξεκουράζονται.

Ξεκίνα με δύο σύντομες διαδρομές, δύο φορές την εβδομάδα, προσθέτοντας 10 λεπτά κάθε εβδομάδα που περνάει. Δώσε προσοχή στην γλώσσα του σώματος. Διακριτικές ενδείξεις, όπως μείωση της ταχύτητας ή συχνότερες στάσεις, όπως και η πεσμένη ουρά, σε προειδοποιούν ότι χρειάζεται ένα διάλειμμα για ξεκούραση. Να έχεις επίσης υπόψη ότι αν και δεν ιδρώνουν, οι σκύλοι χρειάζονται άφθονο νερό. Στη διάρκεια των προπονήσεων, δίνε του νερό κάθε 15 με 20 λεπτά.

 

 

 

Εσύ κάνεις γυμναστική με το σκυλάκι σου; Τι διαδρομή ακολουθείς;

 



Post Author: Eisaimonadikigr