sokolatenies-florentines-me-sokolata-amugdala-gluko-glika-eukola-eisaimonadikigr

Εύκολες σοκολατένιες φλωρεντίνες , ένα αγαπημένο γλυκάκι

Αυτές οι σοκολατένιες φλωρεντίνες είναι ένα εύκολο και γρήγορο γλυκάκι που θα αγαπήσουν όλοι. Με απλά υλικά θα έχεις το πιο νόστιμο γλυκό.

 

Σοκολατένιες φλωρεντίνες για όλους

florentines-me-sokolata-sokolatenies-gluka-zaxaroplastiki-eisaimonadikigr

 

Καθώς έψαχνα για το επόμενο γλυκάκι που θα συνοδεύσει τα απογεύματα μου, έπεσα πάνω σε αυτό το αριστούργημα. Είναι από αυτά τα γλυκά που δεν έχουν πολλά υλικά και γίνονται και πανεύκολα. Είναι γεμάτο σοκολάτα και σε συνδυασμό με το αμύγδαλο, σου δίνουν ένα τραγανιστό γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας. Επίσης, είναι το ιδανικό γλυκό για μία γιορτή, ένα πάρτι, αλλά και για να το μοιραστείς με όσους αγαπάς. Αυτές οι σοκολατένιες φλωρεντίνες θα τραβήξουν τα βλέμματα και όλοι θα γλείφουν τα δάχτυλα τους.

 

 

Τι θα χρειαστείς για ένα μεσαίο ταψάκι (γύρω στα 10 κομμάτια):



  • 100 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
  • 100 γραμμάρια μέλι
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • 350 γραμμάρια αμύγδαλο φιλέ
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα

 

 

 

 

Διαδικασία και εκτέλεση για τις σοκολατένιες φλωρεντίνες

 

eukoles-florentines-me-sokolata-sokolatenies-liga-ulika-eisaimonadikgr

 

Το συγκεκριμένο γλυκό μου θυμίζει Χριστούγεννα και μου αρέσει να το φτιάχνω τη περίοδο των Χριστουγέννων. Ωστόσο, μπορείς να τις φτιάξεις ότι εποχή του χρόνου κι αν είναι και να τα συνδυάσεις με ότι θέλεις. Μαζί με τον καφέ σου, για ένα γλυκάκι όταν έχεις λιγούρα, μαζί με παγωτό το καλοκαίρι αλλά και για να κεράσεις φίλους και γνωστούς. Όποτε κι αν το φτιάξεις, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Θα το αγαπήσουν όλοι.

Πριν ξεκινήσουμε με τη συνταγή μας, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη, το μέλι και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να λιώσουν όλα μαζί. Μόλις λιώσουν, ρίχνουμε μέσα το αμύγδαλο, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

 

Στη συνέχεια, απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα μεσαίο τετράγωνο ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το αμύγδαλο. Το απλώνουμε καλά σε όλο το ταψί να πάει παντού και να είναι ομοιόμορφη η επιφάνεια. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα για 15-20 λεπτά για να κόβεται καλά. Αν το κόψουμε πιο πριν, θα είναι πολύ μαλακό και θα κολλάει, ενώ αν το αφήσουμε να κρυώσει πολύ, θα είναι πολύ σκληρό και δεν θα κόβεται. Το κόβουμε σε τετράγωνα ή σε ότι σχήμα θέλεις.

Συνεχίζουμε με τη σάλτσα σοκολάτας που θα βουτήξουμε τις φλωρεντίνες. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τη κουβερτούρα επίσης. Τα βάζουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν. Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων, τη λιώνουμε με τον γνωστό τρόπο μπέν-μαρί.

Βουτάμε τις φλωρεντίνες μέσα στη σοκολάτα και τις βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα για να κρυώσουν. Μπορούμε να τις φάμε έτσι ή να τις βάλουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και έτοιμες. Αντί για να τις βουτήξεις στη σοκολάτα, μπορείς απλά να κάνεις σχέδια πάνω τους με ένα κουτάλι. Οι πιο νόστιμες σοκολατένες φλωρεντίνες είναι έτοιμες να τις απολαύσεις.

 

 

 

Extra tips:

  • Μπορείς να τις καταναλώσεις και χωρίς τη σοκολάτα, έτσι όπως είναι σκέτες.
  • Αντί για σοκολάτα, μπορείς να τις στολίσεις με λευκή σοκολάτα, ζάχαρη άχνη, σαντιγί, τριμμένη καρύδα αλλά και γλυκό του κουταλιού. Όπως επίσης, μπορείς να τις συνοδεύεις και με παγωτό της επιλογής σου.
  • Εκτός από αμύγδαλο, μπορείς να προσθέσεις και άλλους ξηρούς καρπούς που σου αρέσουν, για παράδειγμα καρύδι, φιστίκι, φουντούκι κλπ. Και μπορείς να αντικαταστήσεις και το αμύγδαλο με άλλο ξηρό καρπό.
  • Αν θέλεις, εκτός από τα υλικά που σου προτείνω, μπορείς να προσθέσεις και κάποιο αποξηραμένο ή ωμό φρούτο σε κομματάκια για περισσότερη νοστιμιά.
  • Για μία πιο υγιεινή εκδοχή, μην προσθέσεις ζάχαρη ή αντικατέστησε τη με καστανή ζάχαρη, στέβια ή ζαχαρίνη.
  • Αυτές οι φλωρεντίνες, τρώγονται επίσης και ως μία χορταστική μπάρα για τις ώρες που χρειάζεσαι κάτι γλυκό και εύκολο.

 

 

Μοιράσου αυτές τις πανεύκολες σοκολατένιες φλωρεντίνες με τους φίλους σου. Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Post Author: Eisaimonadikigr