xristougenniatiki-mous-sokolatas-glika-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

Χριστουγεννιάτικη μους σοκολάτας για να κεράσεις στο ρεβεγιόν

Θες ένα εύκολο γλυκάκι για να κεράσεις τους καλεσμένους σου; Αυτή η χριστουγεννιάτικη μους σοκολάτας είναι το κατάλληλο γλυκό για το ρεβεγιόν.

 

Χριστουγεννιάτικη μους σοκολάτας που θα λατρέψουν οι αγαπημένοι σου

mous-sokolatas-xristougenniatiki-liga-ilika-eukoli-gluka-eisaimonadikigr

 

Κάθε χρόνο στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι φτιάχνω τις αγαπημένες μου συνταγές και μου αρέσει να σερβίρω και ένα γλυκάκι μετά το φαγητό. Ένα απλό και ελαφρύ γλυκάκι μετά το χορταστικό δείπνο που θα ικανοποιήσει τη λιγούρα όλων. Πάντα μου αρέσει να φτιάχνω κάτι με σοκολάτα μιας και όλοι τη λατρεύουν.

Έτσι και φέτος άρχισα να ψάχνω από νωρίς το γλυκό που θα δώσω στους καλεσμένους μου και η αλήθεια είναι ότι βρήκα αρκετές συνταγές που μου άρεσαν. Ωστόσο, έπεσα πάνω σε αυτή τη μους σοκολάτας και τη διάλεξα με τη πρώτη ματιά. Βεβαίως και πήρα μόνο την ιδέα, μιας και την έφτιαξα όπως ήθελα εγώ, με τα δικά μου υλικά. Το αποτέλεσμα με άφησε άφωνη και έτρεξα να τη μοιραστώ μαζί σου. Γιατί πού ξέρεις; Μπορεί να γίνει και το δικό σου γιορτινό γλυκάκι που θα κεράσεις.

 

 

 

Τι θα χρειαστείς για 8-10 ατομικά μπολάκια:



  • 3 κρέμες γάλακτος ζαχαροπλαστικής
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • Μια κούπα φρέσκο γάλα (250 γραμμάρια περίπου)
  • 2 σοκολάτες κουβερτούρες γάλακτος
  • Μία μεγάλη συσκευασία μπισκότα digestive (400 γραμμάρια) ή 2 μικρές
  • 200 γραμμάρια καρύδια ή αμύγδαλα σπασμένα
  • Ρόδι για το στόλισμα
  • Λίγο κακάο σε σκόνη για το στόλισμα

 

 

 

 

 

 

 

Διαδικασία και παρασκευή για τη χριστουγεννιάτικη μους σοκολάτας

mous-sokolatas-liga-ilika-xristougenna-sintages-glika-eisaimonadikigr

 

Μία πανεύκολη και λαχταριστή σοκολατένια μους που είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σου. Με λίγα απλά βήματα και πολύ νοστιμιά, είναι η απόλυτη μους σοκολάτας.

Για αρχή θα λιώσουμε τη σοκολάτα μας γιατί θέλουμε να είναι κρύα πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί, όχι να βράσει. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίξε μέσα τις κουβερτούρες σε κομματάκια και ανακάτευε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Όταν λιώσουν, απέσυρε από τη φωτιά και άφησε το στην άκρη να κρυώσει.

Στη συνέχεια θα φτιάξουμε τη μους πριν τη κάνουμε σοκολατένια. Πριν χρησιμοποιήσουμε τις κρέμες γάλακτος καλό θα ήταν να τις βάλουμε για μισή με 1 ώρα στο ψυγείο να παγώσουν. Με αυτόν τον τρόπο θα αφρατέψει πιο γρήγορα το μείγμα. Πάρε τις κρέμες γάλακτος και χτύπησε τις στο μίξερ μέχρι να αρχίσουν να πήζουν. Όταν πήξει λίγο το μείγμα, πρόσθεσε μέσα τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες και χτύπησε τα όλα μαζί μέχρι να γίνουν μία πηχτή κρέμα, αλλά όχι τόσο πηχτή όσο η σαντιγί. Θέλουμε να μπορούμε να την απλώσουμε μέσα στα μπολάκια μας.

 

Μόλις δούμε ότι έπηξε το μείγμα, ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα αφού έχει κρυώσει και ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί η σοκολάτα στη κρέμα μας. Τώρα η μους μας θα είναι σοκολατένια αλλά δεν τελειώνουμε εδώ το γλυκό μας.

Σπάμε με τα χέρια μας σε μικρά κομματάκια τα μισά μπισκότα και τα βάζουμε μέσα στη μους για να γίνει πιο τραγανή. Βάζουμε και τα καρύδια ή τα αμύγδαλα πάλι σπασμένα και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χωρίζουμε τη μους μας σε μπολάκια της επιλογής μας και τα στολίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα αλλά σε τρίμματα, με το ρόδι, με το κακάο αλλά και με ότι άλλο θέλουμε. Δεν χρειάζεται να τα βάλεις όλα, αλλά να επιλέξεις το topping που σε εκφράζει. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες και απολαμβάνουμε. Η πιο νόστιμη χριστουγεννιάτικη μους σοκολάτας είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

 

 

 

 

Extra tips:

 

 

 

Μοιράσου αυτή τη χριστουγεννιάτικη μους σοκολάτας με τους φίλους σου. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Post Author: Eisaimonadikigr