Η πιο νόστιμη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και μανιτάρια μόνο για σένα. Ένα υπέροχο πιάτο που θα το απολαύσει όλη η οικογένεια και όχι μόνο.
Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και μανιτάρια
Ποιος δεν θα ήθελε να μπορεί να γευτεί ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο στην άνεση του σπιτιού του; Τα σπιτικά φαγητά είναι από τα πιο αγαπημένα στα ελληνικά τραπέζια και η συγκεκριμένη τηγανιά με πιπεριές και μανιτάρια, ανήκει σε μία από τις πιο αγαπημένες μου παραλλαγές τηγανιάς.
Πήρα την έμπνευση από τη μητέρα μου μία μέρα που μας έφτιαξε μία απλή τηγανιά και τη τροποποίησα λίγο. Έβαλα πάνω της τη δική μου πινελιά και μέχρι και σήμερα τη φτιάχνω όποτε έχω χρόνο, αν και δεν χρειάζεται παραπάνω από 10 λεπτά η παρασκευή της.
Πάμε να δούμε μαζί πως μπορείς να φτιάξεις και εσύ αυτή τη λαχταριστή τηγανιά.
Τι θα χρειαστούμε: (Για 3-4 άτομα)
- 1 κιλό χοιρινό κρέας σε κομματάκια
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγη πάπρικα
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο ή κανονικό
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 μικρό ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- Λίγο λεμόνι
- Ένα κλωνάρι δεντρολίβανο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ή 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 πράσινες πιπεριές
- Μία κίτρινη πιπεριά
- 1 κονσέρβα μανιτάρια ή μία συσκευασία φρέσκα μανιτάρια
- Ένα μεγάλο κρεμμύδι
- Ένα κουτί κρέμα γάλακτος ή 1 κουτί πελτέ ντομάτας για το τέλος ( Διαλέξτε εσείς τη γεύση που επιθυμείτε)
Εκτέλεση τηγανιάς
Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε μαζί τη πιο νόστιμη τηγανιά που έχεις δοκιμάσει ποτέ στη ζωή σου. Τα αρώματα και η γεύση της, θα σε συναρπάσουν και θα σε ταξιδέψουν σε κόσμους γευστικούς.
Για αρχή, παίρνουμε τα χοιρινά κομματάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ή σε μία ειδική σακούλα ψησίματος κρέατος που μπορείς να προμηθευτείς στα σούπερ-μάρκετ.
Μέσα στο μπολ, ρίξε μαζί τον χυμό από το πορτοκάλι, λεμόνι, το μέλι, το ξύδι της επιλογής σου, τη μουστάρδα, το κρασί, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγη πάπρικα, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άφησε το κρέας να μαριναριστεί για περίπου μισή με μία ώρα μέσα στο ψυγείο. Όσο πιο πολλές ώρες το αφήσεις, τόσο πιο πολύ νοστιμιά θα αποκτήσει το κρέας μας.
Για περισσότερες νοστιμιές δες εδώ
Άφησε το κρέας στην άκρη και πάμε να συνεχίσουμε με τις πιπεριές και τα μανιτάρια μας. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, πρόσθεσε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι αφού το ψιλοκόψεις. Άφησε το να τσιγαριστεί για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίξε και τις πιπεριές αφού τις ψιλοκόψεις. Τέλος, ρίξε και τα μανιτάρια και τσιγάρισε τα για 2- 3 λεπτά ίσα ίσα να πάρουν χρώμα. Απέσυρε από τη φωτιά και συνεχίζουμε με το κρέας μας.
Βγάλε από το ψυγείο το μαριναρισμένο κρέας και τσιγάρισε το σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 μεριές. Πρόσθεσε τα ψημένα λαχανικά μας από πριν και άσε τα να ψηθούν όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, ρίξε τη κρέμα γάλακτος ή τον πελτέ ντομάτας και άσε τα για περίπου 5 λεπτά να μαγειρευτούν και να δέσει το μείγμα.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσεις. Υπέροχη χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και μανιτάρια μόνο για σένα.
Extra tips:
- Σέρβιρε τη τηγανιά μας με ρύζι, μακαρόνια, πουρέ πατάτας, κάποια σαλάτα ή ότι άλλο θέλεις εσύ.
- Μπορείς να μην προσθέσεις τη κρέμα γάλακτος ή τον πελτέ ντομάτας και να απολαύσεις έτσι τη τηγανιά.
- Βάλε φαντασία και πρόσθεσε τα λαχανικά που επιθυμείς για να φτιάξεις το πιάτο των ονείρων σου.
- Αν δεν θέλεις, μπορείς να μην προσθέσεις κάποιο από τα μπαχαρικά. Το φαγητό μας θα είναι το ίδιο νόστιμο. Λαχταριστή χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και μανιτάρια.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!